Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Persoonlijke verhalen > Brief van de week: ‘Ik was nog te jong om te beseffen wat de impact voor haar was’

Brief van de week: ‘Ik was nog te jong om te beseffen wat de impact voor haar was’

Brief van de week: ‘Ik was nog te jong om te beseffen wat de impact voor haar was’

Soms is het makkelijker om gevoelens op papier te zetten dan ze daadwerkelijk uit te spreken. Elke week wordt in Flair een ingestuurde brief van een lezeres gedeeld. Omdat deze mooie woorden hoe dan ook wat extra aandacht verdienen.

Impact

Volgende maand is het alweer dertig jaar geleden dat mijn moeder plotseling overleed. Ik was pas elf jaar en hoewel ik uiteraard verdrietig was, ging ik al snel weer door met mijn leven. Mijn vader kreeg een nieuwe vriendin, ik werd langzaam volwassen. Ik miste mijn moeder op belangrijke momenten, maar had tegelijkertijd vrede met wat er was gebeurd. Toen ik vorige week op bezoek ging bij mijn tante, de zus van mijn moeder, vertelde zij dat ze zeker tien jaar lang elke avond had gehuild om het verlies van haar zus.

Lees ook:
Brief van de week: ‘Hand in hand, beiden met ons eigen verdriet, samen een rouwproces doorlopen’

Ik schrok en voelde me ontzettend schuldig dat ik er nooit bij had stilgestaan hoe het voor háár was geweest. Als mijn zus iets zou overkomen, zou ik dat ook afschuwelijk vinden. Gelukkig wist ze me ervan te overtuigen dat een schuldgevoel niet nodig is. Ik was nog te jong om te beseffen wat de impact voor haar was. En toch: volgende maand is zij de eerste die een berichtje van me krijgt.

Lieve

Ook iets delen? Stuur je brief naar flair@dpgmediamagazines.nl. Elke week wint één inzender deze mooie IK HEB FLAIR-armband, speciaal ontworpen en met de hand gegraveerd door kayasieraden.nl.

Beeld: GettyImages