masturberen Beeld Getty Images
masturberenBeeld Getty Images

Vier vrouwen over masturberen: ‘Als ik thuiswerk, doe ik het als pauze’

Even masturberen is prima. Maar hoe vaak maak je écht tijd voor jezelf vrij om je lijf te ontdekken en te bevredigen? Dat blijkt namelijk nogal belangrijk. Vier vrouwen delen hun ervaringen.

Kimmie (27) is creative: ‘Als ik thuiswerk, doe ik het als pauze’

“Tot mijn negentiende was ik nog nooit klaargekomen. Ik weet niet waarom het niet lukte, maar het ging gewoon niet. Toen ik een seksspeeltje van mijn beste vriendin kreeg, had ik mijn eerste orgasme. Ik wist ineens hoe het moest voelen, waardoor ik wist naar welk gevoel ik op zoek moest. Sindsdien betekent masturberen voor mij ontspanning en ontlading. In mijn drukke leven voelt het als een momentje waarop ik alles kan loslaten.

Daarnaast vind ik klaarkomen ook gewoon echt heel lekker. Meestal doe ik het vluchtig, om snel een hoogtepunt te bereiken, terwijl ik merk dat ik intenser klaarkom als ik er wat langer over doe. Dus soms vind ik het wel leuk om er meer tijd voor uit te trekken, bijvoorbeeld door er massageolie bij te pakken. Vorige week heb ik naar een seksverhaal geluisterd en dat was heel geil.

Meestal doe ik het onder de douche of in bed. De frequentie hangt af van hoe vaak ik seks heb met mijn partner. Soms masturbeer ik een week niet, soms drie keer per dag. Als ik het doe, doe ik het vaker achter elkaar. Inmiddels kan ik makkelijk klaarkomen en met één orgasme neem ik geen genoegen. Het liefst doe ik het vlak voor het slapengaan en als ik thuis werk, doe ik het als pauze. Kan ik me daarna weer beter concentreren.”

Geertje (26) geeft juridisch advies: ‘Op een vrije dag doe ik het drie keer’

“Voor mij draait masturberen om een connectie hebben met mijn lichaam, om mijn lichaam goed te kennen. Het voelt als een vorm van zelfexpressie. Lange tijd dacht ik bij seks aan de heteronormatieve rolpatronen, seks die vooral op de man was gericht.

Ik ben een paar jaar geleden begonnen boeken te lezen over vrouwelijke seksualiteit, zoals die van hoogleraar seksuologie Ellen Laan. Op die manier leerde ik zelfvertrouwen op te bouwen, dienormatieve verwachtingen los te laten en voor mezelf op te komen.

Ook door te masturberen, waarbij het ook draait om zelfliefde. Maar ongeacht hoe je je over jezelf voelt, of als je weinig zelfliefde voelt, kun je lol hebben met je eigen lichaam. Als ik een dag thuis ben en vrij heb, doe ik het wel drie keer op een dag. Anders één keer in de twee dagen. Meestal op de bank, mijn bed of onder de douche – niet heel erg spannend, maar wel fijn.”

Julia (38) is arts: ‘Als ik brak ben, kan ik er geen genoeg van krijgen’

“Hoe vaak ik masturbeer, verschilt. Als ik thuis ben en me verveel, is het vier of vijf keer per dag. Als ik de hele week bij mijn vriend slaap, heb ik aan hem voldoende. Als ik brak ben, kan ik er geen genoeg van krijgen. Dan ga ik lang door, neem ik twintig minuten de tijd.

Soms gebruik ik speeltjes, dat is puur vanuit luiheid. Mijn favoriet is de Rabbit Vibrator, waarbij er iets in mijn vagina gaat en op mijn clitoris komt. Masturberen is voor mij ook zelfliefde. Ik ben niet iemand die olie gebruikt of een kaarsje aansteekt, maar ik neem soms wel lekker lang de tijd. Als ik gestrest ben, gun ik mezelf de tijd om van mezelf te genieten.

Dan ga ik in bad, het warme water voelt dan heel lekker tijdens het klaarkomen. Soms vinger ik mezelf puur vanuit geilheid, wil ik even snel klaarkomen. Het liefst doe ik het in bed, met de gordijnen dicht, anders voel ik me al snel bekeken en kan ik niet genieten. Spannend hoeft het bij mezelf niet te zijn, het is gewoon een basisbehoefte die ik heb.”

Vier vrouwen over hun late ADHD-diagnose

‘Ik vond eindelijk herkenning en erkenning voor mezelf’

Anne (26) werkt in de sales: ‘Ik associeer het met geluk’

“Masturberen brengt voor mij een bepaalde vrijheid met zich mee. Het is iets wat ik kan doen, wat ik zelf wil en waar ik mezelf heel gelukkig mee kan maken. Ik kan zelf bepalen hoe vaak en wanneer, ten opzichte van veel andere zaken in het leven waarbij dat niet mogelijk is.

Ik associeer het met geluk, als iets wat heel fijn is. Rond mijn elfde begon ik met masturberen, toen ontstond liefde voor seks met mezelf en dat heeft ertoe bijgedragen dat ik seks met anderen ook lekker vind. Het is ook zelfliefde, omdat het een cadeau aan mezelf is.

Gemiddeld doe ik het vijf keer per week. Ik heb een relatie, maar ik vind het fijn om daarnaast te masturberen. Ik doe het altijd in bed, voor het slapengaan, zodat ik de dag lekker kan afsluiten. Ik creëer niet alleen vrijheid, maar ook genot. Hoe fijn is dat? Ik gebruik geen attributen. Eigenlijk is het best wel eentonig, want het is elke dag op dezelfde manier, maar voor mij werkt dat fantastisch.”

De rest van dit dossier lees je in Flair 05-2023. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Milou DeelenGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden