Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Persoonlijke verhalen > Brief van de week: ‘Wat een eerlijkheid, ik stond echt perplex.’

Brief van de week: ‘Wat een eerlijkheid, ik stond echt perplex.’

Brief van de week: ‘Wat een eerlijkheid, ik stond echt perplex.’

Soms is het makkelijker om gevoelens op papier te zetten dan ze daadwerkelijk uit te spreken. Elke week wordt in Flair een ingestuurde brief van een lezeres gedeeld. Omdat deze mooie woorden hoe dan ook wat extra aandacht verdienen.

Goudeerlijk

“Opeens gebeurt er zoiets leuks en onverwachts, dat ik het graag wil delen. Tijdens het opruimen van mijn moeders huis na haar overlijden, ging er veel naar de kringloop. Zo ook een mooie, oude, zogenaamde ‘meidenkast’. Die ik natuurlijk zorgvuldig had leeggemaakt. De kast was wat beschadigd door de tand des tijds, maar de kringloop was er blij mee. Hij zou worden opgeknapt en ging daarna in de verkoop, vertelde een medewerker me. Helemaal goed dus, want de kast zou, voor een zacht prijsje, zeker iemand anders blijmaken.

Lees ook
Brief van de week: ‘De buurvrouw die altijd zo graag zong, doet dat al een tijdje niet meer’

Er ging wat tijd overheen en de kast was allang uit mijn gedachten, toen ik door de kringloop werd gebeld. Achter een van de laden was een nisje ontdekt waarin (vast ooit door mijn moeder verstopt) een sieraden-doosje met inhoud was gevonden. Of ik dat wilde komen ophalen? Wat een eerlijkheid, ik stond echt perplex. De eerlijke vinder had zich er ook zelf mee kunnen verrijken, maar hij of zij koos ervoor het doosje bij de rechtmatige eigenaar terug te brengen, bij wie de emotionele waarde voorop stond. Zo mooi!”

– Marianne

Ook iets delen? Stuur je brief naar flair@dpgmediamagazines.nl. Elke week wint één inzender een mooie IK HEB FLAIR-armband, speciaal ontworpen en met de hand gegraveerd door kayasieraden.nl. 

Beeld: Getty Images