Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Persoonlijke verhalen > Brief van de week: ‘De natuur laat me bewust worden van haar kracht en de energie die zij doorgeeft’

Brief van de week: ‘De natuur laat me bewust worden van haar kracht en de energie die zij doorgeeft’

Brief van de week: ‘De natuur laat me bewust worden van haar kracht en de energie die zij doorgeeft’

Soms is het makkelijker om gevoelens op papier te zetten dan ze daadwerkelijk uit te spreken. Elke week wordt in Flair een ingestuurde brief van een lezeres gedeeld. Omdat deze mooie woorden hoe dan ook wat extra aandacht verdienen.

Puur natuur

Het is vrijdagavond. Met een hoofd vol gedachten en een lichaam stijf van de stress als gevolg van ASS en ADD, waardoor de wereld bij mij overweldigend binnenkomt, verheug ik me op de zaterdagochtend. Op deze ochtend loop ik namelijk een andere ‘wereld’ binnen, een wereld vol rust, waarin bewustwording centraal staat.

Groeve Blom voelt als een tweede thuis voor mij. Een natuurlijke plek waar het leven z’n gang gaat en z’n eigen ritme heeft. Langzaam neem ik dit ritme over, mijn hartslag wordt regelmatig, spieren ontspannen en de drukte in mijn hoofd maakt plaats voor rust.

Een intens, puur gevoel neemt plaats in mijn hart en laat me voelen dat ik welkom ben op deze bijzondere plek vol nieuw leven. Leven, waar ik deel van mag uitmaken. De natuur laat me bewust worden van haar kracht en de energie die zij doorgeeft. In leven dat ik ontmoet door de dieren die er rondlopen, de bloemen en planten die er groeien en de vogels die er rondvliegen.

Lees ook
Brief van de week: ‘Wat blijkt? De vrouw naast me in de trein zit dezelfde Flair te lezen!’

Ik voel me vrij, vrij van verwachtingen. Vrij om mijn innerlijke kracht te tonen en Groeve Blom een warm hart toe te dragen. Zo beschrijf ik de natuur in een gedicht, als ode aan haar. Ik prijs me gelukkig. Een volgende stap is dat het gedicht wordt geplaatst en onderdeel gaat uitmaken van de natuurlijke omgeving, en haar bezoekers een moment van bezinning laat ervaren.

Zonder storend geluid vertelt het gedicht het verhaal van de Groeve en laat het de mensen vrij voelen. De natuur verbindt. Ik voel me er thuis en ontdek mijn innerlijke kracht. Gevoed door de natuurlijke energie die er dagelijks vrijkomt, stel ik mijn hart open en draag ik zorg voor de natuur en vraag haar bezoekers dit ook te doen.

J.

Ook iets delen? Stuur je brief naar flair@dpgmediamagazines.nl. Elke week wint één inzender deze mooie IK HEB FLAIR-armband, speciaal ontworpen en met de hand gegraveerd door kayasieraden.nl.

Beeld: Getty Images