Denise Beeld Eigen beeld Maritza
DeniseBeeld Eigen beeld Maritza

Denise (37) ligt in een Mexicaans ziekenhuis na bodycleansing: ‘Alles is gruwelijk misgegaan’

Een ‘bodycleansing’ tijdens een vakantie in Mexico liep voor Denise (37) uit op een drama. Ze heeft een gescheurde slokdarm, een geperforeerde long en kans op een hartinfectie.

Maritza (38) leerde Denise kennen in 2006 tijdens hun studietijd.

“Zij studeerde bedrijfskunde, ik rechten. Al snel werden we goede vriendinnen. We hadden veel lol, maar Denise was ook iemand die haar studie heel serieus nam. Ze is een intelligente meid die haar studie vlot doorliep. Ook na onze studie hielden we contact, ze was zelfs mijn bruidsmeisje. Wanneer we elkaar zagen, was het altijd meteen weer als vanouds. Denise is iemand die je altijd opbeurt, ze heeft een hele positieve energie en is door iedereen geliefd.”

Bovengemiddeld gezond leven

“Tijdens onze studententijd was Denise niet iemand die bovengemiddeld gezond leefde. Net als wij allemaal hield ze van een drankje en een feestje. Maar de meesten van ons herkennen het wel: Je wordt wat ouder, en merkt dat je je beter voelt als je wat gezonder gaat eten. Denise liep daarin wel voorop.

Maar die cleansing? Ze zou gewoon op yogacursus gaan en daarna nog wat vakantie vieren. Ik heb, vlak voor haar vertrek, samen met haar geluncht en kan me niet eens herinneren dat ook maar iets over een cleansing heeft gezegd. Als ze het al van plan was, was het waarschijnlijk meer een bijzaak.

‘Denise is iemand die zelf nooit iemand veroordeelt. Het is heftig om te horen en lezen dat uitgerekend zij nu door zoveel mensen veroordeeld lijkt te worden.’

Het ging gruwelijk mis

“Nadat we hoorden hoe gruwelijk alles is misgegaan, zijn we direct een crowdfunding gestart. We weten nog niet wat het streefbedrag is, dat loopt voorlopig dus nog door. We kunnen op dit moment namelijk niet inschatten hoeveel geld er nodig is, hoe lang ze nog in de kliniek moet blijven, of wanneer ze kan reizen.

Wat ik vooral heel moeilijk vind, is om te lezen dat mensen heel hard oordelen. Dingen als: ‘Wie doet er nu zo’n cleanse’ en ‘Wie vergeet nu een reisverzekering?’ Denise is een ontzettend warm en liefdevol persoon. Iemand die zelf nooit iemand veroordeelt, en het is heftig om te horen en lezen dat uitgerekend zij nu door zoveel mensen veroordeeld lijkt te worden.

Susanne (26) heeft een narcistische persoonlijkheidsstoornis

‘Ik leef puur voor mezelf’

Ze krijgt straks nog een enorme schok te verwerken, ook omdat ze op landelijk niveau in het nieuws is, dus laten we met compassie over haar spreken. Ik denk dat we überhaupt in Nederland wel wat meer compassie mogen tonen. Gelukkig zijn er ook hartverwarmende reacties. Lieve mensen die gul doneren en berichten sturen dat ze ons het beste wensen en hopen dat alles goed komt. Daar willen we ons focussen.”

Op 1 mei werd duidelijk dat Denise nog een paar dagen op de IC zal moeten blijven liggen. Ze hebben daarom waarschijnlijk meer dan het dubbele van het streefbedrag nodig. Wil je geld doneren? Dat kan via deze Go Fund Me-pagina.

Deze Real Life komt uit Flair 20-2023. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Vivienne GroenewoudEigen beeld Maritza

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden