Zwanger van andere man Beeld Getty Images
Zwanger van andere manBeeld Getty Images

PREMIUM

Merel (33) ging vreemd na vruchtbaarheidsproblemen met haar vriend: ‘Van wíé was ik zwanger?’

De vruchtbaarheidsproblemenvan Merel (33) en haar vriend dreven haar in de armen van een andere man. En toen was ze plotseling over tijd.

“Dat Mark en ik weer zo happy zijn samen, had ik een paar jaar geleden niet voorspeld. Ik dacht dat er geen toekomst meer voor ons was. Erger nog: dat onze ooit zo mooie relatie op een nare manier uit elkaar zou knallen en ik een alleenstaande moeder zou worden. Ik besef dat ik veel geluk heb gehad, waarschijnlijk meer dan ik verdien. Ik ben daar dankbaar voor en probeer het geheim dat ik voor Mark verborgen houd te compenseren door een zo leuke en lief mogelijke vriendin voor hem te zijn.”

Gewoon blijven oefenen

“Het was liefde op het eerste gezicht toen wij elkaar negen jaar geleden ontmoetten. Van mij kon het niet snel genoeg gaan: samenwonen en kinderen krijgen. Toen we twee jaar samenwoonden, stopte ik met de pil. Ik verwachtte snel zwanger te zijn; we deden het bijna elke dag, dat kon niet lang uitblijven. Dacht ik. Hoopte ik.

Maar na een jaar werd ik nog steeds elke maand ongesteld. Ik begreep er niets van. Zou er soms wat mis zijn met een van ons? Eerst werd Mark onderzocht, later ik. Er werd niets gevonden.

‘Gewoon blijven oefenen,’ zei de dokter lachend. Kwaad was ik. Hoe kon hij nou zo’n stomme opmerking maken over iets wat voor ons zo’n reusachtig probleem was? Voor mij dan. Mark deed er laconieker over. Hij had net een nieuwe baan waar hij in opging, moest veel op reis. ‘Joh, het komt wel goed, we hebben toch geen haast?’ zei hij als ik erover wilde praten of bij hem wilde uithuilen. Ik was daar niet zo zeker van.

Er was dan wel geen oorzaak gevonden, dat betekende niet dat die er niet was. Ik kreeg steeds minder zin in seks met Mark, voor mij had het nog maar één doel. En telkens bleek het voor niets.

Ik begon fysiek contact te ontwijken – iets wat Mark amper opviel. Hij was zó met zijn werk bezig dat hij alles wel best vond. Mijn verdriet vond hij lastig, merkte ik. Hij had mij altijd goed weten te troosten, maar ik merkte dat hij nu niet goed wist wat te doen. Nadenken over alternatieve manieren om kinderen te krijgen, wilde hij ook niet. ‘Dat kan later altijd nog. Tijd zat.’ Die woorden, tijd zat, kwamen me zó de keel uit.”

Affaire

“En toen was daar Iwan. Een collega, iemand van de automatisering. Het begon met een vraag per mail en dat breidde zich uit tot dagelijkse berichtjes en grapjes. Al snel kroop hij onder mijn huid, ik voelde me enorm tot hem aangetrokken.

Over hem fantaseren leidde me af van de problemen thuis, van mijn wrok jegens Mark die ik steeds verder voelde wegdrijven. Een keer afspreken met Iwan werd zó verleidelijk, dat ik het ook echt deed. Me in allerlei bochten wringen hoefde niet eens: als Mark moest reizen voor zijn werk, had ik alle vrijheid.”

En toen was het raak

“Zo kreeg ik een affaire met Iwan. Drie maanden heeft het geduurd. Ik heb het nooit als iets serieus gezien, maar genoot er wel van. Het was zo fijn om weer eens seks te hebben zonder ‘doel’. Schuldig voelde ik me amper. Ik had het idee dat er tussen Mark en mij toch niets meer was, dat het een kwestie van tijd was voordat we uit elkaar zouden gaan.

Op een dag ontdekte ik dat ik al bijna een week over tijd was. Dat ik dat niet meer zo goed in de gaten hield, zegt wel dat ik totaal niet meer met mijn kinderwens bezig was. Met Mark zou het toch niet lukken, redeneerde ik, en bovendien hadden we zelden nog seks. En met Iwan gebruikte ik condooms. Maar ik was wel degelijk zwanger, bleek uit de zwangerschapstest. Wat een fantastisch moment had moeten zijn, kwam aan als een enorme klap: van wíé was ik zwanger?”

De rest van dit verhaal lees je in Flair 47-2022. Wil jij hem ook in huis? Bestel hem hier.

Lydia van der WeideGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden