Dubieuze vrouw Beeld Getty Images
Dubieuze vrouwBeeld Getty Images

Maaike (35) heeft twee relaties: ‘Ben ik nu lesbisch? Ben ik bi?’

Maaike (35) heeft twee relaties: een met haar man en een met een vrouw.

“De eerste keer dat ik seks had met een vrouw, ging er een wereld voor me open. Het klopte. Het was ook zo intens, zo natuurlijk. Als een vrouw me kust of aanraakt, gaat mijn hele lichaam tintelen. Zoiets had ik nog nooit meegemaakt.

Een vrouwenlichaam is ook mooier en zachter; meestal geen ruwe stoppels of overtollig haar. Ik zou het iedereen kunnen aanraden. En toch was vrijen met een vrouw in het begin ook een zoektocht. Letterlijk. Tja, ik was vijftien jaar lang gewend geweest aan een man in mijn bed.”

Smoorverliefd

“Als je me een paar jaar geleden had verteld dat ik nu smoorverliefd zou zijn op een vrouw, had ik je voor gek verklaard; op heel jonge leeftijd had ik al vriendjes en ik ben getrouwd met de liefste man ter wereld.

Nu, achteraf bekeken, waren er natuurlijk wél signalen. Als puber vond ik het héél fijn om bij slaapfeestjes met mijn vriendinnen in één bed te kruipen. En als die ene collega op het werk een kort rokje droeg, kon ik mijn ogen niet van haar afhouden. Maar ik stond daar niet bij stil, dacht dat alle vrouwen zo in elkaar zaten.

Het is ook typerend dat mijn man een zacht, bijna vrouwelijk type is. David is mijn beste vriend. Wij begrijpen elkaar met één woord. En ik kan ook best genieten van een vrijpartij met mijn man. Maar het is wel minder intens. En ik betrap mezelf er steeds vaker op dat ik aan een vrouw moet denken om opgewonden te raken. Ik hou van mijn man en ik wil niet bij hem weg, maar ik ben wel lesbisch, ja. Toch zeker voor zeventig procent.”

Jaloers op hém

“Ik ontmoette Lilly op de kleuterschool van mijn dochter en ik had meteen een hekel aan haar. Ze was knap, grappig, charmant; ik kon het niet uitstaan dat mijn man het zo goed met haar kon vinden. Als zij met zijn tweetjes iets te lang stonden te kletsen, was ik stikjaloers. Het heeft even geduurd voor ik doorhad dat ik niet jaloers was op Lilly, maar op David. Af en toe gingen we met ons drietjes iets drinken en dat waren leuke avonden.

Toen Lilly ons een keer uitnodigde bij haar thuis, sloeg de vonk over. Ze gaf een rondleiding die eindigde in haar slaapkamer, waar een reusachtig waterbed stond. Tuurlijk wilde ik daar eens op liggen! Lilly kroop er spontaan bij en voor we het beseften, waren we innig aan het zoenen. Het gebeurde gewoon.

Er is toen behalve die kus niets gebeurd in dat bed, maar onze nieuwsgierigheid was wel gewekt. Mijn man stond met zijn mond vol tanden. Voor veel mannen is het een fantasie, twee vrouwen die samen stoeien, maar David had meteen door dat er voor hem geen rol was weggelegd. En als je niet mag meespelen, is de lol er ook snel af.”

Op zoek naar lotgenoten

“Mijn relatie met Lilly heeft niet lang stand-gehouden. Ze schaamde zich voor haar geaardheid, was bang voor de reacties van haar collega’s, familie... Maar mij kon het niet schelen wat de wereld ervan dacht: ik was verliefd. Ik wilde haar vastpakken, kussen, mijn liefde van de daken schreeuwen! Lilly heeft me van de ene op de andere dag laten zitten, voor een man. Voor een plaatje dat beter klopte. Na die breuk ben ik lang depressief geweest. In de war ook. Want: was ik nu lesbisch? Was ik bi? Of was dit iets eenmaligs geweest?

Ik ging op zoek naar lotgenoten. Via internet. Zo leerde ik Marlène kennen. Ook zij heeft een man en kinderen. En ook zij heeft behoefte aan vrouwelijk contact. Ondertussen zijn we een halfjaar samen. En verstoppen we onze liefde niet, een verademing. Zo gingen we onlangs naar de sauna, waar we de hele dag in elkaars armen lagen – zalig! Intussen kennen ook mijn kinderen haar goed en kunnen ze het prima met haar vinden. Het lijkt zelfs of ze er een extra mama bij hebben.”

Schuldgevoel

“Ik voel me vaak schuldig. David is een fantastische man, hij verdient beter. Een vrouw die voor honderd procent van hem is, bijvoorbeeld. Nee, David heeft me nooit voor de keuze gesteld: zij of ik. Uit angst om me te verliezen, denk ik. Want natuurlijk maakt hij zich zorgen.

Wie kan hem garanderen dat ik er niet op een dag vandoor ga met een vrouw? ‘Mocht je op een andere man vallen, dan kon ik de competitie tenminste aangaan. Maar wat een vrouw jou biedt, zal ik nooit kunnen,’ is zijn reactie. Daarmee slaat hij de spijker op zijn kop.

Maar ik zou niet kunnen kiezen, hoor. Mijn relatie met David voelt na acht jaar zo vertrouwd. David gunt mij die liefde ook. Het maakt onze relatie op een gekke manier ook beter. Mijn man krijgt plots een andere vrouw in huis, eentje die op wolken loopt, opbloeit.”

Simone (35) kreeg vier kinderen in drie jaar

‘Mijn dagen zijn een uitputtingsslag’

Het draait niet om seks

“We hebben véél gepraat met elkaar, David en ik, en dat doen we nog steeds. Dat moet. Want ook hij moet zich goed voelen in deze situatie. Hij had het er eerst moeilijk mee omdat al mijn aandacht naar Marlène ging. Nu maken we betere afspraken. Zo zie ik haar maar één keer per week en maximaal één weekend per maand. De rest van mijn tijd gaat naar mijn gezin.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben geen swinger, mijn relatie met Marlène draait zeker niet alleen om seks. Dat maakt het ook zo moeilijk om het juiste evenwicht te vinden: ik hou zowel van mijn man als van Marlène. Een van beiden opgeven is gewoon geen optie.”

Dit verhaal komt uit Flair 50/51-2022.

Astrid Van Der SchuerenGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden