Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Persoonlijke verhalen > Opgebiecht: ‘Ik betrapte mijn broer in een gayclub met een man’

Opgebiecht: ‘Ik betrapte mijn broer in een gayclub met een man’

Opgebiecht: ‘Ik betrapte mijn broer in een gayclub met een man’

Lisette (31): “Alex is mijn beste vriend. Samen met hem en zijn vriend Robert was ik laatst uit eten en daarna gingen we nog even wat drinken in een gayclub. Ik kom daar wel vaker met ze, supergezellig.

Zoenend met een man

Daar gebeurde iets wat ik nooit voor mogelijk had gehouden: ik zag mijn broer! Zoenend met een man – terwijl hij getrouwd is met Maaike. We zaten met z’n drieën aan een tafel en hadden het gezellig. We praatten over van alles en waren eigenlijk niet zo bezig met de mensen om ons heen. In een flits zag ik een man die me aan mijn broer deed denken.

Omdat hij achter in die tent zat, kon ik het niet goed zien en daarnaast was het vrij donker. Toch dacht ik meteen: hé, dat lijkt Sandor wel. Maar ik wist direct dat het mijn broer niet kon zijn; deze man leek vast te zitten aan een andere man, ze konden niet van elkaar afblijven. Mijn broer is al vijf jaar getrouwd met Maaike, vader van een zoon van drie en staat niet bekend als homo of bi.

Een dubbelleven?

Maar omdat de man wel veel op mijn broer leek, bleef ik toch op hem letten. Mijn vrienden hadden dat door. Ik zei dat ik iemand zag die erg op Sandor leek en zij begonnen te geinen: zou hij een dubbelleven leiden, misschien was ie wel homo? We lachten erom. No way, zei ik nog, die is veel te gek op z’n vrouw. Ik probeerde niet op de man te letten, maar het ging als vanzelf.

Hij stond met zijn rug naar me toe en ik zag dat hij een leren broek droeg. Ik zou écht wedden om alles wat ik heb dat mijn broer nooit zo’n broek zou dragen. Toen het tijd was voor nieuwe drankjes, ging ik naar de bar. Het was mijn beurt niet, maar ik wilde toch iets verder die club in om deze dubbelganger te bekijken. Want ook al zag ik hem op zijn rug en met flink wat mensen ertussen, er was geen twijfel mogelijk: dit wás Sandor!

Behoorlijk awkward

Geschrokken kwam ik terug met drie wijntjes. ‘Het is ‘m!’ zei ik tegen Alex. Die draaide zich meteen om om te kijken, maar ik verbood het hem. ‘Niet doen, straks heeft hij het door!’ Zowel Alex als Robert had wel door dat dit behoorlijk awkward was. ‘Wil je weg?’ vroeg Alex, maar dat wilde ik niet. Op hem afstappen en de confrontatie aangaan, durfde ik niet.

We hebben altijd goed contact, maar dit was nieuw voor mij. Mijn gedachten schoten alle kanten op: dit kon toch niet? Was hij homo? Bi? Wist Maaike hiervan? Hij was echt verstrengeld met een man. Alex zei dat ze misschien een open huwelijk hebben en dat hij dat ook niet tegen zijn zusje zou zeggen.

Lees ook
Opgebiecht: ‘Ik happy single? Echt niet’

Het laat me niet los

Geen idee, ik wist echt niet wat ik ervan moest denken. Robert hield ze in de gaten en ineens trapte hij tegen m’n schenen. De man en mijn broer leken aanstalten te maken om weg te gaan, maar dat gebeurde niet, ze gingen juist verder die club in, waardoor we ze niet meer konden zien. Ik keek Robert vragend aan en die zei dat ze waarschijnlijk wat meer privacy wilden.

’Ik moet hier weg,’ zei ik en we zijn gegaan. Alex en Robert vinden dat dit mijn zaken niet zijn en dat ik me er niet mee moet bemoeien. Als we ergens anders wat hadden gedronken, was ik dit nooit te weten gekomen, zeggen ze. Het kan zijn huwelijk stukmaken, de relatie met zijn kind, misschien zou ik zijn hele leven overhoopgooien.

Bovendien heb ik er niets mee te maken, vinden ze. Stel dat Maaike er wél van weet en ik ga me ertegenaan bemoeien? Dan heb je kans dat ze straks allebei boos op me zijn. Ik heb besloten niets te zeggen, maar het laat me maar niet los.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Getty Images