Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Persoonlijke verhalen > Neeltje (40) is 1,91 meter: ‘Daten is soms lastig, zo had ik laatst een Tinderdate die veel kleiner bleek te zijn’

Neeltje (40) is 1,91 meter: ‘Daten is soms lastig, zo had ik laatst een Tinderdate die veel kleiner bleek te zijn’

Neeltje (40) is 1,91 meter: ‘Daten is soms lastig, zo had ik laatst een Tinderdate die veel kleiner bleek te zijn’

Neeltje de Boer (40, verpleegkundige/begeleider in de psychiatrie) is 1,91 meter en single.

“‘Got 99 problems, but being short ain’t one…’ Deze tekst staat op een van mijn T-shirts en ik zie er de humor wel van in. Want ja, ik ben lang, maar ik schaam me er niet voor. Tenminste, niet meer.”

Kindertijd

“Op de middelbare school was dat wel anders. In de eerste van de mavo tikte ik al de 1,80 meter aan en daar werd ik mee gepest. ‘Hé lange!’ riepen ze als ik voorbijliep. Het maakte me best onzeker. Meestal negeerde ik de opmerkingen, maar één keer liep het bij mij zo hoog op, dat ik een pestkop een klap verkocht. Daarna liet hij me met rust.

Als kleuter stak ik al boven iedereen uit, maar er werd in mijn beleving niet anders naar me gekeken. Zelf had ik er ook geen erg in. Natuurlijk viel het mijn ouders wel op dat ik langer was dan gemiddeld. De meeste familieleden van vaderskant waren dat ook. Omdat ik als kind ver boven de gemiddelde groeicurve scoorde, kwam ik onder controle bij een kinderarts die mijn lengte in de gaten hield. Uiteindelijk begon ik rond mijn twaalfde met groeiremmers, een idee van mijn kinderarts. Ik was toen al rond de 1,80 meter en de verwachting was dat ik nog verder zou groeien. Iets wat ik graag wilde voorkomen, want ik vond het niet fijn om zo lang te zijn.

Als puber wilde ik zo min mogelijk opvallen. Als ik met vriendinnen naar de discotheek ging, verstopte ik me het liefst in mijn lange leren jas, zodat ik voor mijn gevoel iets kleiner leek. Ook het dragen van hakken was uit den boze. Ik heb zelfs eens de zool van mijn schoen opgemeten. Een paar centimeter dikte was oké, alles daarboven niet. Ik was altijd blij als mijn vriendinnen, die allemaal een stuk kleiner zijn, hakken droegen als we uitgingen. Dan warenze voor even ook wat langer.”

Lees ook
Mirjam (24) is 1,93 meter: ‘Bij concerten en festivals ben ik het verzamelpunt voor mijn vrienden’

Zelfvertrouwen

“Na mijn tienerjaren ging ik mijn lengte langzaamaan meer accepteren. Er is niet echt een specifiek omslagpunt geweest waarop dat gebeurde, dat ging vanzelf. Wel was de samenwerking met een special-effect-bodypaintartiest op mijn drieëndertigste een belangrijke mijlpaal. Nadat ik deze prachtige kunstvorm een keer online voorbij zag komen, plaatste ik op een kunstsite een oproep: ik wilde graag eens model zijn. Zo kwam ik in contact met een kunstenares.

Ze was onder de indruk van mijn lengte en zei dat ik haar kunst goed kon uitdragen door mijn slanke postuur. Dat gaf me zo veel zelfvertrouwen dat ik mijn lichaam nog meer ging omarmen. Nu verstop ik mezelf niet meer. Zelfs een hak van zo’n vijf centimeter kan ik waarderen. Waarom ook niet? Ik ben toch al lang.

Of ik nu nog last heb van mijn lengte? Niet echt. Ja, met daten is het soms lastig. Zo had ik laatst een Tinderdate die een stuk kleiner bleek te zijn dan verwacht. We hadden bij hem thuis afgesproken, dus toen we elkaar zagen, besloten we elkaar eerst maar eens op te meten. Tja, dat werd ’m niet. Hoeveel we precies scheelden weet ik niet meer, maar het was in elk geval genoeg om van beide kanten geen vervolgdate af te spreken.

Momenteel swipe ik nog steeds. Als ik een klik bij iemand voel, sluit ik een kleinere man zeker niet uit. Maar het liefst date ik met iemand van minimaal 1,85 meter. Anders wordt het verschil te groot en daar voel ik me niet prettig bij.”

Benieuwd naar de special-effect-bodypaintfoto van Neeltje? Die vind je hieronder!

neeltje

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Tekst: Renée Brouwer | Fotografie: Yara Brouwer en eigen beeld