Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Real Life > Verdrietig nieuws: Evert Muis, de tutu dragende papa, is overleden aan kanker

Verdrietig nieuws: Evert Muis, de tutu dragende papa, is overleden aan kanker

Verdrietig nieuws: Evert Muis, de tutu dragende papa, is overleden aan kanker

Evert Muis, de tutu dragende papa, is op 37-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat meldt Stichting TuTu op Instagram. Zijn grootste wens is uitgekomen: een stichting achterlaten waardoor gezinnen met een terminale ouder, zoals hij zelf, mooie laatste herinneringen kunnen maken. 

Evert Muis overleden

“Vandaag verloren wij de man die ons verbonden heeft en zoveel harten geraakt heeft”, schrijft de stichting op Instagram. “Onze tutu-dragende papa met een missie, MC Sloopkogel, held. En vooral onze vriend. Lieve Evert, wat gaan we je missen.”

De tekst gaat verder onder de post. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door stichtingtutu (@stichtingtutu)

Stichting TuTu

Evert leed aan uitgezaaide melanoomkanker en hoorde in 2021 dat hij terminaal was. Hij wilde vanaf die tijd niets liever dan de laatste maanden van zijn leven met zijn gezin spenderen en zette alles op alles om dat te doen. Maar het bleef niet alleen bij zijn eigen gezin. Evert veranderde met een simpele foto op LinkedIn een heleboel levens – en zette zijn eigen stichting op: Stichting TuTu.

Foto

De bekende foto die de stichting uiteindelijk mogelijk maakte, was de foto waarop Evert samen met zijn dochtertje gekleed was in een roze tutu. “Foto’s blijven voor altijd herinneringen. Maak ze voor je naaste, want soms glippen dingen door je vingers.” De foto op het zakelijke platform kreeg meer dan drie miljoen likes. TuTu was een feit.

De tekst gaat verder onder de post. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door stichtingtutu (@stichtingtutu)

Nog maar drie weken

Iets langer dan een week terug, liet Evert via het account van de stichting weten dat hij “voor altijd 37 jaar oud” zou zijn. Hij deelde het nieuws dat de tumoren in zijn lichaam waren gegroeid en dat zijn levensverwachting was afgenomen naar nog maar drie weken. “Ik ben nog niet klaar. Ik heb het leven voluit gepakt – alles er uit gehaald wat er in zit – maar ik heb nog zoveel plannen met mijn gezin, mijn muziek, mijn stichting. En nu laat mijn lichaam me keihard in de steek”, schreef hij verder nog onder de post.

Lees ook
Koningin Máxima reageert op brief over ontvoerde Insiya: ‘Dankjewel voor je brief, het brak mijn hart’

Gezin

Helaas overleed de tutu dragende papa Evert op zaterdag 16 april en laat daarmee zijn partner Linda, tweeling Tony en Logan en zijn bonuskinderen David en Sophia achter.

Voor meer informatie over Stichting TuTu klik je hier.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door stichtingtutu (@stichtingtutu)

Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Linda, Stichting TuTu | Beeld: