Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Persoonlijke verhalen > Anette (34) loog dat ze nog maagd was: ‘Hij denkt dat wij iets delen, maar hij was niet mijn eerste vriendje’

Anette (34) loog dat ze nog maagd was: ‘Hij denkt dat wij iets delen, maar hij was niet mijn eerste vriendje’

Anette (34) loog dat ze nog maagd was: ‘Hij denkt dat wij iets delen, maar hij was niet mijn eerste vriendje’

Toen Annette (34) via internet contact legde met haar jeugdliefde Jeremy, verleidde ze hem met een leugentje. Inmiddels hebben ze een serieuze relatie en zit dat leugentje van toen haar enorm dwars.

Verkering

“Zo’n zeven jaar geleden stuurde Jeremy me een vriendschapsverzoek via Facebook. Mijn hart ging meteen sneller kloppen. Hoewel we ooit maar zo’n drie maanden verkering hadden gehad, was ik hem nooit vergeten. Ik had al tijden een oogje op hem voordat hij mij zag staan, die knappe, stoere jongen uit zes vwo. Al mijn vriendinnen vonden hem leuk, maar op het schoolfeest zoende hij met míj.

Tot aan de zomervakantie waren we onafscheidelijk. Toen kreeg ik een vakantievriendje in Italië, waar ik met mijn ouders was, en liet Jeremy niets meer van zich horen. Bovendien was hij al van school af. Zo stopte het tussen ons net zo plotseling als het was begonnen. Op dat moment zat ik er niet mee. Ik was zeventien en jongens waren behoorlijk inwisselbaar voor me. Maar later dacht ik vaak: Jeremy was echt bijzonder.

Ik vond het dus heel leuk dat ie me via Facebook benaderde. We chatten een beetje over vroeger. Hij was niet boos over wat er was gebeurd. ‘Zo gaat dat op die leeftijd,’ schreef hij. We vertelden elkaar hoe het nu ging en daarna bloedde ons digitale contact dood. Wat hadden we elkaar, zo veel jaar later en allebei gebonden, ook eigenlijk te vertellen?”

Allebei vrijgezel

“Vorig jaar zag ik hem na lange tijd opeens weer op mijn tijdlijn. Hij had een nieuwe profielfoto geplaatst. Wat stond hij daar sexy op! Ik bekeek meer foto’s en zag dat hij zijn relatiestatus, die eerst op ‘getrouwd’ stond, had veranderd in ‘vrijgezel’. Zelf was ik sinds een jaar weer vrijgezel. Ik had geregeld kortstondige flirts en daar genoot ik erg van. Terwijl ik naar Jeremy’s foto keek, merkte ik hoe graag ik hem eens zou zien. Hem zomaar uitnodigen voor een date durfde ik echter niet. Ik moest een smoes verzinnen om hem aan te spreken.

Ik dacht er even over na en wist toen opeens hoe ik zijn aandacht kon trekken. Ik schreef dat ik hem iets wilde vertellen. Iets wat ik vroeger nooit had durven zeggen. Omdat ik tegen hem opkeek, hem zo’n stoere jongen vond. En me indertijd eigenlijk een beetje schaamde omdat ik nog zo bleu was. Maar nu was ik er eigenlijk wel trots op dat hij mijn eerste was geweest. Wist hij nog hoe rommelig onze eerste vrijpartij was gegaan? Op een grasveldje achter de school, ’s avonds na het sporten? Ik was die avond nog maagd geweest. Had hij dat ooit vermoed? Ik weet nog dat ik even naar mijn bericht staarde voordat ik het verzond. Het was behoorlijk vrijpostig, maar welke man vindt het nu niet leuk om zoiets te horen? Dat mijn verhaal helemaal niet waar was, zag ik als een onbeduidend detail. Ik drukte op enter en dacht: eens kijken hoe hij hierop reageert.”

Lees ook
Margot (31) kreeg een heftige paniekaanval in het vliegtuig: ‘Ik huilde met gierende uithalen, snot liep over mijn gezicht’

Bijzondere ontboezeming

“Diezelfde avond was er antwoord. Een lang bericht! Jemery schreef dat hij verbaasd was over mijn bekentenis. Maar dat hij het erg bijzonder vond om te horen. Hij had er indertijd geen enkel vermoeden van gehad. ‘Ik was veel te zenuwachtig om daar iets van te merken,’ schreef hij. ‘Want het was ook voor mij de eerste keer! Ik had dan wel de reputatie van playboy, maar jij was de eerste met wie ik verder ging. Daar sta jij vast ook van te kijken, hè?’ Nou, absoluut. Dit was wel het laatste wat ik had verwacht.

Al herinnerde ik me wel dat het stuntelig ging, die eerste keer daar in het gras. Maar het was donker, we waren bang om te worden betrapt en het condoom scheurde meteen. Wist ik veel dat dit door zijn zenuwen was gekomen. ‘Ik zou mijn eerste vriendinnetje nog weleens willen zien,’ schreef Jeremy. ‘Ik zie dat ook jij weer single bent. Zullen we eens samen uit eten?’ Yes, dacht ik. En tegelijk voelde ik me schuldig. Nu dacht hij dat wij iets deelden, maar in werkelijkheid was ik een jaar eerder al ontmaagd door een ander Italiaans vakantievriendje.

Tijdens ons etentje hield ik vast aan mijn verhaal. Terwijl ik hem in de ogen keek, wilde ik niets liever dan het zelf ook geloven. Want wat was Jeremy een leuke man geworden. Het was te gek om elkaar weer te zien en het klikte meteen weer. Als vanzelfsprekend ging hij die avond met mij mee naar huis. In bed vonden onze lichamen elkaar, net zoals vroeger. Het was vertrouwd en nieuw tegelijk. En zó fijn, ook de volgende ochtend nog, dat het duidelijk was dat dit niet bij één ontmoeting zou blijven.”

Schaduw

“Wat ik me nooit had kunnen voorstellen is gebeurd: Jeremy en ik zijn weer samen. Ik vind het heel speciaal om te merken dat het meisje van zeventien dat ik destijds was en dat zichzelf nog totaal niet kende, toch al zo’n goede smaak had. Want hij is de leukste man denkbaar. Na acht maanden latten, is hij onlangs bij me ingetrokken. Het gaat heel goed en het klikt ook tussen onze kinderen. Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest.

De enige schaduw is de leugen die ik hem op de mouw heb gespeld. Ik heb nooit durven opbiechten dat mijn verhaal niet waar was. Hoe serieuzer het tussen werd, hoe vaker Jeremy er juist over begon. Als hij mij introduceerde bij vrienden, zei hij vaak: ‘Zij was mijn eerste en wat mij betreft ook mijn laatste,’ waarna hij in geuren en kleuren vertelde hoe het destijds tussen ons was begonnen.

Ik heb hem gezegd dat ik het niet fijn vind dat hij daar zo mee te koop loopt. Dat verbaasde hem, want hij weet hoe vrij ik verder ben. Maar sindsdien houdt hij zijn mond erover en noemt het ‘ons geheimpje’. Ik ben niet bang dat Jeremy ooit achter mijn leugen komt. Mijn dagboeken over mijn ontmaagding heb ik weggegooid en vriendinnen uit die tijd zie ik niet meer. Toch voelt het rot om mijn grote liefde iets te laten geloven wat niet klopt.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Unsplash