Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Persoonlijke verhalen > De man van Linda (29) wil graag SM-seks: ‘Hij wilde mijn meester zijn, maar ik niet zijn slavin’

De man van Linda (29) wil graag SM-seks: ‘Hij wilde mijn meester zijn, maar ik niet zijn slavin’

De man van Linda (29) wil graag SM-seks: ‘Hij wilde mijn meester zijn, maar ik niet zijn slavin’

Na acht jaar huwelijk ontdekte Linda (29) dat haar man Lander (30) SM-wensen heeft. “Hij werd tijdens de seks steeds autoritairder. Soms deed hij me zelfs een beetje pijn. Daar was ik niet van gediend.”

SM-fantasieën

Linda: “Tussen Lander en mij was het liefde op het eerste gezicht. Ons eerste afspraakje legde meteen de basis voor een hechte en intieme relatie. Vanaf het begin waren we twee handen op één buik, échte maatjes. We waren stapelverliefd op elkaar en op de momenten dat we niet samen konden zijn, schreven we elkaar brieven. Alles vertelden we aan elkaar. Het leek of onze liefde niet meer stuk kon. Twee mensen die zo op dezelfde golflengte zaten, zo’n liefde kon alle stormen doorstaan!

Al na een paar maanden besloten we dat dit voor altijd was, we trouwden en algauw waren we de trotse eigenaren van een eigen huis. Ik was echt zielsgelukkig met Lander en voor mij was er geen vuiltje aan de lucht.”

Lander: “Ik was en ben ook heel gelukkig met Linda. Ze is de vrouw van mijn leven, maar langzaam kropen er SM-fantasieën in mijn hoofd. In het begin trok ik me er niet zo veel van aan, maar na verloop van tijd had ik die fantasieën steeds vaker.”

Linda: “Ik was me van geen kwaad bewust. We waren gelukkig, hadden naar mijn gevoel echt een unieke verstandhouding en onze liefde verdiepte zich jaar na jaar. Ik had er geen idee van dat Lander ergens in zich een duistere kant had waarvan ik niets wist. Hij was romantisch, lief en nauwelijks geïnteresseerd in andere vrouwen.

Ik prees mezelf gelukkig. Tot die ene vrijpartij waarbij Lander me plotseling vroeg of ik me wat onderdaniger wilde gedragen. Onderdaniger? Wat bedoelde hij daarmee? Ik liet het verder aan me voorbijgaan, dacht dat het misschien te maken had met een film of zo die hij onlangs had gezien.

Maar het bleef niet bij die ene vraag. Ik merkte dat hij tijdens de seks steeds autoritairder werd. Soms deed hij me zelfs een beetje pijn en daar was ik niet echt van gediend. Ik gaf dat duidelijk aan, waarop Lander zich langzaam maar zeker uit onze relatie begon terug te trekken. Het leek of hij in zijn schulp kroop en hij deelde ook steeds minder verhalen met me. Ik begreep niet wat er met hem aan de hand was.”

Ik wil een slavin

Lander: “Mijn SM-verlangens namen toe, maar ik merkte dat Linda daar helemaal geen zin in had. Tijdens onze vrijpartijen probeerde ik haar wel een beetje in de richting van slavin te duwen door me steeds wat dominanter op te stellen, maar Linda reageerde elke keer negatief.

Ik had al snel in de gaten dat mijn verlangen naar seksuele overheersing bij haar niet in goede aarde viel. Daardoor werd het steeds moeilijker haar over mijn seksuele fantasieën te vertellen. Ik wist dat ik dit geheim met haar moest delen, maar ik was aan de andere kant bang haar te verliezen. Ik zat vast in dat web van gedachten en kwam er niet uit.

Ondertussen werden mijn verlangens steeds dwangmatiger. Het leek wel of ik er, hoe krachtiger ik ze wilde onderdrukken, meer last van had. Op een dag  kwam ik ‘heel opvallend’ met een SM-tijdschrift thuis. Zo moest Linda in elk geval wel zien waar ik in mijn hoofd mee bezig was.”

Mes in mijn hart

Linda: “Ik schrok natuurlijk toen ik dat tijdschrift zag, maar besefte toen nog niet dat dit onderwerp ons leven zo zou gaan bepalen. Ik merkte wel dat hij, als hij in dat tijdschrift had zitten lezen, extra opgewonden was en dan niet van me af kon blijven. Hij vroeg mij me uitdagend te gedragen en wilde dat ik supersexy lingerie zou dragen. Maar ik klapte helemaal dicht door zijn wensen.

Ik wist me geen raad met deze confrontaties, maar blijkbaar durfden we er allebei geen gesprek over te beginnen. Ik wilde het liefst leven alsof er niets aan de hand was, maar ik besefte dat er wel degelijk ‘iets’ broeide waar ik machteloos tegen­over stond. Ondertussen voelden we allebei de spanning oplopen. Het was een eenzame periode, voor ons allebei. Tussen onze seksuele opvattingen lag een wereld van verschil en zo voelde het ook: alsof we beiden in een andere wereld leefden.”

Lander: “Ik werd er gek van. Mijn geaardheid werd steeds duidelijker. Elk leeg moment thuis of in de auto kwamen er SM-beelden in mijn hoofd op. Ik voelde dat ik het onder ogen moest zien en er iets mee moest doen. Maar ik wist ook dat Linda niet SM-geaard was en ik wilde niets buiten de deur doen zonder haar toestemming. Daarvoor hield ik te veel van haar. En ik was bang dat ik haar zou verliezen als ze er ooit achter zou komen dat ik een dubbelleven leidde. Ik besloot een brief te schrijven en mijn hart en ziel bloot te leggen.”

Linda: “Het was een zaterdag waarop ik die brief in handen kreeg. Ik vergeet het nooit meer. Het was een heel lange brief, waarin hij vertelde over de zoektocht naar zichzelf en zijn seksuele wensen. Over zijn fantasieën en zijn dilemma. De zin ‘Ik kick op masochistische vrouwen en ik wil ook zelf experimenteren en meester zijn’, stak als een mes in mijn hart. Was dit écht zijn wereld?

Ik voelde angst, ontkenning en twijfel. Was dit mijn Lander? Wat moest ik met dat deel van hem waar ik niets van begreep, terwijl ik toch zo veel van hem hield? In die brief stelde Lander ook pijnlijk confronterende vragen: of ik zijn slavin wilde zijn, bijvoorbeeld. Maar ik wilde zijn liefde en tederheid niet verdienen door pijn te lijden en onderdanig te zijn! Ik voelde afschuw, wanhoop en me afschuwelijk in de steek gelaten. En toch wilde ik hem ook niet verliezen. Ik wilde zo graag dat ons huwelijk stand kon houden. Een leven zonder Lander? Daar kon ik me niets bij voorstellen.”

Lander: “Voor Linda kwam het besef dat we écht een probleem hadden pas op het moment van de brief. Ik had dat besef al veel langer. Ik had lang genoeg geprobeerd tegen mijn geaardheid te vechten, zo’n drie jaar al, maar zonder resultaat. Maar ik wist dat ik ongelukkig zou worden als ik SM geen plek zou geven in mijn leven. Als er voor mijn wensen geen plaats was in onze relatie, zouden onze wegen zich misschien moeten scheiden, hoe verschrikkelijk ik dat ook zou vinden.”

Lees ook
Sanne weet dat haar man vreemdgaat: ‘Ik kies ervoor te zwijgen en dit sprookje intact te laten’

Kop in het zand

Linda: “Daar stond ik dan met de feiten zwart-op-wit in mijn handen. Wetend dat ik niet in staat zou zijn datgene aan Lander te geven waar hij zo naar verlangde. Het voelde als een ultimatum. Ik had gehoopt dat het hele SM-gedoe vanzelf zou overgaan, maar tot dan toe had de spanning zich alleen maar opgehoopt. Ik kon mijn kop niet langer in het zand steken, zoveel was zeker.

Moeilijke maanden volgden. Lander hield voet bij stuk en ik wilde van mijn kant niet ‘opgeleid’ worden als zijn slavin. Zo ver kon ik niet gaan. Maar hoe ver dan wel? Ik piekerde en piekerde en uiteindelijk besloot ik dat ik Lander als partner wilde houden. Dan maar mét zijn SM-geaardheid. Lander ging ondertussen steeds meer handelen naar zijn SM-wensen. Hij bladerde in mijn bijzijn door SM-tijdschriften en maakte dan opmerkingen als: ‘Dat is een vrouw met wie ik weleens iets zou willen’, of  ‘Met deze slavin wil ik weleens afspreken’. Hij verborg zijn wensen minder en minder en maakte me duidelijk dat hij een advertentie voor een SM-date wilde opstellen.

Mijn tegenstand verflauwde een beetje. Ik wilde ons geluk behouden en blijkbaar kon dat alleen door zijn SM-fantasieën te accepteren. Stapje voor stapje leerde ik dat je sommige dingen niet kunt veranderen, maar dat het leven soms loopt zoals het loopt. En dat je dat kunt leren accepteren. Lander stond natuurlijk even machteloos ten opzichte van zijn geaardheid als ik. Hij zou zijn SM-verlangens voor mij wegstoppen als hij dat zou kunnen. Dat weet ik. Maar blijkbaar kan hij er écht niets aan doen.”

SM-fantasieën buiten de deur

Linda: “Inmiddels heb ik Lander groen licht gegeven om zijn SM-wensen buiten de deur te beleven. We hebben daar strikte afspraken over gemaakt. Hij houdt zich daaraan en ik vertrouw hem daarin. Zo wil ik absoluut niet dat hij vrouwen bij ons thuis ontvangt en hij krijgt van mij maar één vaste avond per week voor een SM-date. Op zo’n avond ga ik zelf ook de deur uit, omdat ik niet de hele tijd piekerend op hem wil zitten wachten. Maar ik vind wel dat hij rekening moet blijven houden met mijn gevoelens. Ik wil dat ik voor hem op de eerste plaats blijf komen. En ik wil dezelfde liefde en aandacht van hem krijgen als voorheen.

Natuurlijk ben ik nog steeds niet écht blij met Landers geaardheid. We hebben die een plaats gegeven waardoor onze liefde stand heeft gehouden, maar als ik mocht kiezen, heb ik liever dat Lander seksuele verlangens heeft die ik beantwoorden kan. Momenteel hebben we ook nog steeds een ‘gewoon’ seksleven, maar ik word elke keer geconfronteerd met het feit dat Lander eigenlijk andere behoeftes heeft. Hij heeft beloofd dat hij ‘de daad’ op zich altijd voor mij zal bewaren, maar soms maak ik me daar wel zorgen over.

Ik probeer zijn uitstapjes te zien als spelletjes waaraan hij behoefte heeft en niet zozeer de nadruk te leggen op het seksuele. Hij heeft nu nog maar een paar afspraken met een SM-stel achter de rug, maar hoe zullen die dates er in de toekomst uitzien? Wat als hij straks een vaste slavin als partner heeft? Want dat is wel wat hij wil. Het lijkt me voor hem heel moeilijk om elke keer te stoppen met ‘spelen’ op het hoogtepunt van het spel. Dus die vragen blijven in mijn hoofd rondspoken.

Daarnaast weet ik dat Lander zich soms ook schuldig voelt over zijn behoeften en zijn gedachten. In die zin zullen zijn seksuele wensen toch een beetje als een donkere wolk boven onze relatie blijven hangen. Aan de andere kant ben ik blij dat we er samen redelijk goed uit zijn gekomen. Ik durf zelfs te zeggen dat deze crisis ons nog dichter bij elkaar heeft gebracht. Laatst heb ik Lander zelfs geholpen met het schrijven van een online contact-advertentie. Dat we die advertentie samen aan het opstellen waren, gaf me een gevoel van rust. Ik voelde dat onze beproefde liefde op deze manier toch stand heeft gehouden.”

Dit verhaal staat in het Flair Zomerboek 2022.
Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Tekst: Priscilla Borgers, Nathalie Bunschoten, Frouke Joossen en Fien Savonije| Beeld: Getty Images