Opgebiecht: ‘Tijdens het plannen van onze bruiloft werd ik verliefd op een ander’ Beeld nbsp
Opgebiecht: ‘Tijdens het plannen van onze bruiloft werd ik verliefd op een ander’Beeld nbsp

Opgebiecht: ‘Tijdens het plannen van onze bruiloft werd ik verliefd op een ander’

Anneloes (29): “Geen seconde twijfelde ik aan mijn ‘ja’ toen Roy me afgelopen zomer ten huwelijk vroeg. We hadden het er al vaker over gehad en we wilden allebei trouwen. Het kwam ook niet onverwacht, hij ging ouderwets op zijn knieën toen we op vakantie waren in Italië. Strand, champagne, ondergaande zon - het was perfect. En nu, nog geen halfjaar later ga ik onze verloving verbreken…"

Verliefd op een ander

"Roy weet nog van niks. We hebben al zes jaar een relatie en we wonen drie jaar samen. We kennen elkaar van onze studie. Toen ik begon, zat hij in het laatste jaar, hij was vrijwilliger bij een keuzegroep die ik volgde en tijdens die lessen zijn we verliefd geworden. We kregen wat en zijn gaan samenwonen toen ik ook klaar was met studeren."

"Het is allemaal heel natuurlijk gegaan, onze levens zijn samengesmolten zonder dat we daar moeite voor deden. Ik heb nooit eerder twijfels gehad. Roy en ik zijn in mijn ogen iets vanzelfsprekends. Ik liep ook al op de zaken vooruit: ik zag ons wel samen oud worden. Kinderen, kleinkinderen, vakanties, leuk huis met een tuin… Dat, tot de dood ons zou scheiden. We wilden allebei trouwen en kinderen, maar ik liever niet voor mijn dertigste en dat vond hij prima. Hij heeft me in augustus ten huwelijk gevraagd toen we op vakantie waren. Het was romantisch, al hing het wel al in de lucht. Ik weet zeker dat het ook geen verrassing was dat ik ja zei."

Locatie

"Thuis zijn we samen met de iPad op schoot op de bank gaan zoeken naar locaties. Een datum voor ons huwelijk hadden we nog niet, we wilden wel graag iets moois. Onze favoriet was 12 februari van volgend jaar: 12-02-2021. Maar dat gaat dus niet gebeuren. Het ging fout toen we een maand geleden een locatie gingen bekijken niet ver van waar we wonen. Een prachtig kasteeltje en toen we belden of het beschikbaar was als trouwlocatie, kregen we een uitnodiging om eens vrijblijvend te komen kijken.

We werden ontvangen door een man die ouder was dan wij, Jeroen. Een heel geestige vent, vlotte babbel, aardig en niet eens heel knap, maar ongelooflijk sexy. Ik wil niet zeggen dat de hemel openbrak en ik engeltjes hoorde zingen toen hij ons tegemoet liep, maar het scheelde niet veel. Er gebeurde iets wat ik nooit had meegemaakt: ik was op slag verliefd."

Lees meer Opgebiecht: 'Ik heb seks gehad met mijn oom'

Liefde op het eerste gezicht

"We hebben daar een rondleiding gehad en Roy was enthousiast over de locatie. Ook over het zaaltje waar we konden feesten: genoeg ruimte voor veel gasten en lekker dichtbij zodat iedereen nog naar huis kan. Ik was vooral verward, die locatie ging behoorlijk langs me heen, maar Jeroen liet me in een paar seconden voelen wat liefde op het eerste gezicht is.

Ik kon mijn ogen niet van hem af houden. Ik kreeg het warm en kwam niet meer normaal uit mijn woorden. Dat dit bestaat! We zijn nu een maand verder en ik kan aan niemand anders denken dan aan Jeroen. Ik eet slecht, slaap slecht, ik loop maar te piekeren en ik zie Roy anders. Dat is megalullig, hij kan er niks aan doen. Hij weet van niks en er ís ook niks, want natuurlijk ga ik geen werk maken van Jeroen. Alsjeblieft zeg!

Maar het heeft wel mijn ogen geopend en ik kan het niet negeren: Roy en ik zijn leuk samen, maar eigenlijk zijn we meer beste vrienden, en dat is nooit anders geweest. Hij is niet de ware voor mij.

Als een blikseminslag

Ik weet niet of ik überhaupt ooit echt verliefd op hem ben geweest. Sinds die ontmoeting met Jeroen ben ik alleen maar over alles aan het nadenken en in mijn herinneringen aan het graven. Het is alsof mijn hele hoofd gereset is, als een blikseminslag. Als een vreemde me met één ontmoeting zo van mijn stuk kan brengen, en mijn hele leven overhoop gooit, dan is dat toch een teken dat er iets niet klopt tussen Roy en mij? Anders kán dit toch echt niet gebeuren?

Roy is altijd mijn maatje geweest, maar ik zie nu pas in dat het ook een soort gemakzucht was. Het was altijd wel oké tussen ons, maar de vonken hebben er nooit vanaf gespat. Ik weet niet hoe ik het moet zien, maar dit is meer dan cold feet voor het huwelijk. Ik weet zeker dat ik niet verder wil met hem. Dat is mijn uitkomst na een maand malen over alles. En nu? Ik wou dat ik het wist.”

Dit verhaal stond in Flair 02-2020. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair. Wil je een editie (na)bestellen? Dat kan hier.

Tekst: Valerie van der Meer | Beeld: Getty Images

Flairnbsp

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden