Fantaseren over je eigen partner levert je meer op Beeld
Fantaseren over je eigen partner levert je meer op

Fantaseren over je eigen partner levert je meer op

Met een potje fantaseren eens in de zoveel tijd is natuurlijk niks mis, en nog spannender is het misschien wel om dat te doen over iemand anders dan je eigen vriend(in). Daar is niks mis mee, maar als je je relatie goed wil houden, is het beter om dat gemijmer wat dichter bij huis te houden.

Lees ook: 5 tips voor fantastische vakantieseks

Door te dagdromen over je eigen partner, wordt namelijk de band die je voelt voor hem of haar versterkt. Dat blijkt uit onderzoek wat werd gedaan door het Interdisciplinary Center Herzliya in Israël.

Meer zin

Een deel van de groep studenten met een relatie werd gevraagd om te fantaseren over hun partner, een ander deel om te fantaseren over iemand anders. Daarna moesten de deelnemers vragenlijsten invullen met activiteiten die een relatie sterker maken. De studenten die over hun eigen partner hadden gefantaseerd, hadden meer zin om deel te nemen aan die activiteiten, dan de studenten die hun gedachten over iemand anders dan hun partner hadden laten gaan.

Aantrekkelijker

De weken erna hielden de deelnemers hun fantasieën bij, en schreven ze details over hun relatie op. En ook hier kwam uit naar voren dat studenten die over hun eigen partner fantaseren positiever zijn over de relatie en hun partner aantrekkelijker vinden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN.be | Beeld: iStock

null Beeld
Flairathome

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden