Vrouw man sex seks Beeld Getty Images
Vrouw man sex seksBeeld Getty Images

PREMIUM

Jennifer (30) verleidt in opdracht: ‘Ik help vrouwen hun naast-de-pot-pissende man te betrappen’

Jennifer (30) voelt zich niet te beroerd om vreemdgaande mannen een lesje te leren. Sterker nog: ze krijgt er rijkelijk voor betaald.

“Ik nam een slok van mijn gloeiendhete espresso en scande de mails in mijn inbox. Een hoop spam, iets van een vriendin over een eetafspraak en twee mails van mijn zus over een vrijgezellenfeest waarvan het programma voortdurend veranderde.

Ik klikte op het derde envelopje: van mijn meest recente opdrachtgever. ‘Bedankt voor het verleiden van mijn man’ stond er in grote letters. ‘Zonder jou had ik de waarheid nooit ontdekt.’”

Getrouwde mannen verleiden

“Toen ik dit werk net deed, schaamde ik me als ik een getrouwde man verleidde. Ik voelde me vies als ik ze kuste en schuldig als hun vrouw de scheiding aanvroeg. Mijn werk bestaat uit het zoeken naar bevestiging van vermoedens. Vermoedens van vrouwen die hun man ervan verdenken vreemd te gaan, om precies te zijn. Natuurlijk komt er niet altijd seks bij kijken.

Het afgelopen jaar heb ik zo’n vijfendertig mannen ‘getest’ en met ongeveer een derde daarvan heb ik seks gehad. Het ligt ook een beetje aan mijn opdrachtgever: als zij het ultieme bewijs willen, verzoeken ze me – als de situatie daarom vraagt – all the way te gaan. Dat is uiteindelijk de enige manier om echt zeker te weten dat hun man het niet bij flirten of desnoods wat zoenen laat.”

Andere vrouwen helpen

“Tegenwoordig ben ik trots op wat ik doe. Het voelt goed dat ik andere vrouwen kan helpen hun naast-de-pot-pissende kerels te betrappen. Natuurlijk is het pijnlijk om erachter te komen dat hun vermoedens op waarheid berusten, maar bijna altijd zijn ze me dankbaar. Door mij weten ze eindelijk waar ze aan toe zijn. Vaak is dat net het laatste zetje dat ze nodig hebben om voor zichzelf te kiezen. Onder aan de streep zijn ze beter af.

Mijn succesfactor is verontrustend, vind ik. Er is geen man die ik niet zover krijg om me minimaal te zoenen. Ondanks dat ik betaald word om mannen te verleiden en met ze naar bed te gaan, voel ik me geen prostituee. Het is mijn verantwoordelijkheid om erachter te komen of een man trouw is of niet: als ik daarvoor met hem naar bed moet, zie ik dat als onderdeel van mijn werk.

Geen enkele vrouw verdient het om bedrogen te worden. Het is mijn taak om te zorgen dat zo min mogelijk mannen daar ongestraft mee wegkomen.”

Briljant idee

“Op vakantie las ik het boek De mannentester van Heleen van Royen. De hoofdpersoon Victoria doet hetzelfde werk als ik nu. Een gat in de markt, vond ik het. Het kwam ook op het juiste moment voorbij: ik had net een punt gezet achter de relatie die ik van mijn zeventiende tot mijn zesentwintigste had. Er was niets dramatisch voorgevallen, we waren uit elkaar gegroeid. Ik had me veel te jong vastgelegd.

Toen het uitging, had ik wat in te halen. Ik heb nooit een wilde periode doorgemaakt en wilde mezelf ontdekken. Ineens zag ik dat mannen me aantrekkelijk vonden. Ik merkte dat ik een bepaalde macht over ze had, dat ik ze kon bespelen. Daar genoot ik van.

Ik heb zelf geen nare ervaring met een man die me heeft bedrogen. Daarom kan ik er objectief in staan. Er liggen dus geen onverwerkte trauma’s ten grondslag aan mijn beroepskeuze. Ik las dat boek en vond het idee geniaal. Daarbij bleek zoiets nog helemaal niet te bestaan in Nederland. Nu weet ik waarom: er zitten veel juridische haken en ogen aan. Die heb ik weten te omzeilen door me bij de Kamer van Koophandel in te schrijven als onderzoeksbureau.”

Het kost tijd en geld

“Mond-tot-mondreclame blijkt de beste reclame. Bijna al mijn cliënten heb ik via een eerdere cliënt. De zaken lopen goed, ik heb nog nooit zonder werk gezeten. Mijn cliënten zijn over het algemeen bemiddelde mensen. Anders kunnen ze mij ook niet betalen. Hoewel sommige vrouwen ook maanden stiekem sparen om me in te huren.

Ik vraag tussen de twee- en vijfduizend euro per klant. Het hangt er natuurlijk vanaf hoeveel tijd ik moet investeren. En ja, ook of er seks bij komt kijken. Ik heb ook een soort compagnon: een fotograaf die ik kan inseinen om op een bepaald moment wat plaatjes te komen schieten.

