Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Opgebiecht > Opgebiecht: ‘Ik zou er met mijn minnaar vandoor gaan, maar liet hem staan’

Opgebiecht: ‘Ik zou er met mijn minnaar vandoor gaan, maar liet hem staan’

Opgebiecht: ‘Ik zou er met mijn minnaar vandoor gaan, maar liet hem staan’

Floor (35): “Ooit hadden Mike en ik een stiekeme relatie. We waren allebei bezet, maar werden verliefd en wilden er samen vandoor gaan. Mike had een lange vakantie geboekt, de tickets waren er al. In Thailand zouden we samen toekomstplannen maken en onze relaties verbreken. Maar op het laatste moment haakte ik af…”

Saaie relatie

“Maarten en ik waren toen acht jaar samen en flink ingedut. Alles was oké, maar niet bijzonder meer. Bewust kinderloos, allebei een baan en een leuke gezamenlijke vriendenkring. We hadden elkaar altijd de vrijheid gegund. Ik ging regelmatig met vriendinnen op stap of een weekendje weg. Daarom was het niet moeilijk om geheimen voor elkaar te hebben. Toen ik stiekem iets kreeg met Mike, heeft Maarten dat nooit vermoed. Hij weet er niets van.

Mike leerde ik kennen tijdens het uitgaan. Wég was ik van hem, zelden voelde ik me zo tot iemand aangetrokken. Mijn beste vriendin zag het gebeuren en waarschuwde me, maar wist niet dat hij me onopvallend een visitekaartje gaf. Een dag later belde ik hem en nog diezelfde avond spraken we af en hadden we seks in zijn auto.

Het verbaasde me dat het me zo makkelijk afging. Het bleef niet bij die ene keer, we spraken vaker af. Ik vond het spannend, we hadden geweldige seks en ik liep met mijn hoofd in de wolken. Als ik thuiskwam en Maarten me vroeg waar ik was geweest, gooide ik er een naam van een vriendin in. Hij vroeg nooit door.”

Uitmaken op vakantie

“Ik heb niemand verteld over Mike, ook mijn beste vriendin heeft nooit geweten dat ik contact met hem had. En ging het eerst enkel om seks, later merkte ik dat het meer werd. Als we samen waren, was er zo’n goede vibe. We zagen elkaar één keer per week: soms een uurtje, soms een avond en we hebben een paar keer samen een nacht doorgebracht in een hotel. Ik werd verliefd. Ik wist dat Mike vaker een verhouding had gehad naast zijn relatie. Hij zei dat hij liefde en lust goed gescheiden kon houden, maar toch werd ook hij verliefd.

Doordat ik zo weg was van Mike, ging ik me vaker ergeren aan Maarten. Toen Mike me vertelde dat hij ook begon te twijfelen aan zijn relatie schrok ik, al deed het me ook goed. We hebben veel gepraat, fantaseerden over een leven samen en werden daarin serieuzer. Op een avond vertelde Mike dat hij voor ons samen een vakantie naar Thailand had geboekt. Ik schrok me rot, maar had er ook veel zin in: mijn leven met hem zou zo anders en leuker worden. We zouden vanaf ons vakantieadres laten weten dat we er samen waren en onze huidige relaties verbreken.”

Lees ook
Opgebiecht: ‘Ik ben zwanger, maar eigenlijk helemaal niet blij met deze tweede baby’

Paniekaanval

“Een paar dagen voordat we zouden vertrekken, bedacht ik me. Ik durfde niet, kreeg een paniekaanval tot aan hartkloppingen toe. Ik belde Mike en zei dat ik hem móést zien die avond. Toen we elkaar zagen, vertelde ik dat ik niet door zou gaan met het plan. Hij begreep het niet, logisch, ik begreep mezelf niet eens. Die avond stopte ons avontuur.

Ik denk nog elke dag aan hem, maar denk ook dat ik de juiste beslissing heb genomen. We hebben elkaar niet meer gezien of gesproken. Hoe ik me zo in dit avontuur kon storten, snap ik nog steeds niet. Wat bezielde me? Ik schaam me voor wat er is gebeurd. Ik wilde mijn hele leven, baan, vrienden én Maarten opgeven voor hem. Zo stom. Of niet, ik zal het nooit weten.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Tekst: Valerie van der Meer | Beeld: Gettyimages