Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Persoonlijke verhalen > Zuellens (24) seksfilmpje belandde op internet: ‘Zelfs bekenden scholden me uit voor hoer’

Zuellens (24) seksfilmpje belandde op internet: ‘Zelfs bekenden scholden me uit voor hoer’

Zuellens (24) seksfilmpje belandde op internet: ‘Zelfs bekenden scholden me uit voor hoer’

Wraak nemen door een sexfilmpje te plaatsen op internet, gebeurt vaak. Ook de ex van Zuellen (24) heeft ditgedaan. “Niet alleen viespeuken die ik niet kende, maar zelfs bekenden scholden me uit voor hoer.” Iedereen om haar heen kende het filmpje en was nergens meer veilig. Het werd zelfs zo erg dat Zuellen een einde aan haar leven wilde maken.

“Ik stuurde ’s morgens vroeg afscheids-berichten naar familie en vrienden. Daarna zette ik mijn telefoon uit en liep ik naar de flat die ik had uitgekozen bij mij in de buurt. Mijn nicht woonde er vroeger, dus ik wist dat je de lift helemaal naar het dak kon nemen. Ik drukte in de lift op de knop van de tiende verdieping. Tijdens de weg naar boven toe liepen de tranen over mijn wangen. Ik was pas achttien jaar, maar het voelde alsof mijn leven uitzichtloos was.

Op het dak aangekomen, liep ik naar de rand toe. Bewoners op de balkons eronder zagen me staan en begonnen te roepen. Ik zei niks terug en wilde net van het dak springen toen ik naar achteren werd getrokken. Een paar van de mensen die er woonden waren snel naar boven gekomen om me tegen te houden. ‘Wat doe jij nou,’ zeiden ze verschrikt. Maar ik kon niet antwoorden, ik kreeg geen lucht en viel flauw. Toen ik wakker werd, lag ik in het ziekenhuis.”

Filmpje op internet

“Ik was net achttien toen ik mijn eerste vriendje kreeg. Het begon allemaal heel leuk. We kwamen bij elkaars familie over de vloer, hadden dezelfde vriendengroep. Hij was de jongen die mij ontmaagde en ik vertrouwde hem volledig. Maar na een aantal maanden begon hij steeds achterdochtiger te worden. Op een dag beschuldigde hij me van vreemdgaan. Hij zei dat daarover werd geroddeld. ‘Hoe kan dat?’ vroeg ik. ‘Ik ben altijd met jou samen.’

Ik was trouw aan hem, dus ik snapte niet waar die achterdocht vandaan kwam. Hij wilde niet naar me luisteren. ‘Ik ga je kapotmaken,’ zei hij. ‘Wacht maar af.’ Daarmee was onze relatie voorbij. Ik hoorde niks meer van hem en had enorm veel liefdesverdriet. Kapot was ik ervan. Maar toen het eerste verdriet voorbij was, begon ik in te zien hoe kinderachtig hij zich had opgesteld. Hoe kon hij luisteren naar anderen in plaats van zijn eigen vriendin te geloven? Zijn dreigementen nam ik niet serieus. Hij had immers niks om mij kapot mee te maken.

Drie maanden later kreeg ik op mijn telefoon een filmpje doorgestuurd van verschillende vrienden van mijn ex. De een na de ander stuurde me het filmpje door. Toen ik het bekeek, herkende ik mezelf. Mijn gezicht was niet zichtbaar, maar ik wist dat ik het was. Het was een filmpje van hoe ik ontmaagd werd. Ik lag op mijn buik en had niet gezien dat mijn ex me stiekem filmde. Ik schrok zo erg dat ik helemaal begon te trillen. Maar daarna bleef het stil. Ik was er kapot van en ik hoopte dat het nu achter de rug was.

Twee maanden later kreeg ik echter een berichtje van mijn ex. ‘Maak een naaktfoto van jezelf en stuur mij die,’ schreef hij.  ‘Anders zet ik het filmpje op internet.’ Ik kon op dat moment niet helder nadenken. Ik was zo bang voor de gevolgen als hij het op internet zou zetten. Dan zou iedereen het zien. Ik heb een Kaapverdiaanse achtergrond. Binnen die cultuur is respect en hoe mensen je zien heel belangrijk. Meisjes worden ook erg streng opgevoed. Ik dacht aan mijn ouders en hoe boos ze op me zouden worden. Boos op het feit dat ik seks had gehad, boos omdat het filmpje was gemaakt… Dus maakte ik in paniek die foto en stuurde ’m op.

Ik dacht dat het ergste misschien voorbij was. Maar weer een paar maanden later kreeg ik opnieuw een bericht van mijn ex: ‘Kijk maar op je Insta.’  Daar waren het filmpje en de foto gedeeld, met mijn persoonlijke gegevens erbij. Mijn telefoon stond meteen roodgloeiend. Ik kreeg zo veel nare berichten. Ik werd uitgescholden voor hoer. Niet alleen door viespeuken die ik niet kende, ook bekenden scholden me uit. Ik moest wel vierhonderd nummers blokkeren. Mijn vriendinnen lieten me een voor een vallen. Dat kwam best onverwacht; juist op zo’n moment wil je bij iemand uithuilen. Ik denk dat ze bang waren dat zij ook zouden worden gezien als een vies meisje als ze met mij zouden omgaan. Ook als ik eraan terugdenk, verbaast het me nog dat er niet één het voor me opnam, of stiekem contact met me zocht…”

Helemaal alleen

“Om te zeggen dat deze tijd eenzaam was, is een understatement. Ik durfde mijn ouders en zus niet in vertrouwen te nemen. Die wisten van niks. Maar ondertussen had het steeds meer impact op mijn leven. Op mijn stageplek was ik de enige meid in een team met jongens. Een paar weken nadat het filmpje op Instagram was gezet, werd ik bij de stagebegeleider geroepen. De jongens van mijn stage hadden het filmpje kennelijk ook gezien. ‘Er zijn te veel roddels over jou,’ zei mijn begeleider. ‘Dat zorgt voor veel onrust. Je kunt beter een andere stage zoeken.’ Ik ben daarom gestopt met school. Ik bleef thuis, kwam de deur niet meer uit. Maar via mijn telefoon bleven mensen me lastigvallen. ‘Waarom leef jij nog?’ stuurden mensen mij bijvoorbeeld.

Lees ook
Bedgeheimen: ‘Dat ik moest vertellen dat mijn orgasmes niet echt waren, was best awkward’

Waarom mensen dat zouden doen, weet ik niet. Ik kwam erachter dat het filmpje de wereld over ging. Het stond zelfs op pornosites in Suriname en Curaçao. Ik leerde een leuke kerel kennen via social media. Eindelijk iemand die geen nare berichten stuurde, maar naar me luisterde en begripvol reageerde. We spraken af en alles voelde alsof we een relatie gingen beginnen. Hij zei zelfs verliefd op me te zijn. Maar toen ik met hem naar bed was geweest, veranderde hij ineens. ‘Je denkt toch niet dat ik een relatie zou willen met een hoer als jij?’ stuurde hij me nadat we seks hadden gehad. Ook hij bleek dat filmpje te hebben gezien en had daarom contact opgenomen.

Het laatste beetje zelfvertrouwen dat ik had verdween. Ik begon te geloven dat ik er inderdaad maar beter niet meer kon zijn. En dat was het moment waarop ik besloot van een flat te springen en een einde aan al die ellende te maken.”

Het hele interview lees je in Flair 36-2021. Deze ligt t/m 14 september in de (online) schappen. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief

tekst Michelle Iwema | fotografie Dafne Ederveen