Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Opgebiecht > Opgebiecht: ‘Ik ben stiekem verliefd op mijn schoonvader’

Opgebiecht: ‘Ik ben stiekem verliefd op mijn schoonvader’

Opgebiecht: ‘Ik ben stiekem verliefd op mijn schoonvader’

Suzanne (37): “Maarten en ik zijn deze zomer twee jaar samen. Hij is 33, dus iets jonger dan ik. In het begin zaten we allebei niet op een relatie te wachten. Ik had er net één van bijna tien jaar achter de rug, hij was nog volop aan het flierefluiten. We waren daardoor al anderhalf jaar samen toen ik zijn ouders ontmoette… en vlinders voelde bij zijn charmante vader.”

Verliefd op schoonvader

“Veel vriendinnen van me dachten er anders over, maar ik stond helemaal niet te springen om de ouders van Maarten te ontmoeten. Ik vond het daardoor meteen zo serieus worden tussen ons. Ik denk dat ik er vanuit ging dat Maarten en ik niet lang samen zouden blijven. Het klinkt flauw, maar ik zag hem als een leuke jongen die me over mijn vorige relatie heen moest helpen. Maarten leek me ook niet het type dat op zoek was naar een vaste relatie; er waren altijd vrouwen om hem heen die meer leken dan zomaar vriendinnen.

Toen op een festival de vonk oversloeg, verwachtte ik dat het een paar dagen zou duren, maar we bleven elkaar zien. Alles klopte tussen ons en ik heb het idee – maar laat ik voor mezelf spreken – dat onze interesse in anderen verdwenen was.”

Ouders ontmoeten

“In het begin deden Maarten en ik nog wat onverschillig over ‘ons’. Ik vond hem leuk en knap en het zat prima tussen ons, maar ik dacht dat het niet lang zou duren. Ik had ook geen zin om zijn broer en zus te ontmoeten. In mijn vorige relatie was ik volledig opgenomen door de schoonfamilie, en dat hoefde ik niet weer. Nadat we bijna anderhalf jaar samen waren, vertelde Maarten dat zijn ouders hadden gevraagd of ik die kerst met hem zou meekomen. Ik schrok daarvan, hoewel het natuurlijk onvermijdelijk was.

Maarten moest lachen om mijn reactie. Waarschijnlijk had hij precies zo gereageerd als ik hem had gevraagd om mee naar mijn familie te gaan. ‘Ja, nou wordt het serieus,’ grapte hij, ‘maar mijn ouders zijn heel geschikt, hoor.’ Ik stemde toe: waarom ook niet? Dus toen het zover was, had ik me voor mijn doen behoorlijk opgetut en ook Maarten zag er keurig uit. Behalve op een begrafenis had ik hem niet eerder in pak gezien.”

Soort George Clooney

“Toen we de auto parkeerden, kwamen zijn ouders al naar buiten lopen. Wat een hartelijke begroeting! Toen ik zijn vader zag, schrok ik: het was een heel mooie man. Precies Maarten, maar dan een stuk ouder. Mooier daardoor ook. Grijze haren bij z’n slapen, donkere, vriendelijke ogen en goed gebouwd, helemaal nog geen oude man of zo. Eerder een George Clooney. Echt, ik vond hem net een filmster.

Zowel zijn moeder als vader bleken interessante, aardige en slimme mensen te zijn. Ze ontvingen me super, niet opdringerig en ik werd niet uitgehoord. Maar die vader… Ik kreeg het er gewoon warm van!”

Topdag

“De dag was verder leuk en ontspannen, de rest van de familie was ook prima. ’s Avonds op de terugweg in de auto was ik terecht enthousiast. We hadden een topdag gehad. En eerlijk: ik kon niet wachten om ze weer te zien. Nou ja, hém dan. Ik zag dat gezicht steeds voor me. Die doordringende ogen en prachtige lach. Ondeugend ook. Dat kon ik natuurlijk niet uitspreken, dus ik zei maar dat ik vond dat Maarten veel op zijn vader leek. Toen hij daarop zei: ‘Leuke vent, toch?’ liep ik rood aan. Gelukkig moest hij op de weg letten.”

Lees ook
Opgebiecht: ‘Na haar dood ontdekte ik dat mijn moeder een minnaar had’

Schaamte

“Inmiddels heb ik ze vaker ontmoet, maar het went niet. Ik moet uitkijken dat ik normaal doe in de omgeving van mijn schoonvader. Ik zal ook nooit iets laten merken; schoonvader en -moeder zijn al bijna veertig jaar gelukkig met elkaar. Maarten en ik zijn ook nog steeds blij samen, inmiddels gaan we echt voor de relatie. Voor mijn gevoelens jegens mijn schoonvader schaam ik me een beetje, terwijl ik er tegelijkertijd om moet lachen. Het voelt zoals vroeger, toen je verliefd was op popsterren; je kunt er niks mee. Dat maakt het meteen vrij onschuldig, gelukkig.’

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock