Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Opgebiecht > Opgebiecht: ‘Ik heb weer contact met mijn allereerste vriendje, maar ik ben getrouwd’

Opgebiecht: ‘Ik heb weer contact met mijn allereerste vriendje, maar ik ben getrouwd’

Opgebiecht: ‘Ik heb weer contact met mijn allereerste vriendje, maar ik ben getrouwd’

Birgit (34): “Oscar was mijn eerste echte vriendje. Hij was zeventien, ik zestien en we zaten op de havo bij elkaar in de klas. We waren verliefd en hadden het hartstikke leuk samen. Dat duurde bijna twee jaar, toen ging het uit. Onlangs vonden we elkaar terug op Facebook. Ik merk dat ik meer bezig ben met hem dan ik zou willen. En ik verzwijg dit voor mijn man.”

Contact met eerste vriendje

“Dat je eerste echte liefde altijd een speciaal plekje in je hart houdt, vind ik heel normaal. Oscar was niet de jongen van mijn eerste zoen, wel de eerste met wie ik écht iets had. We waren verliefd en iedereen wist het: vrienden, vriendinnen, klasgenootjes, onze ouders. Ik heb mooie herinneringen aan die tijd. We hadden een vriendenclub van school en we gingen met z’n allen vaak naar het strand. Zonnen en zwemmen en lekker wat hangen, heel onschuldig en onbezorgd allemaal. Oscar en ik waren maatjes, we waren tamelijk zoet samen.”

Liefdevol

“Hij was best populair op school en ik mocht – achteraf gezien – ook niet klagen. We waren zo onervaren als wat en hebben onze eerste keer met elkaar beleefd. Allebei maagd, best bijzonder. Het was heel liefdevol, ik denk er graag aan terug en moet bekennen dat ik me niet eens kan herinneren waarom het destijds is uitgegaan. Waarschijnlijk gingen we allebei een andere kant op na school, er staat me geen dramatisch einde bij. Anyway, toen ik zijn naam zag langskomen op Facebook, was ik meteen getriggerd. Ik likete iets van een vriendin en zag zijn naam tussen de andere duimpjes staan: Oscar?!”

Vriendschapsverzoek

“Zo leuk om die naam tegen te komen, dus ik heb me meteen op zijn profiel gestort, maar helaas had hij veel afgeschermd. Ik kon geen foto’s zien en ik was juist zo nieuwsgierig naar hem. Zonder erbij na te denken, stuurde ik hem een vriendschapsverzoek, dat nog geen kwartier later werd geaccepteerd. Nu kon ik zijn foto’s bekijken. Ik zag dat hij weinig was veranderd. Nou ja, minder haar, ouder, zo te zien twee dochters en nog steeds die open lach van oor tot oor. Niet uitzonderlijk knap, toch deed hij me wel wat. Ik hoopte stiekem op een berichtje, maar dat bleef uit. Soms reageerden we op dezelfde dingen, maar echt persoonlijk werd het niet.”

Berichten

“Totdat ik na een paar weken toch een bericht kreeg via Messenger. Yes! Hij vroeg hoe het ging, of ik kinderen had, getrouwd was en schreef dat hij het zo leuk vond om me hier tegen te komen. Dat vond ik ook, dus ik schreef terug en zo bleef dat doorgaan. We hebben niet veel contact, hooguit een paar berichtjes per maand. Ik kijk er altijd naar uit om iets van hem te horen. Zijn manier van schrijven, de dingen die hij ophaalt uit het verleden, al die ‘weet je nog dat…’-herinneringen: het raakt me. Waarom ik het niet aan m’n man vertel, begrijp ik zelf ook niet goed.”

Vertrouwd en eigen

“Het voelt zo vertrouwd en eigen, alsof we altijd contact hebben gehouden. Ik ben nu drie jaar getrouwd en we hebben een goede relatie, dus mijn man hoeft echt niks te vrezen. Toch houd ik tot mijn eigen verbazing mijn mond, want aan mijn beste vriendin heb ik het wél verteld. Erger nog: als ik een bericht krijg, ben ik in staat om haar te bellen over wat hij schrijft. Ik zou Oscar graag ontmoeten, maar weet dat ik dat beter niet kan doen. Misschien voel ik diep vanbinnen meer voor hem dan ik zou willen? Mijn vriendin waarschuwde me.”

Lees ook 
Opgebiecht: ‘Ik haat, haat, háát mijn schoonmoeder’

Te enthousiast

“Ze zei dat ik te enthousiast was, dat deze man inmiddels een vreemde voor me is en dat hij zijn eigen leven heeft. Alsof ik dat zelf niet weet! Onlangs stelde Oscar voor om eens samen koffie te drinken, als alles straks weer wat normaler is in het land. Alles in mij roept JA!, maar ik heb nog niet geantwoord. Ik ben zo bang dat ik opnieuw voor hem zal vallen, al is het misschien om nostalgische redenen. Ik wil mijn relatie niet onder druk zetten. Jammer, want ik zou hem graag ontmoeten, maar ik merk dat ik het erg van hem te pakken heb. Ik vertrouw mezelf niet, dit kan nooit goed zijn voor mijn huwelijk.”

Dit artikel komt uit Flair 4-2021, de editie die t/m 2 februari in de schappen ligt. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Tekst: Valerie van der Meer | Beeld: Getty Images