partnerruil Beeld Getty Images
partnerruilBeeld Getty Images

PREMIUM

Nathalie (34) doet aan partnerruil: ‘Ik geniet ervan om Gijs met een andere vrouw te zien’

Nathalie (34): “Elke maand hebben we een feestje met een ander stel. Waarom zou je je partner willen delen met een ander en nog toekijken ook? Die vraag krijg ik van vriendinnen als ik vertel dat Gijs en ik aan partnerruil doen.”

“Blijkbaar zijn er veel vooroordelen. Dat alleen seksverslaafden swingen. Onze relatie kapot zal gaan. De term heeft iets plats, vandaar dat Gijs en ik het liever over feestjes hebben. Want dat is het: een feest met z’n vieren in de slaapkamer.”

Nieuwsgierigheid

“Gijs en ik zijn elkaars jeugdliefdes. Mooi, die exclusiviteit, al werden we steeds nieuwsgieriger naar hoe seks met iemand anders zou zijn. Maar we wilden elkaar niet kwijt of vreemdgaan en zo kwamen we op het idee om een parenclub te bezoeken. Ik hoopte dat er een wereld voor ons open zou gaan, maar het was niets voor ons. Binnen anderhalf uur stonden we alweer buiten.

‘Dan maar via internet’, zei Gijs. Uiteindelijk kwamen we via een forum in contact met een stel van onze leeftijd. We mailden erop los en spraken na een paar weken bij ons thuis af om kennis te maken. In het uur voor ze arriveerden, was ik enorm nerveus maar toen ze binnenstapten, voelde het goed. Het bleken spontane, aantrekkelijke mensen met gevoel voor humor.

Na uren kletsen en een paar drankjes maakten ze de eerste toespeling. ‘Wil je misschien een massage van mij, terwijl de mannen toekijken?’ vroeg de vrouw. Ik keek naar Gijs die me bemoedigend toeknikte. Even later lag ik halfnaakt op bed, met twee warme vrouwenhanden op mijn rug en vier mannenogen op ons gericht. Een zinderde spanning trok door mijn lijf.”

Partnerruil

“De massage mondde uit in gezoen en aanrakingen tussen haar en mij en we nodigden onze mannen uit om mee te doen. Uiteindelijk eindigde ik met haar man en zij met de mijne, op hetzelfde bed. We deden alles met elkaar: full swap, zoals dat binnen de partnerruilscene wordt genoemd. De volgende ochtend voelde ik me geprikkeld en opgeladen, net als Gijs. Het smaakte naar meer. Veel meer: inmiddels zijn we twee jaar verder en hebben we elke maand zo’n ‘feestje’. Nog steeds met datzelfde stel, al experimenteren we ook weleens met andere koppels via internet.

Ik geniet ervan om Gijs met een andere vrouw te zien. Net zoals ik het geweldig vind als hij toekijkt hoe een andere man mij tot een hoogtepunt brengt. Het is de combinatie van voyeurisme en exhibitionisme, en daarnaast iets ‘ongehoords’ doen. Dat geeft een kick. Die spannende ervaringen geven een verdieping aan onze relatie en seksleven. We zijn een soort partners in crime en vertrouwen elkaar volledig.

Het enige wat ik jammer vind, is dat partnerruil meestal als iets viezigs wordt gezien. Daardoor voelt het soms alsof we buitenbeentjes zijn en extreme dingen doen. Terwijl het een wezenlijk onderdeel is van ons leven en wij het als iets moois ervaren. Ik zou willen dat het wat normaler werd om af en toe een ander stel uit te nodigen in de slaapkamer. Want als je elkaar vertrouwt en plezier gunt, heb je niets te verliezen en kan het een heerlijke toevoeging zijn.”

Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Sofie RozendaalGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden