Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Persoonlijke verhalen > Lotte (25) viel 50 kilo af: ‘Ik durf eindelijk te zeggen dat ik trots ben op mezelf’

Lotte (25) viel 50 kilo af: ‘Ik durf eindelijk te zeggen dat ik trots ben op mezelf’

Lotte (25) viel 50 kilo af: ‘Ik durf eindelijk te zeggen dat ik trots ben op mezelf’

In één jaar tijd viel Lotte (25) 50 kilo af. Ze deelde haar afvalrace op Instagram en helpt nu anderen in hun strijd tegen de kilo’s. “Ik was 22, woog 127 kilo en ineens voelde ik zo sterk dat ik dit niet meer wilde. Maar ik kwam er ook achter dat er meer nodig is om je goed te voelen over jezelf dan het verliezen van kilo’s.”

22-06-2019

“Natuurlijk wist ik dat ik zwaar was, maar nog steeds kan ik schrikken als ik foto’s van een paar jaar geleden zie. Wow, was het echt zo erg? denk ik dan. Alsof ik mezelf destijds niet echt kon zien. Toen was ik er ook erg goed in om mijn kop in het zand te steken en ik probeerde zo min mogelijk stil te staan bij mijn overgewicht.”

Tekst gaat verder onder de post.

29-03-2020

“Het heeft mij enorm geholpen dat ik mijn ‘afvalrace’ deelde op Instagram. Het leek me een goede stok achter de deur om met mijn vrienden en bekenden te delen waar ik mee bezig was. Als iedereen het weet, kan ik ook niet meer terug, redeneerde ik. Zo was het ook. Ik nam het afvallen superserieus.”

Tekst gaat verder onder de post.

21-10-2021

“Ik ben niet blij met al het loszittende vel dat er overblijft na zo veel te zijn afgevallen. Mijn borsten zijn van cup F naar C gegaan en zijn dus een stuk slapper geworden. Ook heb ik een hangbuikje waar niet tegenop te sporten valt. Daarom heb ik na heel lang wikken en wegen besloten binnenkort onder het mes te gaan om het huidoverschot bij mijn buik weg te laten halen. Ik vond dat een supermoeilijk besluit, omdat ik nog nooit geopereerd ben en ik het een heel naar idee vind om vrijwillig in mezelf te laten snijden. Aan de andere kant gun ik het mezelf ook.”

Tekst gaat verder onder de post.

Lees ook
Wow: dit is hoeveel je kunt afvallen met 30 minuten spinnen of fietsen

01-01-2022

“Hoe blij ik er ook mee ben dat ik zo veel ben afgevallen, het lost niet alles op. Misschien is dat wel mijn belangrijkste inzicht geweest. Uiteindelijk moet je jezelf, los van je gewicht, kunnen waarderen. Ik kwam erachter dat ik, ook met vijftig kilo minder, nog steeds vreselijk onzeker was. Daarom ben ik naar een psycholoog gegaan en ik zou dat iedereen die bezig is met afvallen aanraden.”

Het hele verhaal van Lotte staat in Flair 3-2022, de editie die t/m 26 januari in de schappen ligt. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Fotografie: Charise Rozenbeek