Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Opgebiecht > Opgebiecht: ‘Mijn vriend lijkt wel vergroeid met zijn moeder’

Opgebiecht: ‘Mijn vriend lijkt wel vergroeid met zijn moeder’

Opgebiecht: ‘Mijn vriend lijkt wel vergroeid met zijn moeder’

Denise (30): “Een jaar geleden had ik een date met Mark en ik was meteen verkocht. De klik bleek wederzijds en ik dacht: dit kan weleens wat worden. Wel vond ik het vervelend dat hij vaak met zijn telefoon bezig was. Toen hij zei dat hij met zijn moeder zat te appen, dacht ik even dat het een grapje was…

Mark maakte meteen indruk op me door zijn verschijning. We hadden afgesproken in een grand café en ik vond hem helemaal top om te zien. Hij is sportief en heeft een mooi, afgetraind lijf. We dronken een paar biertjes en kennelijk maakte ik ook indruk op hem, hij vond het meteen al leuk dat ik ook aan het bier ging.

We klikten goed, maar er was ook een minpuntje: zijn telefoon. Die verdween de hele avond niet uit beeld en als hij een berichtje kreeg, keek hij meteen. Als ik even wegliep, zat hij al met dat ding in zijn handen. Rete-irritant, vond ik. Toen hij merkte dat ik me daaraan ergerde, zei hij: ‘Sorry, dat was mijn moeder’.

‘Zelfs in bed kan een telefoontje van haar niet even wachten’

Dat had ik niet verwacht en ik vroeg of er iets was. Als er niets ernstigs is, ga je toch niet zitten appen tijdens een date? Maar hij zei van niet en stiekem verdacht ik hem ervan dat hij zat te appen met een vriendin. Misschien hield hij iemand aan het lijntje, voor als het met mij niks zou worden die avond? Jammer voor die ander, maar ik nam deze hoofdprijs uiteraard mee naar huis en dat was meteen het begin van onze relatie.

We zijn inmiddels een jaar samen en ik kan met zekerheid bevestigen dat de berichtjes op die eerste date echt van zijn moeder kwamen. De band tussen Mark en zijn moeder is zó close dat ik het eng vind. Je hoort mensen weleens zeggen ‘alsof de navelstreng niet is doorgesneden’ – ik begrijp nu wat ze bedoelen. Karin, zijn moeder, is zijn beste vriendin. Ze bemoeit zich met álles, ze bespreken alles en ze claimt hem vreselijk. Mark is zich daarvan bewust, maar zit er niet mee. ‘Dat is zo gegroeid,’ zegt hij.

Natuurlijk heb ik hem ernaar gevraagd en er zit een verdrietig verhaal achter: zijn vader is overleden toen hij nog een kind was. Zijn moeder en hij waren altijd samen. Ze deed alles voor hem, was een vader en moeder tegelijk. Mark is enig kind, dus die twee zijn helemaal met elkaar vergroeid, daar komt niks tussen. Karin staat op nummer één, ze heeft voorrang op alles en iedereen. Als zij belt, neemt hij op, ’t maakt niet uit wat hij aan het doen is. Doet hij dat niet, dan raakt zij in paniek en denkt dat hem iets is overkomen. Dus zelfs in bed kan een telefoontje van haar niet even wachten.

Lees ook:
Opgebiecht: ‘Iedereen denkt dat ik ben afgestudeerd’

Ik vind dat echt niet relaxed. In het begin zei ik: ‘Bel anders straks even terug,’ maar dan was hij nog gepikeerd ook. Waar bemoeide ik me mee? Aan de ene kant denk ik: als jij een hotline wilt houden met je moeder, moet je dat zelf weten. Aan de andere kant: Mark is 34 en elke dag belt hij haar. Ze zien elkaar ook nog een paar keer per week. Karin is overigens een leuk mens hoor, dat is het probleem niet. Maar hállo, laat die jongen een beetje los!

Het is mij wel duidelijk dat ze zelf geen boeiend leven heeft, ze heeft veel te veel tijd. Het benauwt me enorm. Ik vind het superlief dat zo’n stoere vent zo close is met zijn ma, maar ik vind het vooral ongezond. Stel dat wij ooit kinderen willen. Ik kan wel inschatten wat voor oma Karin wordt, waarschijnlijk wordt onze baby nog meer geclaimd dan Mark nu. Dat is echt een angstbeeld voor me.”

Ook iets op te biechten? Stuur een mail naar flair@dpgmedia.nl. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

tekst Valerie van der Meer