zuellen Beeld Redactie Flair
zuellenBeeld Redactie Flair

PREMIUM

Een seksfilmpje van Zuellen (25) verscheen online: ‘Ik werd vaak thuis gebeld en voor hoer uitgescholden‘

Zuellen (25) is momenteel te zien in de campagne van Slachtofferhulp waarin aandacht wordt gevraagd voor shame sexting. Ze was achttien toen haar vriend uit wraak een seksfilmpje online zette.

Zuellen deed na shame sexting aangifte tegen haar ex-vriend, maar na twee dagen was hij alweer vrij. Maar háár leven werd verwoest.

Schande gegeven

“Ik had het totaal niet zien aankomen. Op de avond dat mijn toenmalige vriend me bij mij thuis confronteerde met roddels dat ik was vreemdgegaan, was ik verbaasd. Hoe kwam hij daarbij, hij wist toch hoe verliefd ik op hem was?

De enige aan wie ik de hele dag dacht, was hij. Waarom zou ik dan in godsnaam met iemand anders zijn gegaan? Toch was hij heel zeker van z’n zaak. Volgens hem was ik tijdens het uitgaan met iemand anders gezien, dus had ik hem ‘schande gegeven’. Boos vertrok hij weer. Die avond appte hij me dat hij mij ook ‘schande ging geven.’ ‘Waarom?’ vroeg ik. ‘Ik heb niks gedaan.’ ‘Jawel,’ antwoordde hij. ‘Je gaat het zien.’

Ik had geen idee wat hij bedoelde, totdat hij me een filmpje stuurde waarop we seksend te zien waren. Of beter gezegd: waarop vooral ik van achter te zien was. Hij was er vakkundig uitgeknipt. In shock bekeek ik het. Ik wist niet eens dat hij ons had gefilmd. ‘Stuur me nu een naaktfoto,’ appte hij. ‘Anders gaat de video online.’ In paniek deed ik wat hij vroeg. Ik was zo boos en verdrietig. Ook schaamde ik me dood. Wat als anderen dit filmpje zouden zien?”

Niet lekker in vel

“Omdat ik daarna niks meer van hem hoorde, hoopte ik dat het hierbij zou blijven. Iemand in vertrouwen nemen, durfde ik niet. Zelfs mijn vriendinnen wisten van niks, want mijn schaamte was te groot. Na twee maanden kreeg ik opnieuw een appje van mijn ex, met een link naar een Instagrampagina. ‘De video staat nu hier online,’ zei hij. ‘Ik ga je leven verpesten.’

Voordat ik het wist, stonden er allemaal reacties onder het filmpje. Dat ik vies was en dood moest vallen. Mijn vriendinnen lieten me vallen, omdat ze niet meer met mij geassocieerd wilden worden. Na een paar weken stonden mijn adres en telefoonnummer bij het filmpje. Hierdoor werd ik thuis vaak gebeld en voor hoer uitgescholden. Ook werd er regelmatig belletje geleld.

Mijn ouders snapten niet wat er aan de hand was en ondertussen sloot ik me op in mijn kamer. Alleen voor het avondeten kwam ik naar beneden. Natuurlijk vroegen mijn ouders me wel wat er aan de hand was, maar ik zei dan dat ik gewoon niet lekker in mijn vel zat.”

Bibi‘s vriendin overleed na een avond stappen

‘We weten eigenlijk zeker dat ze vermoord is’

Geen uitweg meer

“Uiteindelijk kwam mijn geheim alsnog uit toen ik na een aantal maanden geen andere uitweg meer zag en van een appartementencomplex wilde springen. Bewoners konden me nog net tegen­houden, daarna viel ik flauw. Pas in het ziekenhuis kwam ik bij en toen waren mijn vader en zus er al. Ze waren in shock toen ze hoorden wat er gebeurd was. Mijn vader was in alle staten en belde mijn ex dat hij hem absoluut niet moest tegenkomen, maar hij kreeg nog een grote bek ook.

Uiteindelijk heb ik aangifte gedaan tegen mijn ex, maar twee dagen later was hij alweer vrij. Omdat ik me niet met hem wilde bezighouden, richtte ik me vooral op mijn herstel. Dat was moeilijk, maar op eigen kracht wist ik er bovenop te komen. Ik dacht: nu is het klaar. Ik ga iets van mijn leven maken. Sindsdien gaat het stukken beter met mij.

Inmiddels heb ik een nieuwe vriend. Het duurde even voordat ik hem vertrouwde, maar omdat ik hem eerlijk heb verteld wat er gebeurd is, heeft hij daar altijd alle begrip voor. Mijn ex heb ik nog één keer gezien, op een festival. ‘Sorry,’ zei hij, maar daar kon ik helemaal niks mee. Hij had bijna mijn leven verwoest en dat zal ik hem nooit vergeven.”

Meer weten over shame sexting? Of zoek je hulp? Slachtofferhulp NL kan je helpen. Ga naar slachtofferhulp.nl of bel 0900-0101.

Dit interview komt uit Flair 48-2022. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Renée BrouwerRedactie Flair

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden