A young man smiling while dancing and enjoying himself at an open air club night with his friends. Beeld Getty Images
A young man smiling while dancing and enjoying himself at an open air club night with his friends.Beeld Getty Images

Maykes vriend had nogal wat exen: ‘Hoeveel precies wist hij niet meer. Hij was gestopt met tellen’

Vragen naar het seksverleden van je nieuwe liefde? Da’s niet altijd een goed plan. Mayke (26) werd stapelgek van het idee dat haar vriend met een hele horde vrouwen het bed had gedeeld. “Als je geliefde alles al met tientallen anderen heeft gedaan, wat maakt jou dan nog bijzonder?”

“Ik ontmoette Sam, lekker cliché, in de kroeg. Het eerste wat hij tegen me zei, was: ‘Hé, waarom heb je al deze mensen uitgenodigd? Ik dacht dat we vanavond gewoon met z’n tweetjes zouden zijn?’ Yep, enorm cheesy. Maar de manier waarop hij het zei, zo zelfverzekerd met die ondeugende lichtjes in zijn ogen, zorgde ervoor dat ik toch moest lachen. Zijn uiterlijk hielp ook mee. Breed, maar niet zo’n enge anabolenbundel, het kuiltje in zijn linkerwang, blinkende witte tanden en die ogen... Ik voelde elektriciteit in de lucht, maar tegelijkertijd gingen al mijn alarmbellen rinkelen. Die zin kwam er net iets te gladjes uit en als ik op zijn looks afging, had deze man aan aandacht vast geen gebrek.

Dat bleek te kloppen. Sam leek wel een soort kattenkruid voor vrouwen. Ik had nog nooit zo veel aanstellerig gedrag gezien als wanneer Sam bij een groepje meiden in de buurt kwam. Ik was dan ook absoluut niet van plan me door deze womanizer te laten versieren voor een avondje plezier. Niet dat ik wil slutshamen, als je gelukkig wordt van onenightstands moet je dat vooral doen. Het is alleen niets voor mij.

Later zei Sam dat dat juist was wat hem in me aantrok: ‘Je was de enige die niet probeerde om mijn aandacht te trekken.’ En hij zei dat hij op slag verliefd op me was. Iets wat ik toen nog niet geloofde, maar waar hij me in de weken erop van wist te overtuigen. Hij deed echt moeite om me te veroveren en mijn weerstand brak. Hij leek het echt serieus te menen met me. Dus misschien had ik me wel vergist en was hij anders dan ik dacht. Het zou niet eerlijk zijn om iemand af te schrijven om zijn knappe uiterlijk, toch?”

Ook de kassière

“Aanvankelijk vermeden we het hele gesprek over ons seksuele verleden. Sam wimpelde mijn vragen af met opmerkingen als: ‘Ik ben nu bij jou, dus wat doet het ertoe?’ Hij zei dat ik de eerste was voor wie hij ooit moeite had gedaan, en ook dat ik het eerste meisje was met wie hij een toekomst voor zich zag. Ik vond het vleiend en vroeg op zulke momenten niet door. Ik denk ergens omdat ik het wel fijn vond om mijn verliefdheidsbubbel in stand te houden. Maar zoals het altijd gaat met bubbels: uiteindelijk spatten ze uit elkaar.

Toen we ongeveer drie maanden aan het daten waren en we voor de zoveelste keer tijdens het stappen een of andere krolse meid tegenkwamen die de opmerking maakte dat Sam ‘maar moest bellen als hij weer eens wat herinneringen wilde ophalen’, was ik het zat. Wie wáren al die meiden? Sam probeerde me te paaien door te zeggen dat ze niet belangrijk waren, maar ik hield voet bij stuk. Ik had hem toch ook verteld wie mijn exen zijn? Dus waarom deed hij zo geheimzinnig?

‘Ik bereidde me voor op het ergste, dertig vrouwen of zo. Toen kwam de aap uit de mouw’

Sam gaf eindelijk toe dat hij een ‘wat wildere tijd’ had gekend, maar voordat hij mij leerde kennen, was hij volgens hem al maanden klaar met dat ‘rondneuken’. Wat bedoelde hij precies? Ik wilde dat hij eerlijk was, want ik zou er toch wel achter komen! Normaal ben ik niet zo hysterisch over bedpartners uit het verleden, maar zijn geheimzinnigheid en al die lonkende vrouwen hadden me argwanend gemaakt. Nu wilde ik weten hoe het zat ook. Als in: ik wilde een getal horen. Ik bereidde me voor op het ergste, dertig of zo. Toen kwam de aap uit de mouw. Sam had niet gewoon wat ‘rondgeneukt’, hij had naar eigen zeggen seks gehad met tussen de tachtig en honderd vrouwen. Hoeveel het er precies waren wist hij niet meer, hij was gestopt met tellen.

Een paar wist hij nog wel: de moeder van zijn beste vriend, een kwartet met drie vrouwen, vriendinnen van zijn zus, een hele rits meiden die hij tijdens het stappen had opgeduikeld en de kassière van de supermarkt tegenover zijn huis (‘Ze wachtte me gewoon op! Wat moest ik dan? Ik vond het zielig om haar weg te sturen!’). Maar, voegde Sam er monter aan toe, voordat hij mij leerde kennen stond hij al bijna drie weken droog. Omdat hij zich realiseerde dat hij ernaar verlangde om een echte band met iemand op te bouwen. ‘Wow, wat een prestatie,’ sneerde ik. Ik moest dit echt even verwerken. Ik was zelf ook niet echt maagdelijk meer met acht kruisjes boven mijn bed, maar dit was toch wel andere koek.

Lees ook: Sascha (40): ‘Een levensverwachting van vijf jaar... Ik dacht met een brok in mijn keel aan mijn kinderen’

Sam zag mijn zure gezicht en zei: ‘Ik snap nooit waarom mensen denken dat het een goed idee is om over vroegere seksuele partners te praten. Dat is toch verleden tijd? De dingen die ik in het verleden heb gedaan, en dan heb ik het niet alleen over seks, hebben me gebracht waar ik nu ben. Bij jou. Dus waarom maakt het uit? Jij geeft me iets wat die tachtig of honderd anderen me blijkbaar niet hebben gegeven. Dus waarom beoordeel je me niet gewoon op hoe en met wie ik nu ben?’ Ik mokte nog wat na en de woorden ‘tachtig’ en ‘honderd’ bezorgden me een steek in mijn maag, maar inwendig gaf ik mezelf een schop onder mijn kont. Hij had gelijk en ik had geen enkele reden om aan te nemen dat Sam nog steeds met andere vrouwen het bed in dook. Maar het zat me niet lekker.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

tekst Vivienne Groenewoud

Anne MeijerGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden