reizen Beeld Getty Images
reizenBeeld Getty Images

Al in gedachten bezig met de zomervakantie? Dit is dé reistrend van 2023

Denk je al na over je grote vakantie van dit jaar? En ben je van plan om alleen op pad te gaan? Dan ben je zeker niet de enige. Soloreizen is dé reistrend van 2023, blijkt uit recent onderzoek van Skyscanner.

37 % van de reizigers wil in 2023 alleen op reis.

Alleen op reis

Met niemand rekening hoeven houden; eten waar jij zin in hebt, eindeloos winkelen zonder gezeur, slapen in alle rust op het strand of een museum bezoeken waar alleen jij in geïnteresseerd bent. Alleen reizen biedt veel fijne me-timemogelijkheden. Steeds meer Nederlanders ondervinden dat, blijkt uit het onderzoek. Bijna de helft van de soloreizigers, zo’n 46 %, wil alleen op reis ter bevordering van hun geestelijke gezondheid en welzijn.

Vrouwen bezorgd over veiligheid

Veel voordelen en mogelijkheden dus, maar uit onderzoek van Tourlane en onderzoeksbureau YouGo blijkt ook dat veel vrouwen het spannend vinden om alleen te travelen. De grootste blokkade om alleen op reis te gaan? Bij 40 % van de vrouwen betreft dat bezorgdheid om hun veiligheid. Ook hebben enkelen angst om alleen tijd door te brengen, zo’n 25 %.

Veiligste bestemmingen

Consultancybureau NWWealth zocht uit wat de tien veiligste bestemmingen voor een soloreis als vrouw zijn. Doe er zeker je voordeel mee.

  1. Australië
  2. Malta
  3. IJsland
  4. Nieuw-Zeeland
  5. Canada
  6. Polen
  7. Monaco
  8. Israël
  9. Verenigde Staten
  10. Zuid-Korea

Bron: Libelle

Fleur HartmanGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden