Vakantiedagen verdubbelen Beeld Getty Images
Vakantiedagen verdubbelenBeeld Getty Images

Dít is hoe je je vakantiedagen in 2023 kunt verdubbelen

Komend jaar zitten we goed wat betreft de vakantiedagen. De verplichte vrije dagen vallen in 2023 namelijk gunstig, vergeleken met 2021 en 2022, toen ze voornamelijk in het weekend vielen. Om hier optimaal van te profiteren moet je je vrije dagen slim opnemen.

Reiswebsite TravelHunter heeft hier goede tips voor die Flair voor je op een rijtje zet.

Vakantiedagen verdubbelen? Dat kan dus écht.

Vakantiedagen slim plannen

In principe staat het aantal vakantiedagen wettelijk vast op 20 dagen per jaar, maar de meeste werkgevers tellen daar vaak nog minimaal 5 dagen bij op. Ben jij een enorme fan van reizen of hou je gewoon van vrije tijd (en wie doet dat niet?). Dan is het handig om je vakantiedagen rondom de verplichte vrije dagen te plannen, zo kun je langere aaneengesloten vakanties voor jezelf creëren.

Als je er vanuit gaat dat je een baan hebt waarbij je van maandag tot en met vrijdag werkt, kun je in 2023 regelen dat je van 24 dagen vrij naar 49 dagen vrij gaat!

Hoe werkt het?

In 2023 vallen kerst en Oud & Nieuw eindelijk weer in ons voordeel: buiten het weekend om. Door drie vrije dagen op te nemen op 27, 28 en 29 december, heb je gewoon 10 dagen achter elkaar vrij!

Plan je een wat langer reisje, dan zijn er nog twee gunstige momenten komend jaar: in april en eind mei/begin juni. In deze periode wordt het in veel landen in Europa alweer aanzienlijk warmer en kan je met slechts 13 opgevraagde vakantiedagen maar liefst 23 dagen achter elkaar vrij zijn.

Ook rondom Pasen en Koningsdag kun je met vier vakantiedagen 9 dagen vrij zijn! Dus, wanneer neem jij je vakantiedagen op volgend jaar?

Vast aan schoolvakanties?

Zelfs als je afhankelijk bent van schoolvakanties, zijn er slimme trucs om langer vrij te zijn met hetzelfde aantal vakantiedagen. Goede Vrijdag is bijvoorbeeld een vrije dag op scholen en dus een hele slimme dag om als ouder ook vrij te nemen. Door 1 dag vrij te nemen op 7 april heb je een lekker lang weekend van 4 dagen. Zo’n lang weekend zou je ook kunnen plannen in het weekend van Hemelvaartsdag.

Bron TravelHunter

Renée KoopmanGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden