MAFS-koppel Beeld Dorian Jurne
MAFS-koppelBeeld Dorian Jurne

PREMIUM

MAFS-koppel Laura en Cathalijne over hun love story: ‘Toen de camera’s weg waren, was er gelijk aantrekkingskracht’

Cathalijne Rampen (31) en Laura Meulenbroeks (27) trouwden in het tv-programma Married At First Sight en zijn nu zes maanden samen. Bij dit stel komt het allemaal voorbij: romantiek, onvoorwaardelijke steun, struggles en passie. Echte liefde!

Love is in the air!

Geen liefde op het eerste gezicht

Laura: “Het was geen liefde op het eerste gezicht. Ik dacht dat ik gematcht zou worden met een vrouw die een pak zou aanhebben, geen meisje-meisje. Cathalijne droeg een supervrouwelijke jurk.” Lacht: “Voor mij was het een opluchting dat ze een neuspiercing had.”

Cathalijne: “We zijn niet per se elkaars type, ik zou normaal gesproken niet op iemand afstappen die groter is dan ik. Op een datingapp hadden we elkaar misschien weggeswipet, nu wisten we dat we niet voor niks waren gematcht. Een team van professionals heeft ons gekoppeld. Natuurlijk gaven we het een kans.”

Laura: “Op de bruiloft was er meteen een klik tussen onze vrienden en families. Alsof ze elkaar al jaren kenden.”

Cathalijne: “We hebben een heel vergelijkbare achtergrond. We lijken op elkaar. Hebben soortgelijke dingen meegemaakt, in onze jeugd beiden gestruggeld met onze identiteit.”

Laura: “’s Avonds toen we elkaar uitgebreid hadden gesproken en de camera’s weg waren, was er ook echte aantrekkingskracht tussen ons. Vanaf het eerste moment kon ik mezelf zijn bij Cathalijne. We begrijpen elkaar.”

Cathalijne: “Zelfs onze chaotische karakters komen overeen.”

Balans

Laura: “Vroeger hoorde ik non-stop: doe de lamp uit, doe de deur dicht, vergeet je jas tas sleutels niet. Ik ben een rommelkont. Dat soort dingen kan zorgen voor spanning in je relatie, maar omdat wij hierin hetzelfde zijn, begrijpen en accepteren we het van elkaar.”

Cathalijne: “Natuurlijk zijn er ook karakterverschillen. Zo houden we elkaar in balans. Laura is bijvoorbeeld afwachtender.”

Laura: “Cathalijne is standvastiger. Brutaler. Stapt snel op iemand af. Gelukkig kunnen we nu weer buiten de deur daten. We moesten onze relatie tot midden maart geheimhouden, als de laatste aflevering van MAFS was geweest.”

Cathalijne: “Die periode was pittig, maar ook wel lekker. Met z’n tweeën wekenlang in onze eigen bubbel. We konden heel intiem, zonder drukte en prikkels van buitenaf, van elkaar genieten. Elkaar nog beter leren kennen.”

Laura: “Zat ik weer, met m’n pet op in de trein.”

Stiekem het bos in

Cathalijne: “En dan woon ik ook nog op mijn werk, dus het was oppassen dat mijn collega’s Laura niet zagen. We appten elkaar als de kust veilig was. ‘s Avonds reden we samen stiekem naar het bos, vierhonderd meter verderop, om met de hond een rondje te wandelen.”

Laura: “Ik heb dagenlang, met de gordijnen dicht, in Cathalijnes huis gewerkt en opgesloten gezeten. Een rondje wandelen in mijn pauze zat er niet in, haha. We waren op elkaar aangewezen. Het was een relatietest, maar die heeft positief uitgepakt, we zijn stapelverliefd.”

Cathalijne: “Soms krijgen we persoonlijke berichten van jonge meiden die door ons uit de kast durven komen. Die zich herkennen in ons, of in ons verhaal.”

Laura: “Jonge meiden die ons als rolmodellen zien.”

Cathalijne: “Daar worden we heel blij van. Dat we die meiden kunnen helpen. Jezelf in iemand kunnen herkennen is zo belangrijk.”

Wil je meer love stories lezen? In de nieuwste Flair, het dubbeldikke Love Issue, lees je ook de verhalen van Shary-an en Nena, Vera Camila en Jeffery, Joey Jaq en Nick, Yuki en Lizzy, Lotte en Deen en tot slot Laura en Ryan. Bestellen doe je hier met 25% korting!

Kim PalmaccioDorian Jurne

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden