maagd Beeld Getty Images
maagdBeeld Getty Images

Sofie (37) heeft nog nooit seks gehad: ‘Ik denk er weleens over mezelf een gigolo cadeau te doen’

Eigenlijk bewaart Sofie (37) haar maagdelijkheid graag voor de liefde van haar leven, maar haar nieuwsgierigheid naar seks is inmiddels zo groot dat een professional haar ook wel wat lijkt.

“Er zijn drie mensen die weten dat ik nog nooit seks heb gehad: twee goede vriendinnen en mijn zus. Verder niemand. Op mijn werk delen single collega’s in de pauze geregeld verhalen over hun weekend. Over de leuke mannen die ze hebben ontmoet, bijvoorbeeld. En bij wie ze zijn blijven slapen. Dat ik me er weinig voorstelling bij kan maken, laat ik nooit blijken. Ik heb een goede band met mijn collega’s, maar voel me bij hen niet zó op m’n gemak dat ik ze ga vertellen dat ik ‘het’ nog nooit heb gedaan. Maagd zijn op mijn leeftijd is een taboe. Ik wil dit interview geven om anderen met hetzelfde ‘probleem’ te laten weten dat ze niet de enigen zijn en zich niet ongemakkelijk hoeven te voelen.”

Niet met Jan en alleman

“Ik heb een leuke baan, een mooi appartement in een toffe stad en fijne vriendinnen met wie ik vaak op stap ga. Mijn ouders hebben me opgevoed met het idee dat het niet de bedoeling is om met Jan en alleman het bed in te duiken. Dat had niks met een bepaalde geloofsovertuiging te maken, meer met normen en waarden. Ik heb het altijd in mijn oren geknoopt en ernaar geleefd. Zelfs in mijn studententijd, waarin ik niets liever deed dan uitgaan, was met iemand naar bed gaan echt een stap te ver. Ik heb heus weleens een relatie gehad. Vanaf mijn zeventiende had ik soms een vriendje, meestal zo’n maand of drie, vier. Met een van die jongens heb ik geprobeerd seks te hebben, maar dat lukte toen niet.

Ook het inbrengen van een tampon ging niet. Daarom ben ik destijds bij een gynaecoloog geweest en uiteindelijk geopereerd: mijn maagdenvlies bleek te nauw te zijn. Sinds die operatie gebruik ik wel tampons en ik ga ervan uit dat penetratie nu ook moet lukken, maar dat heb ik dus nog nooit geprobeerd. Aan gebrek aan aandacht van mannen ligt het niet. In de kroeg heb ik altijd behoorlijk wat aanspraak en op datingsites reageren vaak aardig wat mannen op me.”

Gezellig en sociaal type

“Het is een beetje gek om over mezelf te zeggen, maar volgens mij ben ik een gezellig en sociaal type. Ik heb voldoende stof en genoeg humor om een leuk gesprek te voeren. Het komt dan ook wel geregeld voor dat zo’n gesprek eindigt in zoenen. Maar op het moment dat een man probeert met me mee naar huis te gaan, haak ik meestal af. Laatst nog: ik had een borrel gedronken en eindigde zoenend in het café. ‘Aaaah, mag ik met je mee?’ vroeg de man in kwestie. Ik had het zo kunnen doen. Maar ik verzon een smoes, zei dat ik bij een vriendin sliep en de volgende dag vroeg op moest.

Mijn onzekerheid speelt hierbij een rol. Als kind werd ik gepest omdat ik heel druk was, en op latere leeftijd was ik te zwaar. Mijn ouders maakten toen weleens een opmerking, zo van: ‘Als je zo zwaar blijft, kom je nooit aan de man’. Die uitspraak is, denk ik, onbewust toch blijven hangen. Ik ben altijd met mijn lijn bezig en heb al veel diëten geprobeerd, maar ik blijf aan de zware kant. Daardoor zijn er momenten waarop ik onzeker ben over mijn lichaam en durf ik me soms letterlijk niet bloot te geven.

Een heel enkele keer nam ik een man wél mee naar huis. Dan eindigden we in mijn slaapkamer en gebeurde er in bed van alles, maar wist ik op het moment suprême ‘de daad’ af te houden. Soms denk ik: waarom toch niet die laatste stap, waarom ga ik niet verder? Mijn twee vriendinnen zeggen: ‘Eens moet toch de eerste keer zijn?’ Maar ik wil geen seks hebben met iemand die ik net die avond in de kroeg heb leren kennen. Het klinkt misschien naïef, maar van de man met wie ik het voor het eerst doe, wil ik in elk geval dat hij de intentie heeft voor langere tijd bij me te blijven.”

Dol op kinderen

“Ik hou erg van knuffelen en aanraken. Daardoor denk ik soms dat seks iets essentieels is wat ik mis in mijn leven. Ik zou er volgens mij erg van kunnen genieten. Als een vriendin in geuren en kleuren over haar avonturen in bed vertelt, ben ik dan ook best weleens een beetje jaloers. Net als wanneer ik een romantische film kijk. Te veel over seks fantaseren doe ik maar niet, dat heeft ook geen enkele zin. Ik kan er zelfs verdrietig van worden.

Dat geldt ook voor het feit dat er geen man in mijn leven is. Seks is belangrijk, maar nog meer mis ik iemand die thuis op me wacht als ik heb gewerkt. Of een kop thee voor me zet als ik me niet lekker voel. Het lijkt me ook geweldig om moeder te worden. In mijn baan als verpleegkundige kom ik veel in contact met kinderen en ik ben stapelgek op de kinderen van mijn zus. Maar een gezin stichten is voor mij toekomstmuziek. Misschien is het helemaal niet voor mij weggelegd.

Over een paar weken word ik 38. Hoewel ik mijn maagdelijkheid het allerliefst voor m’n ideale man bewaar, denk ik er ook weleens over mezelf een gigolo cadeau te doen. Dan is het tenminste maar gebeurd: heb ik seks gehad en kan ik door met mijn leven. Dan is het niet zo’n heet hangijzer meer. Het inhuren van een professional kost behoorlijk wat geld, je kunt er een leuk weekendje van weg. Maar het is misschien wel de moeite waard. Zo’n man heeft tenminste geen oordeel over me en ik hoef hem na die avond nooit meer te zien. De vrijblijvendheid hiervan trekt me wel. Aan de andere kant blijf ik twijfelen: ik heb nu al zo lang gewacht en ik wil dolgraag dat mijn eerste keer bijzonder is. Moet ik het dan wel met een professionele lover gaan doen? De tijd zal het leren...”

Dit verhaal komt uit Flair 51/52-2022. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Merel BronsGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden