Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Persoonlijke verhalen > Amanda (34) kreeg corona na eerdere besmetting én vaccinatie: ‘Zelfs de GGD stond perplex van mijn verhaal’

Amanda (34) kreeg corona na eerdere besmetting én vaccinatie: ‘Zelfs de GGD stond perplex van mijn verhaal’

Amanda (34) kreeg corona na eerdere besmetting én vaccinatie: ‘Zelfs de GGD stond perplex van mijn verhaal’

Inmiddels geen onbekend nieuws meer: gevaccineerden kunnen alsnog besmet raken met het coronavirus. Ook Amanda (34) heeft corona opgelopen na haar vaccinatie. Bovendien was zij al eens eerder besmet. “Ik moest me melden bij de huisartsenpost. Er werd gedacht aan een ziekenhuisopname.”

Vier weken quarantaine

Amanda: “Eind maart van dit jaar raakten mijn man en ik besmet met het coronavirus. Vermoedelijk heeft mijn man het opgelopen op zijn werk. Ik werd vervolgens ook positief getest. We zijn echt ontzettend ziek geweest. Ik zou het omschrijven als een flinke griep met daar nóg een schepje bovenop. Het heeft wel vier weken geduurd voordat we uit quarantaine mochten. Ik had totaal geen rust die weken. Mijn man kon en moest gewoon thuiswerken – ik niet, want ik werk in de zorg. We hebben ook nog een zoontje waar ik voor moest zorgen, hij was toen net een jaar oud.

Ik voelde me hartstikke ziek. Het was ook echt een shitgevoel dat je nergens naar toe kon gaan, niet eens een frisse neus halen. Vier weken lang zaten we binnen en waren we afhankelijk van anderen. Ik moest af en toe denken aan de oudere cliënten die ik verzorg op mijn werk. Zij zitten ook zo veel binnen en zijn afhankelijk. Bah, wat moet dat verschrikkelijk zijn. Dit wilde ik echt nooit meer meemaken!”

Herinfectie

“Voor onze besmetting twijfelden mijn man en ik over een vaccinatie. We zijn namelijk jonge, gezonde mensen met een goed immuunsysteem. Ook hielden we ons ontzettend goed aan de maatregelen: we gingen nauwelijks ergens naar toe, raakten niks aan of desinfecteerden meteen onze handen. Én we droegen mondkapjes waar dit verplicht was of waar we dit gewoon zelf wilden. Hierdoor achtten we de kans best klein dat we het virus zouden oplopen. Echter viel al mijn twijfel weg tijdens die vier weken quarantaine. Als ik een prik moest laten zetten om zoiets niet meer mee te maken, dan had ik dat er zeker voor over. In mei liet ik me vaccineren, mijn man overigens niet.

Middenin juni kregen we een appje van de zus van mijn man. Daar was hij even kort langs gegaan om haar te helpen in de tuin. Ze bleek er na positief te zijn getest. Mijn man had nog nergens last van, maar uit zijn test bleek dat hij ook positief was, alwéér. We schrokken, dat kon toch niet waar zijn. Echter kon de GGD met zekerheid zeggen dat het echt een nieuwe besmetting was. De achtwekengrens (als er meer dan acht weken verstreken zijn vanaf de eerste ziektedag, spreekt de GGD pas van een herinfectie, red.) was al ruim gepasseerd. Ik werd ook opnieuw positief getest. Zelfs de GGD stond een beetje perplex van ons verhaal.

Ziekenhuisopname

Mijn man had last van een lichte verkoudheid. Met mij ging het eigenlijk ontzettend goed. Totdat we bijna aan het einde van de quarantaine waren: ik werd ineens heel ziek en kon bijna niks meer. Het voelde alsof ik tegen de grond aan werd geduwd. Ik was zo benauwd en voelde mijn hart keihard werken, heel heftig. Als ik deze ene dag vergelijk met hoe ik me voelde in die vier weken, dan vind ik deze ene dag veel heftiger. En in die vier weken voelde ik me al erg slecht. Uiteindelijk heb ik me zelfs moeten melden bij de huisartsenpost. Er werd gedacht aan een ziekenhuisopname. Gelukkig bleek dat toch niet nodig; de volgende dag stond ik op alsof er niks gebeurd was. Ik voelde me weer kiplekker. Het was dus maar één dag, zo bizar!”

Lees ook:
Dora (33) laat zich bewust niet vaccineren: ‘Mijn lichaam kan een besmetting zelf oplossen’

Boosterprik

“Ondanks alles heb ik geen spijt dat ik me heb laten vaccineren. Op dat moment stond ik namelijk 100% achter mijn keuze. Er zijn ook voordelen, ik hoef me niet om de haverklap te laten testen. Wel word ik er erg verdrietig van dat er een tweedeling ontstaat in de maatschappij. Daar wil ik eigenlijk niet aan mee doen. Door mijn werk kom ik nu in aanmerking voor de boosterprik. Die ga ik niet nemen. Na twee besmettingen en een vaccinatie mag ik toch hopen dat mijn lichaam inmiddels genoeg antistoffen heeft aangemaakt.”

Beeld: GettyImages