Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Persoonlijke verhalen > Christel’s partner leidde een dubbelleven: ‘We zouden over twee weken trouwen’

Christel’s partner leidde een dubbelleven: ‘We zouden over twee weken trouwen’

Christel’s partner leidde een dubbelleven: ‘We zouden over twee weken trouwen’

Christel (38) is advocaat en bewust alleenstaande moeder van een dochter (6) en een zoon (7). Twee weken voor ze zou trouwen met haar grote liefde Bob, viel haar droom in duigen: hij leidde een dubbelleven. “Hij heeft ontzettend gelogen, maar ik denk niet dat hij door en door slecht is. Hij heeft alleen geen ruggengraat.”

“Bob wil me terug. Maar met iemand die zo kan liegen, kan en wil ik niet leven. Aan de andere kant: liefde heeft geen knop die je naar believen aan en uit kunt zetten. ‘Houden van’ houdt niet ineens op. Ook niet als je rationeel weet dat dat beter is.”

Verveling

“Voor corona toesloeg, was ik elf jaar single en eigenlijk helemaal niet met een relatie bezig. Mijn twee kinderen heb ik ook heel bewust alleen, via een donor, gekregen. Ik had een rijk sociaal leven, mijn grote passie hardlopen, mijn werk als erfrechtadvocaat, en ik maakte ook nog eens furore op de app TikTok, waar ik onder @thatDutch­Lawyer al snel meer dan zestigduizend volgers kreeg. De filmpjes die ik maakte gingen over mijn werk en mijn leven als BAM-moeder, en die sloegen ontzettend aan. Ik miste niets, maar toen kwam de lockdown, en begon ik me toch een beetje te vervelen.

Een single vriendin haalde me over op Tinder te gaan. ‘Dan kunnen we lachen,’  zei ze. Ik had nog nooit op een datingapp of -site gezeten, maar ik dacht: waarom ook niet? Het leek me wel een leuk tijd-verdrijf. Qua uitgaan was er tenslotte niets te beleven.

Ik swipete wat af, tot ik ineens een profiel zag dat me echt aansprak. Het waren niet de standaard profielfoto’s die je ziet à la: zie hier een enorme vis die ik heb gevangen, maar echt mooie foto’s van een leuke man, ergens in de bergen. Ik ben zelf gek op de bergen, dus enthousiast swipete ik naar rechts en… het was een match. Nog diezelfde avond begonnen Bob en ik te chatten. Dat ging vooral over onze gedeelde interesses: reizen, bergen en klimmen, maar het chatten liep al snel uit op videobellen.

Bob was qua uiterlijk niet helemaal mijn type. Ik val op lange, blonde Vikingen, Bob had een gemiddelde lengte en donker haar. Maar ik was met mijn rode haar en sportieve uiterlijk ook niet bepaald de schattige, petite brunette waar zijn voorkeur normaal gesproken naar uitging. Toch vonden we elkaar waan-zinnig aantrekkelijk.”

Conflictvermijdende ex

“Bob had een dochter van zes en was niet lang daarvoor gescheiden, vertelde hij. Dat hij nog maar zo kort single was maakte me aanvankelijk wel alert, maar Bob vertelde dat hij al jaren ongelukkig was geweest in zijn huwelijk, voordat hij en zijn vrouw uiteindelijk gescheiden waren.

Een deel van het verwerkingsproces had hij tijdens zijn huwelijk al doorlopen. Ik vroeg nog wel of hij en zijn ex nog iets van therapie hadden geprobeerd samen, maar dat wilde zij niet, zei Bob. Volgens hem was zijn ex een conflictvermijdend type, met wie niet echt goed te praten viel.

Door de lockdown moesten we creatief te werk gaan. Onze eerste date was dus ook via videobellen. We gingen ‘samen’ koken en hadden een geweldig leuke avond. Daarna lieten we ons allebei testen en konden we elkaar eindelijk in real life ontmoeten. We gingen wandelen op de Veluwe en toen sloeg de vlam echt in de pan.

Toen ik voor het eerst Bobs armen om me heen voelde, was het alsof ik thuiskwam. Natuurlijk was ik eerder verliefd geweest, maar dat waren altijd relaties met veel pieken en dalen. Van die toestanden waarbij ik urenlang appjes zat te analyseren met mijn vriendinnen. Met Bob ging alles vanzelf, we voelden elkaar aan. Zo hadden we beiden wel de financiële middelen voor een luxe uitje, maar waren we juist het gelukkigst als we stonden te klooien bij een kampvuurtje.”

Onzinlijstjes

“Voordat ik Bob leerde kennen, was ik altijd van de lijstjes: mijn potentiële man moest een bepaald uiterlijk hebben en het liefst een goede baan, net als ik. Maar door Bob voelde ik dat die lijstjes onzin zijn. Het gaat om gevoel. En als ik in Bobs ogen keek, zag ik alleen maar zachtheid, iets waar ik voor smolt. Vanaf onze ‘Veluwe-date’ was het dik aan.

Tegen mijn kinderen had ik inmiddels ook gezegd dat ik een man had leren kennen die ik heel leuk vond. Ik zei dat ik hem vertrouwde, dat hij lief was, en daarom vertrouwden mijn kinderen hem ook. Nu denk ik: het is maar goed dat je niet alles van tevoren weet. Zodra het kon, gingen we met zijn allen op vakantie naar Aruba. Alleen Bobs dochter ging niet mee. Dat vond zijn ex niet goed, zei hij.

Lees ook
Gravin Eloise over negatieve reacties: ‘Jezelf blijven begint offline’

Mijn vrienden hadden Bob inmiddels ook ontmoet en hoewel ik best een kritisch groepje om me heen heb, vonden ze hem, zonder uitzondering, geweldig. Niets leek een lang en gelukkig leven samen in de weg te staan. We wilden zelfs nog heel graag een kindje samen, daarom besloten we al na een maand of tien dat we wilden trouwen. Dat lijkt misschien snel, maar voor ons, op onze leeftijd, leek het een logische stap.

Ook dit besluit viel weer heel organisch. Er was geen groots aanzoek, het was gewoon iets wat ter sprake kwam en we beiden fijn vonden. Natuurlijk wilden we wel een leuk feestje geven zodra de situatie het weer toe zou laten, maar vooralsnog zouden we de bruiloft klein houden, besloten we.”

Het hele interview lees je in Flair 35-2021. Deze ligt t/m 7 september in de (online) schappen. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief

tekst Vivienne Groenewoud | fotografie Mariel Kolmschot