Iets met administratie

Vrienden en familie weten niet wat ik doe, ze denken dat ik van uitzendbaan naar uitzendbaan ga, iets in de administratieve sector. Als ze echt doorvragen, steek ik een saai verhaal af, zodat ze snel hun interesse verliezen. Het is ook niet allemaal spannend, vaak zit ik uren in mijn auto te surveilleren. Dan kijk ik wat zo’n man allemaal doet op een dag en maak ik een plan hoe ik op onopvallende wijze met hem in contact kan komen. Ik neem mijn werk heel serieus.”

Nooit opdringen

“Vrouwen die me willen inhuren, moeten eerst vertellen waarom ze denken dat hun man hen bedriegt en hoever ik moet gaan om dat te bewijzen. Ik maak duidelijk dat ze het niet moeten doen als ze de waarheid niet willen weten. Als ze me definitief inhuren, vraag ik ze een dossier over hun man aan te leggen met foto’s, kopieën van zijn agenda en telefoonlijst. En een lijstje van zijn favoriete restaurants en andere plekken waar hij vaak komt, zoals sportclubs.

Dat dossier bestudeer ik zorgvuldig. Ook wil ik weten waar zo’n man van houdt op seksueel gebied en welke kleding hij opwindend vindt. Het moment waarop ik contact leg, varieert.

Mislukt nooit

Soms ga ik gewoon naast iemand zitten in een kroeg. Het mislukt eigenlijk nooit. Ik kan goed luisteren en de meeste mannen praten heel graag over zichzelf. Ik doe alsof ik aan hun lippen hang en hoef mezelf eigenlijk nooit in bochten te wringen om het contact gaande te houden. Dat vind ik een belangrijk aspect naar mijn opdrachtgever toe: ik neem alles op met een microfoontje dat ik bij me draag. Zo kunnen ze zelf horen dat ik hun man nergens toe heb gedwongen. Ik zal mezelf nooit opdringen aan een man die geen interesse heeft of die het gesprek afkapt.”

Seks tijdens werk

“De eerste keer dat ik seks had tijdens mijn werk, was bij mijn vijfde case: een 45-jarige bankdirecteur met drie kinderen. Ik deed of ik mijn drankje morste en hij bood me direct een nieuwe aan. Binnen twee uur had hij me verteld dat hij gescheiden was en probeerde me te zoenen. Toen ik vroeg of hij bij mij thuis nog iets wilde drinken, hapte hij direct. Ik was nerveus, maar de gedachte dat ik deze man in de val kon lokken, maakte me vastbesloten. Ik wist dat hij geen enge lustmoordenaar was, maar een ‘brave’ huisvader, anders had ik hem nooit meegenomen.

De seks op zich viel honderd procent mee. Ik dacht gewoon aan mijn boodschappenlijstje, terwijl we het deden. Het was best lastig om mijn bevindingen aan zijn vrouw over te brengen. Natuurlijk steekt het, als je de bevestiging krijgt dat je man vreemdgaat, zelfs al weet je het diep vanbinnen allang.”

Claudia (28) herkent haar vriendin niet meer sinds ze moeder is

‘Ze nam d’r kind mee naar de kroeg’

Bewijsmateriaal

“Met represailles heb ik nooit te maken gehad. In de afspraken met mijn cliënt is vastgelegd dat ik werk als privédetective. De man in kwestie weet niet beter dan dat ik gewoon een meisje ben met wie hij een avontuurtje heeft beleefd. Hij komt er nooit achter dat ik hem er bewust in heb laten lopen, mijn bewijsmateriaal is puur voor mijn opdrachtgever.

Hoe zo’n vrouw er dan zogenaamd achter is gekomen dat haar man vreemdgaat? Heel simpel. Veel mannen ‘breken’ al als hun vrouw ze confronteert met het feit dat ze ergens gezien zijn met een jong blond ding, ik dus. Bij die bankdirecteur had ik mijn slipje in zijn jaszak gestopt, dat zijn vrouw zogenaamd toevallig vond. Tja, klets je daar maar eens uit.

Sinds de eerste keer heb ik met zeventien mannen geslapen. Ik zie het als een dienst die ik hun vrouw en kinderen bewijs. Sommige mannen sturen me sexy berichtjes of foto’s naar het nummer dat ik speciaal voor mijn werk gebruik. Die gaan allemaal in het dossier dat ik aan hun vrouw geef. Natuurlijk doet het ze pijn de bewijzen zwart-op-wit te zien, maar in een relatie is gewoon geen ruimte voor dit soort leugens.

Ik weet dat ik dit werk niet altijd kan blijven doen, maar voorlopig verdien ik goed door vreemdgaande mannen een lesje te leren. Dat is toch geweldig?”

Dit verhaal stond eerder in Flair. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks op Flair.nl.

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden