Dominique (25) heeft stiekeme relatie met oom Beeld Getty Images
Dominique (25) heeft stiekeme relatie met oomBeeld Getty Images

Dominique (25) heeft een stiekeme relatie met haar oom: 'Het begon als avontuurtje, extra spannend omdat het verboden was'

Verliefdheid houd je niet tegen. Daar weet Dominique (25) alles van. Ze heeft een stiekeme relatie met haar getrouwde oom.

Oud en nieuw

“Het gebeurde vorig jaar met oud en nieuw. Ik danste de hele nacht met mijn vriendinnen. We hadden een pilletje genomen en waren vastbesloten er een goed nieuw jaar van te maken. Toen ik tegen vieren van mijn vriendin naar huis fietste, zag ik een appje van mijn neef van zeventien. Ik kan goed met hem opschieten. Hij was net thuis, bij zijn ouders, die nog volop aan de drank zaten met een paar vrienden. Hij vroeg of ik ook kwam. Het lag op de route, dus ik dacht: waarom niet?

Mijn oom Nick – de man van de zus van mijn moeder – deed open. Ik heb altijd al een zwak voor hem gehad. Natuurlijk: hij was in mijn ogen oud, want hij is dik in de veertig. Maar hij heeft humor en is nog een lekker ding. Hij omhelsde me. Toen lachte hij naar me, met ogen die vertrouwd en verleidelijk tegelijk waren. Op dat moment werd ik verliefd, op een man die ik al kende zo lang ik me kon herinneren.”

Opzettelijk plan

“Terwijl ik me tussen de mensen mengde, bleven mijn ogen hem volgen. Hij merkte het en knipoogde soms naar me. Hij had nog geen idee dat ik, nog daas van het pilletje, besloot: ik ga deze man mijn bed in lokken, al is het maar voor één keer. Zo begon het: met plotse vlinders in mijn buik en een ondoordacht, maar opzettelijk plan. Ik was gewend het leven naar mijn hand te zetten. Of ik hetzelfde had gedaan als ik wist hoe het allemaal zou lopen? Absoluut. Al had ik niet voorzien dat ik de regie zou kwijtraken en de situatie enorm ingewikkeld zou worden.”

Toen lag hij bij me in bed

“Die nacht bleef het bij kijken. Een paar dagen later appte ik Nick. Dat was niet bijzonder, ik deed het wel vaker. Nu bleef ik contact zoeken, grapjes maken, foto’s sturen. En hij reageerde. Later vertelde hij me dat hij het tijdens die nieuwjaarsnacht ook al voelde. Dat mijn berichten een bevestiging waren en hem de moed gaven een afspraak voor te stellen, een paar weken later. Hij was toch in de buurt; had ik zin een pizza met hem te gaan eten? Dit was nieuw, want normaal zagen we elkaar alleen op familiefeesten.

Ik trok mijn kortste jurk en hoogste hakken aan. Nick bleek een gewillige prooi. Hij was al twintig jaar getrouwd en altijd trouw geweest. Maar hoe stoer hij ook overkwam, hij kleurde bij mijn verhalen over uitgaan, vriendjes en terloopse pikante details die ik me liet ontvallen. Mijn been tegen het zijne deed de rest. Een paar uur later lag hij bij me in bed. En daar ligt hij nog steeds zeker eens per week.”

Echte liefde

“Het begon als een avontuurtje. Extra spannend omdat het zo verboden was vanwege ons leeftijdsverschil, en nog meer door de familieband. Nu is uit dat avontuurtje echte liefde ontstaan. Alles wat ik ooit voor mijn ex voelde, verbleekt bij wat Nick voor mij betekent. Naast geweldige seks blijken we heel goed te kunnen praten. Dat was altijd al zo, maar in elkaars armen kwam de verdieping. Hij weet tot me door te dringen. Kan me richting geven bij mijn studie en toekomstplannen. Hij toont oprechte belangstelling. En hij vindt hetzelfde luisterende oor bij mij, zoals hij dat niet meer kende.

Door een hectisch gezin met drie kinderen, een net te hoge hypotheek en pittige baan staat hij altijd onder druk. Ook hij speelt een rol: de man die alles onder controle heeft. Alleen bij elkaar kunnen we echt onszelf zijn. Dat is geweldig, maar de situatie is een ramp. De eerste maanden dompelden we ons onder in onze verliefdheid en de waanzinnige seks. Dat ik mijn tante bedroog, drukte ik weg; de Nick die ik in mijn bed trof, zag ik als heel iemand anders dan mijn oom.”

Familiefeestjes

“Totdat de familiefeestjes kwamen, waar ik hem in zijn vertrouwde rol zag. Zijn vanzelfsprekende contact met zijn kinderen, mijn neef en mijn nichten, vond ik moeilijk. En ik voel me schuldig tegenover mijn moeder. Mijn ouders zijn gescheiden. Ik weet dat mijn moeder het huwelijk van haar zus en Nick als ideaal ziet. Ze zou eens moeten weten dat het schijn is en dat haar eigen dochter erin stookt.

In het begin was ik vooral bang dat het uitkwam. Dus ik ontweek de feesten en verjaardagen. Nick is brutaler: hij geniet er juist van me dan ondeugend aan te kijken, of naar momenten voor ons samen te zoeken. ‘Ze vermoeden nooit iets,’ meent hij. Hij heeft gelijk, kennelijk is onze relatie zo vergezocht dat we de hele avond naast elkaar op de bank kunnen zitten zonder dat iemand dat verdacht vindt. Wat ik zag als iets tijdelijks, mag altijd blijven duren.”

Mijn oom is het voor mij

“Nick is het voor mij. Ik heb nog nooit zoiets gevoeld. Als hij single was, zou ik geen seconde aarzelen. Dan mocht iedereen afgeven op mijn oude vent, ik zou met hem pronken, samenwonen, trouwen, alles. Maar hij ís al getrouwd. En een scheiding, die hij overweegt, zou niet alleen zijn gezin kapotmaken, maar ook onze familie verscheuren. Het ligt zo complex, het is haast niet te doen.

Hij wil wachten met een beslissing totdat zijn kinderen het huis uit zijn. Ondertussen zit ik als minnares te wachten tot hij tijd voor me weet vrij te maken en zie ik hoe hij op familiefeesten aankomt met mijn tante. In het begin voelde ik me de sterkste, maar ik word steeds jaloerser. Toch ben ik, ondanks deze gevoelens en onzekerheid over onze toekomst, blij met Nick. Ik wil hem niet kwijt, zelfs al zou onze liefde voor altijd geheim moeten blijven.”

Dit verhaal staat in de Flair Relax Lentespecial. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden