Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Persoonlijke verhalen > Steven helpt: ‘De kinderen van mijn vriend willen niets van mij weten’

Steven helpt: ‘De kinderen van mijn vriend willen niets van mij weten’

Steven helpt: ‘De kinderen van mijn vriend willen niets van mij weten’

Steven Pont is ontwikkelingspsycholoog, gezinstherapeut en oprichter van opvoedsite nul18.nl. Elke week beantwoordt hij in Flair vragen op het gebied van relaties en opvoeden.

Geen bonus

Suzanne: ”De kinderen van mijn vriend willen niets van mij weten. Ik kwam in hun leven toen ze vier en zes waren. Ik vond het lastig ineens ‘bonus-moeder’ te zijn, dus heb er veel over gelezen en gepraat. Ik doe alles volgens het boekje, maar de klik blijft – na drie jaar bonusmoederen – nog steeds uit. Heb jij een tip?”

Steven: ”Bonusmoeder zijn is vaak gewoon hard werken. Wel kun je met je partner proberen erachter te komen waarom zijn kinderen zich van je blijven afkeren. Zien ze jou als de oorzaak dat hun moeder weg is? Praat hun moeder slecht over jou? Hebben ze nog hoop op herstel van het huwelijk van hun ouders? Degenen met wie jullie daar het beste over kunnen praten, zijn de kinderen zelf. Misschien moet je partner dat een keer alleen met ze doen. Want pas als je de bron van hun gedrag weet, kun je er op sturen. Daar ligt toch echt de start van elk eventueel vervolg.”

Lees ook
Steven schiet te hulp: ‘Mijn vriend wil trouwen, ik niet. Hoe zorgen we ervoor dat dit geen dealbreaker wordt?’

Ook een vraag aan Steven? Mail je vraag naar flair@dpgmedia.nl. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld GettyImages