Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Persoonlijke verhalen > Brief van de week: ‘Hoe kun je over vakantie fantaseren als er miljoenen mensen op de vlucht zijn?’

Brief van de week: ‘Hoe kun je over vakantie fantaseren als er miljoenen mensen op de vlucht zijn?’

Brief van de week: ‘Hoe kun je over vakantie fantaseren als er miljoenen mensen op de vlucht zijn?’

Soms is het makkelijker om gevoelens op papier te zetten dan ze daadwerkelijk uit te spreken. Elke week wordt in Flair een ingestuurde brief van een lezeres gedeeld. Omdat deze mooie woorden hoe dan ook wat extra aandacht verdienen.

Thuisloos

Om me heen worden er weer volop zomervakantieplannen gemaakt en reizen geboekt. Hetzelfde geldt voor de meivakantie: waar gaan we heen? Corona is onder controle, we kunnen overal weer naartoe. En we hebben het verdiend, want man, wat waren het pittige tijden.

Ik schrijf even wat de algemene gedachte om mij heen is, hè. Want ik begrijp er niks van. Ik heb een gezin, wij  ‘moeten’ ook op vakantie. Maar hoe kun je zonder gêne over zon, zee, palmbomen en Aperol fantaseren als er iets verderop miljoenen mensen op de vlucht zijn?

Ik zie foto’s van een man, kapot van verdriet, zittend bij zijn jonge zoon die een bomaanslag tijdens een potje voetbal niet overleefde. En van een hoogzwangere vrouw, die met een gapende wond op een brancard wordt weggevoerd na een bomaanslag op een (kinder)ziekenhuis en waarvan we nu weten dat zij en haar ongeboren kind het niet hebben overleefd.

Lees ook
Brief van de week: ‘Het feit dat mensen je zo kunnen vernederen, is heel erg pijnlijk’

Ik probeer soms te bedenken hoe het zou zijn als míjn hele buurt was weggevaagd, in puin, dat je je straat misschien niet eens meer kunt terugvinden. Je huis, je veilige thuis, is het belangrijkste wat je samen met je gezin hebt. Je basis. Wat moet je, als je dat op zo’n manier kwijtraakt? Als je geen idee hebt wanneer je het weer kunt opbouwen?

Als je vorige maand nog vader zou worden, maar nu je vrouw en baby kwijt bent? Het is een onbeschrijflijk leed waarvan je hoopt dat het je nooit zal overkomen. En ik weet echt: het leven gaat ook door.

Waar het voor de een stilstaat, draait de wereld voor de ander door. Dus ja, toch ook maar eens gaan nadenken over de vakantie. Over even weg van huis, naar mooie, warme, bijzondere oorden. Terwijl miljoenen mensen er momenteel álles voor over zouden hebben om juist in hun fijne, veilige thuis te kunnen zijn…

Roxane

Ook iets delen? Stuur je brief naar flair@dpgmediamagazines.nl. Elke week wint één inzender deze mooie IK HEB FLAIR-armband, speciaal ontworpen en met de hand gegraveerd door kayasieraden.nl.

Beeld: Getty Images