Chantall test seksspeeltjes: ‘Ik hoop seks luchtiger te maken voor anderen’ Beeld Privébeeld Chantall van den Heuvell
Chantall test seksspeeltjes: ‘Ik hoop seks luchtiger te maken voor anderen’Beeld Privébeeld Chantall van den Heuvell

Chantall test seksspeeltjes: ‘Ik hoop seks luchtiger te maken voor anderen’

Chantall van den Heuvel test seksspeeltjes. Ze heeft al meer dan twintig jaar 'professionele' ervaring met sekstoys. En ze weet zeker waar ze het over heeft: inmiddels heeft ze al meer dan 1300 speeltjes getest. “Als een seksspeeltje stom is, ben ik binnen vijf minuten klaar met testen.”

Luna Climaximaal

Chantall: “Als redacteur schreef ik voor het tijdschrift Foxy (een erotisch magazine, red.). Er werd me destijds gevraagd om een productpagina over seksspeeltjes te schrijven. Dat leek me ontzettend leuk. Zo ben ik begonnen: ik kreeg seksspeeltjes opgestuurd, testte ze en schreef erover. Heel lang heb ik die rubriek gedaan, maar op een gegeven moment wilde ik mijn eigen platform creëren. Ik leerde steeds meer over seksspeeltjes, maar op die pagina kon ik niet al mijn informatie kwijt. Zo werd Luna Climaximaal geboren, een pseudoniem omdat ik in het begin nog niet wilde dat mijn ouders erachter zouden komen.

Mensen hebben vaak een heel geil idee van mijn beroep – het is ook zeker spannend en geil. Maar mijn werk bestaat voornamelijk uit schrijven. Als een seksspeeltje stom is, ben ik binnen vijf minuten klaar met testen. Bij een leuk speeltje duurt dat testen wel wat langer, maar uiteindelijk zit het meeste werk in de tekst die ik schrijf, inclusief het maken van foto’s en het online plaatsen. Eerst test ik trouwens een toy ‘op het droge’, zoals ik het noem. Dan kijk ik na het openen van de verpakking al hoe de trillingen zijn, welke opties er zijn enzovoorts. Vaak heb ik dan al een idee wat mijn oordeel gaat zijn, wat meestal ook wel klopt, maar ‘echt’ testen doe ik altijd nog erna. Ik test zo’n twee tot drie toys per week. Die liggen dan gewoon naast mijn bed en ik test wanneer ik zin heb.”

null Beeld Privébeeld Chantall van den Heuvell
Beeld Privébeeld Chantall van den Heuvell

Losse dates

“Of ik in mijn vrije tijd nog zin heb om met seks bezig te zijn? Ja tuurlijk! Seks met een man is zo anders dan alleen met een toy, maar je kunt het ook fijn combineren met een speeltje. Sinds een tijdje ben ik bezig met tinderen. Af en toe heb ik wat losse dates. Dan ga ik echt geen seksspeeltje erbij pakken dat ik nog moet testen. Ik heb mijn favorieten standaard naast mijn bed liggen.

Ik schaam me absoluut niet voor mijn werk, ik ben er juist heel trots op. Toch merk ik dat ik wel een beetje moeite heb om te vertellen aan een date wat voor werk ik doe. Wanneer vertel je zoiets? Iemand kan er heel onzeker van worden – dan is dat geen match voor mij. Maar iemand kan ook meteen bepaalde verwachtingen van me krijgen – ook geen match voor mij. Ik lieg er niet over: als iemand vraagt wat ik doe, vertel ik het gewoon. En aan de andere kant: als je mij gaat googelen, weet je het ook wel.”

null Beeld Privébeeld Chantall van den Heuvell
Beeld Privébeeld Chantall van den Heuvell

Marie-José (42) is matchmaker

‘Vaak verwarren mensen passie met liefde’

Genoeg sekstoys

“Het is echt járen geleden dat ik zelf een sekstoy heb gekocht. Dat is ook echt niet nodig, ik heb genoeg voor de rest van mijn leven. De allerslechtste speeltjes bewaar ik. Soms vind ik dat grappig om voorbij te laten komen op mijn Instagrampagina. De allerbeste bewaar ik natuurlijk ook. Op een gegeven moment moet je wel afscheid nemen van de speeltjes die gemiddeld scoren, de 6,5’jes. Die gaan weg, anders worden het er simpelweg te veel.

null Beeld Redactie Flair
Beeld Redactie Flair

Contact met mensen

“Het leukste aan mijn werk vind ik het contact met mensen. Ik vind het superfijn om advies te kunnen geven aan vrouwen. Ik hoop vrouwen het gevoel te geven dat het oké is om op te komen voor je eigen orgasme. Niet alleen in je eentje, ook met een partner. En lukt dat niet tijdens de seks? Pak er dan een speeltje bij, vrouwen hebben ook recht op een orgasme. Ik praat zelf heel makkelijk over seks en ik hoop het allemaal wat luchtiger te maken voor anderen. Die psychologie erachter is wat ik zo leuk vind aan mijn werk.

Ik zou het heel leuk vinden om jongeren les te geven over seksualiteit: seksspeeltjes, porno, maar ook: hoe voel je je in je eigen lichaam? Ik ben er nog niet helemaal over uit. Maar dat is wat ik mooi zou vinden om met mijn ervaring en kennis te doen.”

Meer info: climaximaal.nl

Fleur HartmanPrivébeeld Chantall van den Heuvell

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden