Treinfrustraties ov Beeld Getty Images
Treinfrustraties ovBeeld Getty Images

Alwéér vertraging?! 7 treinfrustraties die iedereen wel herkent

Iedereen gaat weleens met het openbaar vervoer, de één vaker dan de ander. Of je nou met de trein, de bus, de metro, de tram of zelfs de watertaxi gaat, je maakt af en toe vast rare, grappige of frustrerende situaties mee. Wij hebben 7 treinfrustraties op een rijtje gezet.

Herkenbaar? Oh, oh, OV...

1. Vertraging en gecanceld

Dat moment dat je hard hebt gefietst/gerend naar het station en je trein niet rijdt of hij ineens 10 minuten later komt waardoor je je overstap mist. Vooral als je naar iets belangrijks moet, is dit heel vervelend.

2. Money, money, money

Als je student bent is het reizen met het openbaar vervoer (grotendeels) gratis, maar na die tijd kan het je bakken met geld kosten. Zeker omdat treinkaartjes in 2023 duurder zijn geworden. Eersteklas kaartjes werden met de 7,4% duurder en tweedeklas kaartjes met 5,5%.

Een abonnement voor onbeperkt reizen wordt 2,4% goedkoper terwijl een abonnement voor onbeperkt reizen in de daluren juist ruim 10% duurder wordt. En dat terwijl het openbaar vervoer al best prijzig is.

3. Spitsuur? Nee, het is gewoon altijd druk

Door het personeelstekort rijden er minder en kortere treinen, waardoor treinen overvol raken. Soms is het zo erg dat je moet wachten op de volgende trein omdat je er simpelweg niet meer bij past.

4. Mij niet bellen

Na een lange dag in de trein naar huis om vervolgens met iemand in de coupé te zitten die op speaker belt of gewoon heel hard praat. Soms is een rustmomentje ook even lekker.

5. Eten

Nog iets wat je liever niet hebt als je in de trein zit; smakkende mensen. Mensen die eten en dat zonodig aan de hele coupé moeten laten weten. Please don’t.

6. VIP (Very Important Purse)

De laatste tijd zijn treinen overvol. Er is vaak geen plek voor iedereen om te zitten (of zelfs te staan). En toch zijn er mensen die hun tas op de stoel naast zich zetten, en niet weghalen. Niet alleen is dit frustrerend maar het is ook gewoon asociaal.

7. Viezigheid

And last but not least; vieze treinen. Een witte broek dragen in de trein is echt een no go als je ‘m echt wit wilt houden. De stoelen, de prullenbakken, je krijgt spontaan smetvrees als je eraan denkt.

Bron: Linda, Redactie Flair

Manouk IriksGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden