Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Persoonlijke verhalen > Brief van de week: ‘Ik nam de Flair mee en ontdekte dat ik echt een rust-momentje had als ik ’m las’

Brief van de week: ‘Ik nam de Flair mee en ontdekte dat ik echt een rust-momentje had als ik ’m las’

Brief van de week: ‘Ik nam de Flair mee en ontdekte dat ik echt een rust-momentje had als ik ’m las’
Soms is het makkelijker om gevoelens op papier te zetten dan ze daadwerkelijk uit te spreken. Elke week wordt in Flair een ingestuurde brief van een lezeres gedeeld. Omdat deze mooie woorden hoe dan ook wat extra aandacht verdienen.

Relaxmomentje met Flair

Een aantal jaar geleden heb ik met mijn vriend (inmiddels mijn man) een huis gekocht. Omdat de toenmalige bewoners nog op hun eigen nieuwbouwhuis moesten wachten, duurde het een halfjaar voordat we de sleutel kregen. Maar ik had mijn eigen woning al verkocht en moest daar snel uit. Toen ben ik bij mijn vriend ingetrokken – zo konden we vast wennen aan het samenwonen. In het appartementencomplex waar hij woonde, stond een ‘ruilbankje’ in de centrale hal. Onder het mom van: met wat je zelf uit hebt, kun je een ander misschien nog blij maken, lag daar op een gegeven moment ook een Flair.We hadden inmiddels de sleutels van het nieuwe huis ontvangen en waren al druk aan het klussen. Ik nam de Flair mee en ontdekte dat ik echt een rust-momentje had als ik ’m las. Gelukkig lag er elke week een nieuwe op het ruilbankje, dus kon ik ze blijven lezen. Totdat we gingen verhuizen… ik zou de Flair niet meer uit de flat kunnen mee-nemen. Om te testen of ik Flair zou blijven lezen – ook na de verbouwing en verhuizing – kocht ik ’m regelmatig in de winkel. Ik wilde weten of ik er nog wel tijd voor zou maken. En ja hoor, ik was nog steeds enthousiast.

Daarom besloot ik eind 2019 abonnee te worden. De eerste paar edities die ik ontving, heb ik opgespaard. Ik ging namelijk eind januari in mijn eentje naar Australië om daar mijn zusje op te zoeken. Zo had ik wat te lezen in het vliegtuig en kon ik mijn zusje ook wat Nederlands leesvoer geven. Na mijn terugkomst in Nederland brak al snel de pandemie uit, waardoor alles stil kwam te liggen. Geen sport meer en thuis werken in plaats van op kantoor. Dus ik had veel tijd over.

Lees ook:
Brief van de week: ‘Mijn leven ziet er op social media gezellig uit, maar niemand weet hoe ik me voel’

Waar ik voorheen mijn pauze vulde met wandelingen met collega’s, kreeg ik thuis gezelschap van Flair terwijl ik mijn broodje at. Nu, bijna twee jaar later, geniet ik nog volop van mijn relaxmomentjes en lig ik geregeld twee uur lezend in bad. Onlangs heb ik een aantal vriendinnen drie weken gratis Flair kunnen geven. Wat een goede actie van Flair! Ik hoop dat ik ze op dezelfde manier aansteek als de flatgenoot bij mij deed, nu bijna drie jaar geleden. Bedankt, buur!

Liefs, Arine

Ook iets delen? Stuur je brief naar flair@dpgmediamagazines.nl. Elke week wint één inzender deze mooie IK HEB FLAIR-armband, speciaal ontworpen en met de hand gegraveerd door kayasieraden.nl.

Beeld: GettyImages