Opgebiecht: 'Onze buurman loopt vreselijk met mij te flirten' Beeld Pexels
Opgebiecht: 'Onze buurman loopt vreselijk met mij te flirten'Beeld Pexels

Opgebiecht: 'Onze buurman loopt vreselijk met mij te flirten'

Samantha (31): “Mijn vriend en ik kochten ons huis een halfjaar geleden. In een dorp vlak bij de stad waar we vandaan komen, vonden we een leuke woning met tuin. Het is een rustig buurtje met veel aardige en behulpzame mensen. Ook onze buren zijn top. Alleen krijg ik steeds vaker het onaangename gevoel dat de buurman een oogje op me heeft."

Nieuw huis

"Rick en ik hebben dit huis samen gekocht. We gaan volgend jaar trouwen en met het oog op gezinsuitbreiding, stond een tuin hoog op ons wensenlijstje. Dat we daarom de stad moesten verlaten vonden we jammer, maar geen probleem. Een huis met tuin in de stad was met ons budget niet te doen. We zijn gaan kijken in de omgeving en vonden een leuk huis mét tuin in een dorp dat ons eigenlijk best aansprak. Ruimte, rust en je zit zo in de stad als je dat wilt.

We zijn hier flink aan het klussen gegaan en door vrienden geholpen bij het opknappen van het huis. Ik vond het bijzonder om te zien hoe de mensen uit de buurt op ons reageerden, zo vriendelijk allemaal. De een kwam met een bos bloemen, de ander vroeg ons op de koffie, er werd hulp aangeboden. De mensen zijn hier op een leuke manier bij elkaar betrokken."

Dorps karakter

"Onze buren zijn Els en Arjan, een stel van net in de vijftig. Geen kinderen, echte Amsterdammers, recht voor z’n raap en met een grote bek en een klein hartje – de buurman vooral. Els was de eerste die kwam aanzetten met een thermosfles koffie, Arjan heeft geholpen met wat klussen. Beter kun je je niet wensen.

In korte tijd zijn ze belangrijk voor ons geworden, we zijn echt bevriend geraakt. Wat ik leuk vind is dat dorpse karakter hier, dat ben ik niet gewend. Misschien is dat wel versterkt doordat mensen steeds vaker thuiswerken: Els en ik drinken bijna dagelijks koffie in de tuin.

Rick en Arjan hebben elkaar ook wel gevonden. Het enige wat ik niet leuk vind: Arjan is een enorme flirt. Hij noemt me ‘schoonheid’, ‘moppie’, dat soort dingen. Dat was even wennen, maar nog wel grappig."

Lees ook Opgebiecht: 'Niemand weet dat ik een dochter heb'

Flirtende buurman

"Wat ik niet prettig vind: hij houdt geen afstand. Hij is een gevalletje ‘in je aura’. Ik vind dat ongemakkelijk, heb er zelfs eens wat van gezegd – met een grapje – maar dat helpt niet. Hij raakt me net iets te vaak en te lang aan, als hij de kans krijgt.

Na een paar gesprekken met Els weet ik dat hij het met trouw niet zo nauw neemt. Ze hebben samen al vaker op het punt van scheiden gestaan. Met die wetenschap vind ik het lastig om met Arjan om te gaan. Ik heb het er met Rick over gehad."

Intuïtie

"Hij moest erom gniffelen en had ook al gemerkt dat Arjan zich een beetje opdringt. Maar volgens Rick is dat gewoon z’n karakter en moet ik daar niets achter zoeken. Ik hoop dat hij gelijk heeft, maar mijn intuïtie zegt van niet.

Wat ik lastig vind is dat Els me heeft toevertrouwd dat ze het helemaal niet trekt van Arjan, dat hij altijd achter jongere vrouwen aanzit. En dat hij heel vaak bot vangt, maar er toch ook wel wat dames happen. Nu ik dat weet, vind ik het echt vervelend. Het zijn superleuke mensen, hij ook, dus ik vind het gezellig als we aan de barbecue of aan de wijn gaan. Maar ik merk dat ik wel erg gefocust ben op wat Arjan doet."

Ongemakkelijk

"Als onze blikken elkaar vangen, krijg ik altijd een knipoogje. Wat ik eerst als vriendelijkheid opvatte, daar zoek ik nu wat achter. Weet je, ik zal nooit op zijn avances ingaan, al is hij best een knappe vent. Hij zal de aandacht wel gewend zijn, maar ik ben niet geïnteresseerd. Rick en ik gaan trouwen!

Ik weet niet of ik Els moet zeggen dat ik het ongemakkelijk vind. Als ik zo goedgebekt was als Arjan zou ik wat rake opmerkingen plaatsen en zou het vast over zijn. Ik wil geen ruzie veroorzaken en ik wil Els al helemaal niet kwetsen. Soms denk ik ook: was het een waarschuwing, dat ze me vertelde over het vreemdgaan van Arjan? Lastig, we wonen hier geweldig en onze buren zijn ook geweldig. Waarom gedraagt die man zich niet?”

Dit artikel stond eerder in Flair 36-2020. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair. Wil je een editie (na)bestellen? Dat kan hier.

Tekst: Valerie van der Meer | Beeld: Pexels

FlairPexels

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden