Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Opgebiecht > De seks met mijn vriend is oersaai: ‘Hij kruipt boven op me en als ’ie klaar is, zijn we klaar’

De seks met mijn vriend is oersaai: ‘Hij kruipt boven op me en als ’ie klaar is, zijn we klaar’

De seks met mijn vriend is oersaai: ‘Hij kruipt boven op me en als ’ie klaar is, zijn we klaar’

Brenda (30): “Steeds vaker heb ik fantasieën over vreemdgaan of een gigolo huren die me alle hoeken van de kamer laat zien. Of ik ongelukkig ben met Maarten? Nee hoor, ik hou heel erg veel van hem en we hebben het superleuk samen. Behalve in bed dan.

De seks is zo slaapverwekkend dat ik me af en toe afvraag waarom ik het überhaupt nog met hem doe.

De seks was niet altijd zo slecht, hoor. Toen we elkaar net kenden, vonkte het meer. Niet dat we erop los experimenteerden, maar er was wel vuur, gretigheid, afwisseling. Na een maand of vier begon dat weg te ebben en inmiddels zijn alle vormen van voorspel zo’n beetje uit onze slaapkamer verdwenen. We doen het – als we het al doen – eigenlijk alleen nog maar rechttoe rechtaan. Maarten kruipt boven op me en als ’ie klaar is, zijn we klaar. Soms vraag ik me af of ik er wel bij hoef te zijn, of dat het voor hem niet uitmaakt of hij zijn ding doet met mij of met een willekeurige andere vrouw of opblaaspop.

Ik heb van alles geprobeerd. Zelf initiatief nemen tot orale seks of een handjob, bijvoorbeeld, maar dan duwt hij me zachtjes van zich af. Hem mijn fantasieën vertellen en naar die van hem vragen, maar dan zegt hij dat hij niet echt fantasieën heeft. Ik heb zelfs speeltjes en kaartjes met spannende opdrachten gekocht, waarop hij zei dat hij dat leuk vond. Om vervolgens elke keer als ik voorstel iets uit het nachtkastje te pakken ‘Volgende keer, schatje,’ te brommen. Ik heb geprobeerd te praten over hoe saai ik de seks vind, maar dat lukt niet. Hij heeft het druk, zegt hij dan. Of hij heeft stress, of hij is moe. En hij houdt echt van me, vindt me aantrekkelijk, er is heus niets aan de hand. Het komt vanzelf goed. Ja ja, denk ik inmiddels. Ik heb er geen vertrouwen meer in dat het nog ‘vanzelf’ goed gaat komen.

De laatste maanden bemerk ik een soort berusting bij mezelf. Ik heb het eigenlijk een beetje opgegeven. Je kunt het misschien beter helemaal niet meer doen, dan elke keer teleurgesteld zijn over de manier waarop. Maar ik ben ook maar een mens, dus steeds vaker kriebelt het idee om gewoon eens via Tinder met iemand af te spreken. Of iemand in te huren die er dan enkel en alleen is om mij te plezieren. Dat zou ook wel goed voor mijn ego zijn, denk ik, want je gaat je niet aantrekkelijker voelen als je vriend zo weinig belangstelling in je lijf toont.

Voorlopig blijft het nog bij fantaseren. Ik wíl ook eigenlijk helemaal niet buiten de deur aan mijn trekken komen, ik wil leuke seks met Maarten! Al weet ik inmiddels niet meer hóé. Als we deze zomer op vakantie zijn, wil ik nog één poging wagen de boel een beetje uit het slop te trekken en als dat niet lukt, ga ik voorstellen om met een seksuoloog te praten. Hopelijk hoeft dat fantaseren dan ook bij fantaseren alleen te blijven.”