Deborah Tinderwanhoop Beeld Yara Brouwer
Deborah TinderwanhoopBeeld Yara Brouwer

PREMIUM

Deborah (36) is de tel kwijt geraakt wat dates betreft: ‘Rond mijn ovulatie wordt mijn swipegedrag altijd wilder’

Deborah (36) is sinds vijf jaar vrijgezel en de tel kwijtgeraakt wat het aantal dates betreft.

“Ik swipe me een ongeluk, maar de dates vallen vaak tegen. Soms heb ik langere tijd met iemand geappt en hem in mijn hoofd heel leuk gemaakt. Als ik diegene dan ontmoet... Dan zegt iemand dat hij 1.85 meter is, maar blijkt hij 1.65 meter.”

Vissen in de vijver

“Mensen zeggen weleens dat de vijver om uit te vissen heel groot is, maar ik vind de kans dat je iemand tegenkomt met wie het helemaal klikt juist heel klein. Ik weet niet of ik dit kan zeggen, maar ik wil graag een partner die een goede opleiding heeft, uitdagend werk doet, enigszins belezen is of een bovengemiddeld IQ heeft. Dat vind ik kortzichtig van mezelf, maar ik heb het weleens geprobeerd: dan had ik wekenlang appcontact met iemand met een intellectueel weinig uitdagende baan, spraken we af en bleven de gesprekken heel oppervlakkig en simpel.”

Plezier maken

“Het lijkt me ongelooflijk leuk om verliefd te worden, maar in de tussentijd wil ik ook plezier maken. Een onenightstand kan hartstikke leuk zijn, een date zonder dat er iets seksueels gebeurt ook. Ik ben nooit rouwig als er geen volgende afspraak komt. Als het geen match is, is dat niet ’t einde van de wereld. Ik vind niet iedereen leuk, dus logisch dat ook niet iedereen mij leuk vindt.

Rond mijn ovulatie voel ik me altijd wat wilder, dan heb ik zin in avontuur en seks en wordt mijn swipegedrag ook wilder. Tegen mijn menstruatie aan denk ik juist: ik wil geen polonaise aan mijn lijf. Het hangt van mijn cyclus af waar ik behoefte aan heb: soms aan liefde en aandacht, soms aan seks.”

Geen huisje-boompje-beestje

“Hoe vaak ik date verschilt per maand, maar ik streef naar twee keer per maand. Dat lukt zelden, vaak blijft het bij een doodlopende chat. Voor mij is een relatie een toevoeging, ik ben niet op zoek naar huisje-boompje-beestje, want dat heb ik al. Ik heb een leuk leven, ik heb een kind van elf en ben niet op zoek naar een potentiële vader. Dat is fijn, want dat zorgt voor minder druk op het daten.

Maar online krijg ik weleens van mannen te horen dat ‘ze niet met vrouwen met kinderen daten’. Dat ze daar zo rigide op afknappen, vind ik bijzonder, want ze vragen me nooit hoe mijn leven met een kind eruitziet.”

Het patriachaat

“Dat komt denk ik ook door het patriarchaat – het idee dat een vrouw altijd fulltime voor haar kind zorgt en geen tijd heeft voor andere dingen. Dat is niet zo, ik heb gewoon mijn eigen leven. Mannen gaan er bij vrouwen niet van uit dat er ook zoiets als co-ouderschap bestaat. Aan de andere kant is het voor mij meteen duidelijk als iemand daarop afknapt, ik wil niet daten met een man die bang is voor kinderen.”

Sletten in de kroeg

“Ik ben al heel lang vrijgezel en dat maakt me weleens onzeker. Dan denk ik: wat is er mis met mij, ben ik wel leuk? Maar ik denk dat twijfels hebben over jezelf menselijk is. Als ik eerlijk naar mezelf kijk, snap ik het wel. Ik heb weinig tijd en ben niet zo van het appen, waardoor ik wellicht wat onverschillig kan overkomen.

Tegenwoordig ontmoet ik bijna nooit meer een man in real life. De vader van mijn kind en andere exen kende ik uit de kroeg, maar daar kom ik helaas niet meer zo veel. Vaak werk ik in het weekend en in mijn vrije tijd spreek ik liever af met vrienden of plan ik dus een date. Ik heb wel zin om lekker in de kroeg te sletten, misschien ga ik dat binnenkort toch maar even doen. Wie weet loop ik de ware daar tegen het lijf.”

Dit drieluik verhaal staat in Flair 49-2022. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Milou DeelenYara Brouwer

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden