Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Persoonlijke verhalen > Barend (41): ‘Ik leerde al heel jong dat een man die groot geschapen is meer aanzien heeft’

Barend (41): ‘Ik leerde al heel jong dat een man die groot geschapen is meer aanzien heeft’

Barend (41): ‘Ik leerde al heel jong dat een man die groot geschapen is meer aanzien heeft’

Barend (41) vindt dat zijn kleine penis zijn leven veel te veel heeft beïnvloed. “Met name omdat ik nooit relaties durfde aan te gaan.”

“Rond mijn elfde had ik door dat ik een kleine piemel had. Op een middag lieten vriendjes en ik aan elkaar zien hoe onze piemel eruitzag. Ik zag dat zij groter geschapen waren. Ik weet niet meer precies hoe dat ging, ik denk dat het een negatieve ervaring is geweest en dat ik het heb weggeduwd. Maar ik kan me nog wel herinneren dat ze negatief op mijn piemel reageerden en dat ik me schaamde.

Die schaamte werd erger op de middelbare school: na gym waren we verplicht te douchen. Ik vluchtte het douchehokje altijd in, nam een onderbroek mee en ging er zo snel mogelijk weer uit. Ik kreeg er handigheid in om mijn piemel te verbergen, zorgde er altijd voor dat ik met een handdoek rondliep. Jongens die groot geschapen waren liepen vol trots naakt rond. Op heel jonge leeftijd ontdekte ik dat er rangen en standen ontstonden door de grootte van penissen. Ik leerde toen al dat een man die groot geschapen is, meer aanzien heeft.”

Goed zoals je bent

“Als ik erop terugkijk, is een van de redenen waarom er bij mij zo’n taboe op rust dat ik ben opgevoed in een vrij gelovig gezin. Thuis werd niet over seksualiteit gesproken, dus ik heb nooit geleerd erover te praten. Toen ik in aanraking kwam met pornografie, ik denk dat dat al rond mijn achtste was, kreeg ik een ideaalbeeld mee van ‘de man’. Die hoort groot en gespierd te zijn en groot geschapen. Omdat ik niet voldeed aan het perfecte plaatje, voelde ik me minderwaardig.

Het zorgde ervoor dat ik relaties uit de weg ging, omdat ik dacht dat ik niet goed genoeg was om een relatie te hebben. Tot acht jaar geleden had ik nog nooit seks gehad met iemand. Maar toen ontmoette ik mijn huidige vriendin, bij wie ik me veilig voelde. We konden meteen over alles praten. Ik leerde dat hetgeen waarvan ik dacht dat het afweek, mijn piemel, er mag zijn. Mijn vriendin leerde me dat ook mijn piemel schoonheid is. Het was de eerste keer dat ik seksueel actief was en het was heel erg fijn, omdat we alles konden bespreken.

Lees ook:
Peter (32): ‘Van al mijn bedpartners zeiden er drie dat ‘het minder goed’ voelde’

Dat ik een kleine penis heb, heeft mijn leven te veel beïnvloed. Veel te veel. Met name dat ik nooit relaties durfde aan te gaan. Inmiddels ga ik er heel positief mee om. Mijn kleine penis hindert me niet meer. Ik weet dat ik er mag zijn en ik bespreek alles met mijn partner. Het trauma van vroeger van het op school douchen, zal nooit helemaal verdwijnen. Ik zal niet gauw samen douchen na het sporten. Het idee in mijn hoofd dat ik anders ben, zal er altijd zijn, maar ik heb mezelf inmiddels echt geaccepteerd.”

Naast Barend hebben Bart en Peter ook een persoonlijk verhaal. Hun verhalen lees je, in Flair 46-2021, de editie die t/m 23 november in de schappen ligt. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hierOp de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.