Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Persoonlijke verhalen > Vera biechtte een slippertje op: ‘Ik dacht dat hij het wel door de vingers kon zien met wat uitleg en sorry’s’

Vera biechtte een slippertje op: ‘Ik dacht dat hij het wel door de vingers kon zien met wat uitleg en sorry’s’

Vera biechtte een slippertje op: ‘Ik dacht dat hij het wel door de vingers kon zien met wat uitleg en sorry’s’

Vera (32) zit op de blaren.  Haar vriend is achterdochtig nadat ze een slippertje eerlijk opbiechtte.

Met de billen bloot

“Ik had natuurlijk mijn mond kunnen houden. Ik had niemand van mijn vriendinnen iets verteld en keurig een condoom gebruikt. Hoe groot was de kans dat ik die man ooit nog zou tegenkomen? Nihil.

Maar Max en ik hadden afgesproken altijd eerlijk te zijn. Ik had geen zin in een geheim, voor nog weet ik veel hoeveel jaar. Dus ik ging met de billen bloot. Hoe erg was het nou helemaal: één slippertje met een slok te veel op, met iemand van wie ik weinig meer wist dan zijn naam?

Ik had het voor mezelf zo recht weten te praten dat ik schrok van Max’ heftige reactie. Van bleek werd hij rood. Toen gooide hij een glas stuk en liep de deur uit, zonder jas. Appjes las hij niet. Zo lang niet dat ik me echt zorgen begon te maken.”

Serieus

“We zijn vierenhalf jaar samen. Toen we voor het eerst in bed belandden, hadden we allebei nog andere scharrels. Op een nacht zei hij: ‘Ik wil het heel graag serieus met jou proberen.’ Ik dumpte de rest en binnen een maand woonden we samen. Onze slordige start heeft ons nooit in de weg gezeten. We hebben gedetailleerd onze sexavonturen van vroeger gedeeld. Alles wat we ooit met anderen deden, probeerden we samen uit en daar kon niets tegenop. Nog steeds niet.

Ik ben helemaal niet op Max uitgekeken. Het was gewoon een foutje, die avond, toen ik met een vriendin naar een concert was. We dronken bier, veel bier. En we hadden lol met de mannen die achter ons stonden. Toen mijn vriendin vertrok met een van hen, kletste ik na met een ander. Hij daagde me uit met tequila-shotjes. Hij was aantrekkelijk, zeker, maar dat we halfnaakt in zijn auto zouden belanden, was helemaal niet de bedoeling.”

Lees ook
Eens of oneens? ‘Aankopen verzwijgen voor je partner? Financieel bedrog is ook vreemdgaan’

Stelde niets voor

“Ik dacht dat Max het wel door de vingers kon zien, met wat uitleg en sorry’s. Maar wat voor mij niets voorstelde, blijkt voor hem huge. Hij had het nooit van mij verwacht, voelt zich bedreigd en minderwaardig. En hij vertrouwt me niet meer. Dat ik zeg, zweer en wel van de daken wil schreeuwen dat ik het echt nooit meer zal doen, komt niet binnen.

Seks gaat stroef. We doen het wel, maar ik zie dat hij moeite heeft om me aan te kijken en na afloop draait hij zich snel van me af. Alsof ik besmet ben. Dan voeren we maar weer het gesprek dat we al zo vaak voerden en dat vaak eindigt in tranen of met deuren slaan. Als ik met vriendinnen weg ben, appt hij me elk kwartier. Na afloop hoort hij me uit. Dat deed hij vroeger nooit en het kost me moeite niet te ontploffen.

Dat hij in mijn laptop zit, vind ik ook hoogst irritant. Maar ik laat hem. Alles heb ik ervoor over om het weer goed te krijgen tussen ons. Soms denk ik: ik had niets moeten zeggen. Of beter: ik had het nooit moeten doen. Eén kwartiertje dronken pret is deze pijnlijke nasleep echt niet waard.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Tekst: Lydia van der Weide | Beeld: Getty Images