Sienna (34) is het zat: ‘Ik word gestoord van de koppelpogingen van mijn vriendinnen’ Beeld Unsplash
Sienna (34) is het zat: ‘Ik word gestoord van de koppelpogingen van mijn vriendinnen’Beeld Unsplash

Sienna (34) is het zat: ‘Ik word gestoord van de koppelpogingen van mijn vriendinnen’

Sienna (34): “Ik was de eerste van mijn vriendinnen die vette verkering had en ging samenwonen met Bram met wie ik een lange relatie heb gehad. Toch liep het anderhalf jaar geleden stuk tussen ons. In het begin had ik veel steun aan mijn vriendinnen, maar nu word ik soms knettergek van ze. Ik wil écht niet gekoppeld worden, waarom blijven ze daar maar mee bezig?

Al zeg ik het zelf: ik ben geen hopeloos geval of zo. Ik weet wat het is om een relatie te hebben. Ik weet dat het fijn is als alles goed loopt en je denkt dat je in je vriend een soulmate hebt gevonden en dat die liefde blijvend is. Ik dacht het totaalplaatje gevonden te hebben in Bram. We waren gelukkig, althans ik was gelukkig met hem.

Leugens

Dat hij steeds vaker thuis wegvluchtte, juist in die lockdown, had ik helemaal niet door. Terwijl alles platlag en iedereen thuis werkte, ging hij ineens vaker naar kantoor. Dat bleken achteraf leugens, maar ik twijfelde er toen niet aan. Tot hij me vertelde dat hij verliefd was geworden op een ander – pas op dat moment viel alles op z’n plek. Hij koos voor haar en mijn hele wereld stortte in. Gelukkig heb ik meerdere echt superchille vriendinnen die er voor me waren. Ze zochten me op, sleurden me het huis uit of we maakten een rondje door het park. Er werd op me gelet en dat was fijn. Ik had dat nodig, ik was vreselijk down. Als het aan mij lag, zat ik dagen binnen te treuren, terwijl ik me daar ook niet beter bij voelde. Dus begrijp me niet verkeerd, ik heb een aantal topvriendinnen en ze zijn er voor me. Maar waren ze me toen vooral tot steun, nu lijkt het een beetje door te slaan.

Alsof zij met z’n allen hebben besloten: en nu wordt het tijd dat Sienna weer eens gaat daten. Het zal ongetwijfeld lief bedoeld zijn, maar die bemoeienissen vind ik niet zo relaxed. Al mijn vriendinnen hebben een relatie, daar is niks mis mee, maar ik voel me niet minder omdat ik nu single ben. Je moest eens weten hoe vaak ik hoor: waarom ga je niet op Tinder? Ik zie dat helemaal niet zitten - hou alsjeblieft op! Als ik met vriendinnen uitga, dan krijg ik net iets te vaak een por in mijn zij als zij een leuke man zien. Zo van: eropaf jij!

Lees ook Opgebiecht: ‘Mijn moeder vertelde me op haar sterfbed dat ik geen kind van m’n vader ben’

Ik kan daar niks mee. Ik heb zelf ook ogen, die werken prima en ik ben ook niet contactgestoord. Daarom ben ik al een paar keer tegen mijn vriendinnen uitgevallen. Als ik toch vaker heb gezegd dat ik niet wil dat ze zich daarmee bemoeien, waarom blijven ze dat doen? Laatst ben ik pissig geworden en heb gezegd dat ik niet meer met ze wil uitgaan als ze zich blijven opstellen als kleuters. Laat me gewoon single zijn! Als ik er klaar voor ben of spontaan een leuke man ontmoet, dan is dat vroeg genoeg.

Ik dacht dat mijn boodschap was aangekomen, mijn beste vriendin zei sorry en meldde eerlijk dat ze me graag gelukkig wil zien met een fijne man. Dat ze me wilde helpen, maar dat ze zich realiseerde dat het niet aan haar was. Top, die heeft het nu door, dacht ik. Maar nog geen twee weken later flikt ze het weer op de verjaardag van haar vriend. Er waren wat collega’s van hem die ik niet kende en ineens stond ze voor me met een best knappe gast en zei ze: ‘Mag ik jullie voorstellen, Sienna, dit is Wesley…’

Mijn blik zorgde er kennelijk voor dat zij meteen weg was. Uit beleefdheid begon Wesley een gesprekje en ik wist niet hoe snel ik dat af moest kappen. Daarna heb ik haar apart genomen en ben ik flink uitgevallen: ‘Wat flik je me nou, je zou het niet meer doen?!’ Ze stond me verbaasd aan te kijken en zei geen idee te hebben wat ik nou bedoelde. ‘Nu draai je door,’ sprak ze, ‘als mensen elkaar niet kennen, dan is het normaal om jezelf voor te stellen’. Ze zei dat ze er niets mee bedoelde en dat ik niet overal iets achter moet zoeken. Ik was boos en ben weggegaan. Nu twijfel ik aan mezelf. Ben ik zo overgevoelig? Schat ik dit nou verkeerd in? Of tel ik gewoon echt niet meer mee zolang ik single ben?”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Unsplash

FlairUnsplash

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden