Lesley Beeld Flair
LesleyBeeld Flair

PREMIUM

Lesley (24) verloor haar beste vriendin Kim bij een gasexplosie in Mexico: ‘Dat kán niet, bleef ik denken’

De beste vriendin van Lesley, de vader van Yvette en de zus van Louise gingen op reis, maar kwamen niet levend terug. Los van het intense verdriet is dat ook erg onwerkelijk.

“Het was zo moeilijk te begrijpen dat ze er niet was. Juist omdat ze op verre afstand overleed, leek het nog moeilijker te bevatten dat ze echt niet zou terugkomen.”

‘Dat kán niet, bleef ik denken. Ze is gewoon op reis, ze moet terugkomen’

“’Er is een brand geweest in Kims huis in Mexico,’ vertelde iemand van onze judoclub me, maar op dat moment had ik niet het idee dat het om iets ernstigs ging. Mijn moeder keek even op Kims Facebook hoe het met haar ging. Ze schrok enorm van de berichten die ze daar zag, waarin mensen spijt betuigden.

‘Volgens mij is Kim overleden,’ zei ze tegen me. Ik stuurde haar vader een bericht en hij bevestigde het vreselijke nieuws. Ik herinner me dat moment als een soort waas. Dat kán niet, bleef ik denken. Ze is gewoon op reis, ze moet terugkomen.

Kim en ik leerden elkaar kennen toen ik een jaar of elf was en we bij judo naast elkaar op een bankje zaten. Ze was twee jaar ouder en al wat verder in de judowereld. We kregen een diepe vriendschap waarin zij me als een soort grote zus mee op sleeptouw nam. Omdat we allebei aan topsport deden, begrepen we elkaar als geen ander.

De laatste jaren veranderde onze vriendschap. We spraken elkaar iets minder vaak, maar dat kwam omdat ik niet lekker in mijn vel zat. Ik vond het jammer, maar onze vriendschap was in de basis zo goed, dat ik ook voelde dat het weer goed zou komen. De laatste keer dat ik Kim zag, waren we bij Papendal, waar we allebei al jaren trainden.

Kort daarna ging ze op reis naar Mexico. Daar was ze al vaker geweest, maar dit keer ging ze voor langere tijd om werkervaring op te doen. Op social media zag ik allemaal mooie foto’s voorbijkomen. Ze zag er zo gelukkig uit.

Ik sprak haar af en toe op de app. Ze vertelde over de ontmoeting met Gabriel, haar soulmate. Het klonk alsof ze het ontzettend naar haar zin had. Ik keek ernaar uit om alle verhalen in geuren en kleuren te horen als ze weer in Nederland was.

Elise (39) luisde haar vriend erin

‘In een opwelling spoelde ik de pil door’

Maar aan die mooie tijd kwam een eind toen een enorme gasexplosie zorgde voor brand in het gebouw waar Kim woonde. Ze was helaas thuis en liep voor 95 procent derdegraads verwondingen op. Toch is ze zelf het gebouw uitgelopen, via een gat in de muur. Daarna is ze naar het ziekenhuis gebracht waar ze ook nog zelf naar binnen is gelopen. Vervolgens raakte ze in coma en is ze nooit meer bijgekomen.

Haar ouders wisten nog net op tijd naar Mexico te vliegen en met hen aan haar zijde is ze overleden.

Lees het hele verhaal in Flair 11-2023.

De nieuwe Flair ligt nú in de winkel. Wil je deze kosteloos bestellen? Dan kun je dat hier doen.

Michelle IwemaFlair

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden