Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Persoonlijke verhalen > Brief van de week: ‘Hand in hand, beiden met ons eigen verdriet, samen een rouwproces doorlopen’

Brief van de week: ‘Hand in hand, beiden met ons eigen verdriet, samen een rouwproces doorlopen’

Brief van de week: ‘Hand in hand, beiden met ons eigen verdriet, samen een rouwproces doorlopen’
Soms is het makkelijker om gevoelens op papier te zetten dan ze daadwerkelijk uit te spreken. Elke week wordt in Flair een ingestuurde brief van een lezeres gedeeld. Omdat deze mooie woorden hoe dan ook wat extra aandacht verdienen.

Samen staan we sterk

Wat was het donker die dag, toen alle hoop op een biologisch kindje van ons samen verdween. Een toekomstdroom viel in duigen. Soms vroeg ik me echt af of het ooit weer licht zou worden in mijn hoofd. Maar dan was jij daar en pakte me bij de hand: kom, we gaan iets leuks doen, plezier maken, met afleiding en aandacht voor elkaar. Hand in hand, beiden met ons eigen verdriet, samen een rouwproces doorlopen.Boos op de situatie, vol onmacht, pijn, maar ook met je stomme grapjes die me zo vaak aan het lachen maken. Zelfs nu, juist nu. Mijn rots in de branding. Veel praten maar soms ook helemaal niet. En nu, bijna anderhalf jaar later, is er weer zo veel licht in ons leven. Wat zijn we gegroeid door het verdriet, wat voel ik me mentaal sterk. Ik ben dichter bij mezelf dan ooit. Mooie dingen komen op ons pad.

Lees ook:
Brief van de week: ‘Ik houd me afzijdig als erover wordt gesproken, want gauw ben je een wappie’

We staan zo sterk, hand in hand. Dat realiseer ik me steeds meer. We bewandelen een nieuwe weg waarbij we dankbaar zijn voor wat er allemaal wél is. Niet altijd makkelijk, maar wel de weg die mij laat beseffen dat ik nu mijn mooiste leven wil leven. Met vertrouwen in de toekomst, ook al ziet die er anders uit dan ik voor ogen had. Dankbaar ben ik voor jouw liefde en de nieuwe weg die je samen met mij wilt bewandelen. Ik kan niet beschrijven hoe bijzonder dat voelt. Ook maakt het me soms nog verdrietig, wat zouden we het graag anders willen. Maar dat kunnen we helaas niet veranderen, wel hoe we ermee omgaan. Dat doen we op onze manier en ik ben zo trots op jou en op ons samen! Ik hou van jou.

M.

Ook iets delen? Stuur je brief naar flair@dpgmediamagazines.nl. Elke week wint één inzender deze mooie IK HEB FLAIR-armband, speciaal ontworpen en met de hand gegraveerd door kayasieraden.nl.

Beeld: GettyImages