Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Opgebiecht > Opgebiecht: ‘Ik wil scheiden, maar kan nergens heen’

Opgebiecht: ‘Ik wil scheiden, maar kan nergens heen’

Opgebiecht: ‘Ik wil scheiden, maar kan nergens heen’

Nienke (36): “Het plaatje dat ik ooit voor ogen had, klopt allang niet meer. Ik ben getrouwd met Robert en we hebben twee jonge kinderen. We wonen in een leuke buurt met veel vrienden. Het lijkt allemaal zo perfect, maar de liefde tussen ons is over en dat weten we allebei. Ik wil scheiden, maar ik kan nergens naartoe. De woningnood is zelfs in ons dorp doorgebroken.

Robert en ik zijn zes jaar getrouwd. We hebben twee prachtige jongens van drie en vijf. Sinds de geboorte van de jongste gaat het eigenlijk al niet meer zo lekker tussen ons. Het is niet dat we veel ruzie hebben, maar alsof we elkaar aan het verliezen zijn. De interesse in elkaar lijkt over, we zien elkaar als vanzelfsprekend.

Ik heb er de laatste tijd veel over nagedacht en ik denk dat we te laat zijn om in te grijpen. We doen geen enkele moeite meer voor elkaar, hoewel ik voor de jongens soms wens dat we samen kunnen blijven. Ze zijn nog zo jong en ik zou ze het liefst niet in mijn eentje opvoeden, want ik weet dat het daar op neerkomt als wij gaan scheiden.

Op zich heb ik geen slecht leven met Robert. Hij heeft een goede baan en is een lieve vader, maar ik vóél niets meer voor hem. Dat is wederzijds. We hebben hier vaak samen over gepraat, zonder gekibbel. Als wij ons leven een cijfer moeten geven, zitten we rond de vijfenhalf, misschien een zes. Een krappe voldoende. Dat wil ik niet, ik wil een acht, minstens! Ik wil meer plezier hebben, leuke dingen doen met de jongens en met een man die van me houdt en me niet ziet als veredelde huishoudster.

‘Als ik een woning heb gevonden voor de kinderen en mij, ben ik weg’

Er zijn tijden geweest dat ik dacht dat Robert vreemdging. Hij heeft dat altijd ontkend en ik weet niet of ik hem geloof. Toen de jongste een baby was, was Robert vaak van huis. Het had altijd te maken met werk. Ik had daar mijn vraagtekens bij, maar het raakte me niet voldoende om het echt uit te zoeken. Bovendien was Lucas een huilbaby, ik had mijn handen vol aan hem.

Ik heb toen ook al met Robert gepraat en aangegeven dat het niet goed ging tussen ons. Dat was geen nieuws, maar hij zag nog wel een toekomst samen. Het leek of ik hem had wakker geschud en hij zei dat hij eraan zou proberen te werken. Dat heb ik dus duidelijk gemist, er is niks veranderd. Waar ik nog pogingen deed om dingen te organiseren en meer interesse in hem te tonen, liet hij het gewoon afweten.

Lees ook
Opgebiecht: ‘Na onze breuk mis ik vooral zijn kinderen’

De laatste keer dat we erover hebben gepraat is kortgeleden. Hij gaf toe dat er niks was veranderd en dat hij betwijfelde of dat nog zou gebeuren, maar opgeven wil hij nog steeds niet. Ik wel. Ik wil verder met de jongens, ik kan niet getrouwd blijven als de liefde over is. In het dorp waar we wonen ben ik al aan het informeren naar een andere woning, dat weet Robert niet. Maar zelfs hier moet je jaren op een wachtlijst staan om in aanmerking te komen voor een huurwoning. Vrije sector is veel te duur voor mij, ik werk niet. Kopen zit er dus ook niet in. Ik moet via via een woning zien te vinden en dan ben ik weg.

Als je alleen bent, kun je nog bij vrienden bivakkeren of in een vakantiehuisje gaan zitten, maar met kinderen kan dat niet. Ik moet ook in de buurt blijven, want de oudste zit op school en ik wil niet alles overhoopgooien. Mijn vriendin zegt dat ik Robert eruit moet zetten, maar dat vind ik niet reëel. Hij zegt dat hij ons niet kwijt wil en samen wil blijven. Ik ben degene die het anders wil, dan moet ik er ook werk van maken. Mijn moeder is het niet eens met mijn plan. Ze lijkt ook wel blij dat ik geen huis kan vinden en zegt dat dat geen toeval is: ‘Jullie moeten hier samen uitkomen, in voor- en tegenspoed, weet je nog?’ Ik weet het, maar als de liefde over is, moet je er dan aan blijven vasthouden?”

Ook iets op te biechten? Stuur een mail naar flair@dpgmedia.nl. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages