Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Persoonlijke verhalen > Beau (34) heeft haar eigen healingpraktijk: ‘Het is zo’n dankbaar werk’

Beau (34) heeft haar eigen healingpraktijk: ‘Het is zo’n dankbaar werk’

Beau (34) heeft haar eigen healingpraktijk: ‘Het is zo’n dankbaar werk’
Vrouwen vertellen over hun bijzondere beroep

Als kind healde Beau Gunst (34) al. Wanneer klasgenootjes hoofd- of buikpijn hadden, legde ze haar handen op het hoofd of de buik: de pijn ging weg. Vanaf haar puberjaren verdween het healen naar de achtergrond. Totdat ze een verkeersongeluk meemaakte en inzag dat healen is wat ze hoort te doen. Nu heeft ze haar eigen healingpraktijk. “Diep van binnen heb ik altijd geweten dat ik dit wilde doen.”

Ontwikkelen

Beau: “Als kind was ik heel slechtziend. Doordat ik niet goed kon zien, deed ik veel op de tast. Daardoor leerde ik ook om mijn andere zintuigen beter te ontwikkelen. Mijn geur en smaak werden bijvoorbeeld intenser. Omdat ik zoveel met mijn handen deed, kwam ik er op een gegeven moment achter dat ik anderen kon healen. Ook kon ik heel goed de energie van mensen lezen. Als iemand niet lekker in zijn vel zat, voelde ik dat aan zonder dat diegene daar iets over zei.

Ik vond het niet heel gek. Ik heb Indonesische roots en in Indonesië zijn handopleggingen heel normaal. Ik geloof dat iedereen helende handen heeft, alleen leert niet iedereen om dat te ontwikkelen. Af en toe vond ik het wel vervelend. Als kind wist ik er nog niet goed mee om te gaan. Ik kon me er ook niet van afsluiten. In een ruimte met andere mensen voelde ik zó ontzettend veel. Toen ik ging puberen, verdween het healen naar de achtergrond. Ik was met heel veel andere dingen bezig; healen was ook absoluut niet cool. De energie van andere mensen voelde ik nog wel, maar ik was er niet heel bewust mee bezig. Dat veranderde allemaal in het begin van 2020.”

Ongeluk

“4 januari 2020, ik vergeet het nooit meer. Ik was altijd aan het haasten en aan het vliegen; druk, druk, druk. Destijds presenteerde ik een radioprogramma. Ik was onderweg op mijn fiets en kwam op een kruising waar ik voorrang had. Denkende dat die auto mij wel zag, fietste ik door. Maar die auto zag mij dus niet. Tot op de dag van vandaag heb ik geen idee hoe ik op die auto ben geklapt. Ik weet alleen dat ik heel hard, echt keihard, heb geschreeuwd. Het volgende moment zat ik op mijn handen en voeten.

Het besef dat ik dood had kunnen zijn, sloeg de dag erna in als een bom. Ik kreeg een soort kortsluiting in mijn hoofd en had last van erge paniek. Een kant van mijn lichaam deed pijn en was helemaal donkerblauw. Al vanzelf gingen mijn handen naar de pijnlijke plekken op mijn lichaam. Ik begon mezelf te healen. En zo heb ik het weer opgepakt. Ergens wist ik altijd wel dat healen is wat ik hoor te doen. Maar de twijfels namen het steeds over. Wie zit nou op mij te wachten? Waar moet ik beginnen? Het ongeluk was echt een eye-opener voor mij: mijn leven moest anders. Ik ben flink in mezelf gaan investeren door coaching te gaan volgen. Ook ben ik opleidingen op het gebied van healing gaan doen.”

Lees ook:
Amber (24) werd te vroeg geboren: ‘Aan de buitenkant zie je niet dat er iets aan de hand is’

Dankbaar

“Dat ik mijn eigen healingpraktijk ging beginnen, vond ik spannend om te vertellen op social media. Ik dacht: heb ik niet gewoon bedacht dat ik dit kon? Toen ik het nieuws uiteindelijk deelde, kreeg ik reacties van de mensen waarmee ik ben opgegroeid. Mijn achterbuurmeisje zei: ‘Ja Beau, ik weet dat nog. Jij healde mij vaak.’ Ook mijn ex-vriendje zei dat ik zijn buikpijn altijd weghaalde. Dat wist ik zelf niet eens meer. Dat ze zich dat nog konden herinneren, was zo’n mooie bevestiging voor mij dat ik het kan.

Sinds juni 2020 heb ik mijn eigen healingpraktijk. Het is lastig om uit te leggen wat ik precies doe. Het is iets dat je gewoon moet ondergaan. Ik zie regelmatig mensen die erge dingen hebben meegemaakt in hun jeugd. Vaak hebben ze dat wel een plek gegeven in hun hoofd, maar een traumatische gebeurtenis blijft ook hangen in je lichaam. Dat innerlijke kind dat die situatie heeft meegemaakt zit daar nog en dat heal ik. Ik volg de mensen die ik heal nog een tijdje. Dan zie ik echt resultaat. Vaak veranderen ze dingen in hun leven, zoals hun baan, en zitten ze beter in hun vel.

Negatieve reacties krijg ik ook. Een hoop mensen vinden het onzin, denken dat het niet werkt. Ik besteed daar niet zoveel aandacht aan. Uiteindelijk is het zo dat als je ergens niet in gelooft, het op voorhand al niet gaat werken. Het is zo’n dankbare baan. Ik help anderen echt en ben van betekenis voor hen. Diep van binnen heb ik altijd geweten dat ik dit wilde doen, maar die stap durfde ik niet te zetten. Ik ben zo blij dat ik dat nu wel gedaan heb; ik heb mijn werk nog nooit zo leuk gevonden als nu.”

Meer info: beaugunst.nl

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Privébeeld Beau Gunst