They are 20's and the pictures are about waking up a sunny sunday at home Beeld Getty Images/Westend61
They are 20's and the pictures are about waking up a sunny sunday at homeBeeld Getty Images/Westend61

Opgebiecht: ‘Swingen houdt ons seksleven spannend’

Miranda (38) is al vanaf haar veertiende samen met Justin. Maar na dik twintig jaar samen en vier kinderen verder ging er toch iets kriebelen…

Fantaseren

“Justin heeft zelfs niet eens met een ander gezóénd. En als je dan dik twintig jaar en vier kinderen verder bent, gaat er toch iets kriebelen. Niet dat we op elkaar uitgekeken waren of dat we het niet meer leuk hadden samen, integendeel zelfs, maar op een gegeven moment gingen we ons toch afvragen hoe het zou zijn met iemand anders. We spraken daar regelmatig over, soms zelfs tijdens de seks. Dan fantaseerden we over hoe dat zou zijn, met een derde persoon erbij bijvoorbeeld.

Langzaam maar zeker werd voor ons allebei duidelijk dat we het niet bij fantasietjes wilden laten. Door goed met elkaar te praten over onze wensen en verwachtingen, konden we afspraken maken over wat we wel en niet wilden.”

Swingers

“Experimenteren leek ons leuk, maar wel op een manier dat we dat tóch samen beleven. En zo kwam het dat we een berichtje op een speciale site plaatsten, waarin we aangaven dat we op zoek waren naar ‘een vrouw voor erbij’, voor een keertje. Een trio dus, om te kijken hoe we het vonden, of vrijen met iemand anders écht zo spannend was als we dachten.

Al snel kregen we een berichtje, maar niet van een vrouw alleen. Van een stel. Mijn eerste ingeving was nee, maar mijn nieuwsgierigheid werd toch wel gewekt door de humor in hun tekst. Zij zijn al jaren ‘swingers’: ze spreken met andere stellen af om met elkaar te vrijen. Ze stelden voor dat als we meer wilden weten over swingen, we een keer konden skypen. Dat besloten we te doen.

Nogal nerveus zaten Justin en ik voor de webcam, maar die zenuwen waren weg zodra we zaten te kletsen met het leuke stel aan de andere kant. Ze waren heel aardig én heel aantrekkelijk. Zij had prachtige bruine ogen en glanzend zwart haar en zijn driedagenbaardje en de spieren die zich duidelijk aftekenden onder zijn strakke shirt trokken me meteen aan. En dus zeiden we ‘ja’ tegen een ontmoeting bij hen thuis.”

Ontdekking

“Die avond was geweldig, ik kan het niet anders zeggen. Zij hielden er rekening mee dat het voor ons de eerste keer was en alles ging heel rustig en vertrouwd. Het begon met een beetje flikflooien met onze eigen partners, maar uiteindelijk heb ik iedereen die avond aangeraakt en gevoeld. Oók haar.

Dat is nu drie jaar geleden en inmiddels swingen we zo’n een á twee keer per maand met stellen die we kennen van de site. Het swingen heeft ons seksleven totaal veranderd. En zowel Justin als ik zijn veel intiemer en creatiever geworden.

En ik heb kanten van mezelf ontdekt waar ik geen weet van had. Zo vind ik het echt heel fijn om met een vrouw te vrijen. Vrouwen voelen anders dan mannen, ze zijn zachter, zoenen intenser en weten bepaalde plekjes vaak makkelijker te vinden.

Voor Justin is er ook een wereld opengegaan. Ik houd echt niet van anale seks, maar soms komen we een vrouw tegen die dat wel wil. Als ik dan zie hoe hij geniet, kan ik alleen maar blij zijn dat we deze stap hebben gezet.”

Lees ook Opgebiecht: ‘Ik ben bang dat mijn vriend opnieuw ontspoort’

Lust en liefde

“Bang dat één van ons verliefd wordt of dat het swingen onze relatie om zeep zal helpen ben ik niet, want ik weet nu: lust en liefde zijn twee heel verschillende dingen. Er is niemand die mij zo kent, me zo begrijpt en bij wie ik me zo fijn voel als bij Justin. Vrijen met anderen heeft dat alleen maar duidelijker gemaakt. En dat ons eigen seksleven daar ook nog een enorme impuls van heeft gehad, is alleen maar mooi meegenomen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Tekst: Tosca Sel | Beeld: Getty Images

FlairGetty Images/Westend61

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden