Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Opgebiecht > Opgebiecht: ‘Na onze breuk mis ik vooral zijn kinderen’

Opgebiecht: ‘Na onze breuk mis ik vooral zijn kinderen’

Opgebiecht: ‘Na onze breuk mis ik vooral zijn kinderen’

Lindsey (35): “In juli maakte Sandor een eind aan onze relatie. We waren drie jaar samen toen hij me vertelde dat hij verliefd was geworden op een ander. Ik was er niet eens stuk van, het rommelde al wat langer tussen ons. Die breuk was dus wel te doen. Wat bij mij meer onrust veroorzaakt, is het gemis van zijn heerlijke kinderen.

Ik wist waar ik aan begon toen ik een relatie kreeg met Sandor. Hij was vijf jaar ouder dan ik en had er net een relatie op zitten van tien jaar. En hij had een tweeling van toen drie jaar: Sem en Mia, een jongen en een meisje.

Sandor en zijn ex kunnen prima met elkaar overweg en wonen een paar straten bij elkaar vandaan; de tweeling is veel bij beide ouders. Aan het begin van onze relatie vertrouwde Sandor me toe dat zijn kinderen het belangrijkste voor hem waren; als hij een serieuze relatie zou krijgen, was het een voorwaarde dat zijn vriendin goed met die twee kon opschieten.

Dat is bij ons vanaf de start geen probleem geweest. Wat een schatjes, om op te vreten zo leuk. Destijds waren ze dus drie, inmiddels zijn het twee heerlijke bijdehandjes van bijna zes. Ik ben altijd al gek op kinderen geweest en deze twee maakten het heel makkelijk om van ze te houden: ze hebben een eigen willetje, maar zijn gehoorzaam en samen zijn ze ook superlief.

Sandor en ik woonden niet samen, maar waren wel meestal bij elkaar. Vooral bij hem, omdat hij een stuk ruimer woonde dan ik en omdat Sem en Mia zo niet nog vaker van huis hoefden te wisselen. Bij mij hebben ze één keer gelogeerd, toen zowel Sandor als zijn ex een afspraak buiten de deur had. Genieten vond ik dat!

In het begin zagen Sandor en ik elkaar vooral als de tweeling bij zijn ex was, maar toen hij merkte dat de kinderen ook dol op mij waren, raakten we steeds meer vergroeid. Soms waren we net een gezin en mensen dachten weleens dat ze mijn kinderen waren.

Stiekem was ik hartstikke trots, ik kreeg zelfs een keer te horen dat ze zo op me leken! Ik deed het goed als ‘boze stiefmoeder’, zoals Sandor eens voor de grap  zei. Naar school brengen, ophalen, met ze naar de kinderboerderij, ik heb me behoorlijk op die twee gestort omdat ik het zo leuk vond.

Juist door die jaren met Sandor ben ik erachter gekomen dat ik zelf graag moeder zou worden. We hebben erover gesproken en besloten dat ik met de pil zou stoppen, want hij wilde ook meer kinderen. Ik ben tijdens onze relatie niet zwanger geraakt en daar ben ik achteraf blij om. Dan had ik nu in mijn eentje gezeten met een baby.

De breuk tussen Sandor en mij zag ik, achteraf gezien, onderbewust al een klein beetje aankomen. Ik merkte wel dat hij soms iets moeilijker deed met dingen inplannen, maar ik dacht dat hij het druk had met zijn baan. Dat hij vaker en langer op zijn werk was dan nodig omdat hij daar zijn nieuwe liefde had ontmoet, had ik niet in de gaten.

Sandor heeft me zelf verteld dat hij verliefd aan het worden was op een ander. Het raakte me natuurlijk, want gedumpt worden doet pijn, maar ik was er niet stuk van. Het rommelde toch al een beetje tussen ons. Nu ik een paar maanden verder ben, merk ik dat ik Mia en Sem veel meer mis dan Sandor.

Lees ook
Opgebiecht: ‘Ik word onzeker als de ex van mijn vriend in de buurt is’

Ik denk veel aan die schatten die ’s morgens hun hoofd om de slaapkamerdeur staken, bij ons op het bed sprongen en lekker kwamen knuffelen. Nooit geweten dat je zo veel van andermans kinderen kunt houden. Het erge is: ik ben niks van ze, heb nul rechten, dus misschien zie ik ze nooit meer. Daar moet ik echt niet aan denken! En ze zijn nog zo jong dat ze mij vast snel vergeten. Die gedachte doet me zo’n pijn…”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Tekst: Valerie van der Meer | Beeld: Getty Images