Bride sitting in a ceremony waiting restaurant. Sitting sad with head and flowers in her hands. Beeld Getty Images
Bride sitting in a ceremony waiting restaurant. Sitting sad with head and flowers in her hands.Beeld Getty Images

Opgebiecht: 'Nu de datum dichterbij komt, twijfel ik over mijn bruiloft'

Merel (34): “Cold feet! Dat is wat mijn beste vriendin zegt nu mijn trouwdatum, 22 juni, steeds dichterbij komt. Zij is de enige die weet dat ik het eng vind om mijn jawoord te geven aan Victor. De echte reden kent ze niet. Ik was altijd zeker van mijn relatie, maar vorig jaar is er iets gebeurd waardoor ik twijfel over mijn bruiloft."

Forever samen

"Victor en ik zijn al forever samen. We waren begin twintig en net begonnen aan ons studentenleven in Groningen. Waar de rest rondfladderde en vriendjes en vriendinnetjes had bij de vleet, was Victor het voor mij. Ik was – en ben nog steeds – overtuigd van ons samenzijn. Alles verliep zo natuurlijk: de omgang met elkaars familie, samen op vakantie, naar elkaar toe groeien, samen een huis kopen.

Dat je ook nergens aan twijfelt omdat je weet: hij en ik – dat zit geramd. We werken zelfs samen, we hebben een eigen bedrijf en dat loopt goed. Hij is de planner die weinig risico wil nemen, en ik ben degene met een grotere mond. Victor vindt het grappig hoe ik mensen tot het uiterste weet te drijven en meestal precies gedaan krijg wat ik wil.

Bepaalde klanten laat hij bewust aan mij over en dan merk ik hoe trots hij is als ik iets bereik. Dat bedrijf opstarten was een uitdaging en stond boven aan ons lijstje. Als het allemaal op de rit zou staan, wilden we weer iets nieuws om naartoe te werken. Dat werd onze bruiloft, iets wat we allebei wilden. Vooral ook voor daarna, we zijn toe aan een gezin."

Nooit getwijfeld

"Ik heb nooit getwijfeld aan mijn liefde voor Victor, heb nooit rondgekeken of zelfs maar gedacht aan een andere man. Ik zweer het. Totdat ik vorig jaar in een hotel in het zuiden Jan ontmoette. Ik was daar voor een etentje op uitnodiging van een klant en omdat Victor met corona in bed lag, ging ik alleen. ’s Avonds besloot ik wat te gaan drinken in de hotelbar.

Daar was Jan, hij bood me wat te drinken aan en ik ging erop in. Een knappe vent, strak in het pak, duidelijk zo’n snelle zakenman en naar mijn gevoel op zoek naar iemand voor de nacht. Dat laatste had ik wel door, maar ik geef toe dat zijn geflirt indruk maakte. Misschien dronken we iets te veel en toen we de bar uitgezet werden, wilde hij me meenemen naar zijn kamer.

Dat heb ik niet gedaan. Hij zoende me wel op de gang en dat was opwindend. Natuurlijk, ik had al zeker tien jaar niet met een ander gezoend! Dat doet je dan wel wat. Hij vond het niet leuk, maar ik ben toch snel naar mijn eigen kamer gegaan."

Lees ook Opgebiecht: ‘Ik veroorzaakte al append een auto-ongeluk’

Twijfel over mijn bruiloft

"De volgende ochtend heb ik het ontbijt geskipt omdat ik bang was om Jan tegen te komen. Ik was de hele nacht onrustig geweest: wat had ik gedaan? Waarschijnlijk had ik hem een verkeerde indruk gegeven en dacht hij dat ik wel wilde.

Zelf was ik ook verbaasd: nooit, echt nóóit had ik iets gevoeld voor een ander. En nu zomaar gezoend! Ik ben naar huis gereden en besloot dat ik het niet aan Victor zou vertellen. Ik was ook zo opgelucht dat ik niet op Jans avances was ingegaan. Maar het had echt niet veel gescheeld!

Victor weet het niet, mijn beste vriendin ook niet. Ik heb niet eens een nummer van Jan en ik ben ook helemaal niet met hém bezig. Maar ik schrok zo van het idee dat ik zó dicht bij vreemdgaan zat. Ik heb nooit aan iets getwijfeld en dan dit met een vreemde! Zegt dat niets, als ik na één avond bijna met een ander in bed duik? Ben ik dan eigenlijk wel klaar voor een huwelijk?”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

tekst Valerie van der Meer

FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden