Opgebiecht: ‘Mijn vriend is twintig jaar ouder dan ik’ Beeld
Opgebiecht: ‘Mijn vriend is twintig jaar ouder dan ik’

Opgebiecht: ‘Mijn vriend is twintig jaar ouder dan ik’

Eva (30): “Maurice is zo’n man die altijd jongensachtig zal blijven. Dat vind ik aantrekkelijk. We zijn nu een jaar samen, ik ben smoorverliefd en hij is dat ook. We zien elkaar vaak, krijgen maar geen genoeg van elkaar en we klikken op elk vlak. Kortom: het wordt hoog tijd dat ik hem thuis ga voorstellen. Maar daar zie ik tegenop, omdat hij twintig jaar ouder is dan ik. Bovendien kennen mijn ouders hem.

Maurice wordt later dit jaar vijftig! Nou vind ik leeftijd helemaal niet belangrijk, je bent zo oud als je je voelt. Maar vijftig is natuurlijk wel een dingetje. Ik wil hem verrassen met een romantisch weekend en had New York in mijn hoofd, maar dat gaat ’m dit jaar toch niet worden. Ik verzin vast iets anders leuks."

Oudere vriend

"Maurice en ik hebben al een jaar een relatie, maar er is niemand die dat ‘officieel’ weet. Zelfs mijn vriendinnen niet. Het was de afgelopen tijd ook makkelijk geheim te houden, want je zag toch niemand door die quarantaine. Maurice en ik zijn elkaar wel blijven zien en vaak ook, want het is top tussen ons. We kennen elkaar van de tennisclub uit ons dorp. Ik tennis daar, hij tennist daar en mijn vader en zus ook.

Ik heb hem altijd leuk gevonden, echt al jaren. Hij is een mooie man, hij wordt een beetje grijs, heeft geweldige benen in die korte tennisbroek en is altijd lekker gebruind. Dat komt omdat hij kwart Indisch is en bij de eerste zonnestralen al bruin wordt. Je kunt hem niet vergelijken met de mannen van mijn eigen leeftijd op onze club. Maurice heeft stijl, iets ondeugends, is jongensachtig, weet wat hij wil en is zeker van zichzelf. Dat vind ik sexy. En die lach van hem, mmm!"

In de gaten houden

"Toch zag ik hem nooit als mogelijk project, daarvoor was hij toch te oud. Hij is maar zes jaar jonger dan mijn vader! Zij kennen elkaar, speelden weleens tegen elkaar in een competitie, maar ze zijn niet bevriend. Toen Maurice liet merken geïnteresseerd te zijn in mij, verwarde dat me. Ik wist dat hij kinderen had en dacht dat hij getrouwd was."

"Wat wilde hij van me? Nou, meer dan ik toen kon vermoeden! Op de club merkte ik steeds vaker dat hij mij in de gaten hield. Hij bood me soms wat te drinken aan en was altijd blij me te zien. Ik wist niet zo goed wat ik moest, omdat ik wist dat hij veel ouder was. Toen hij me vertelde dat hij al twee jaar gescheiden was, veranderde dat wel wat aan de situatie. We hebben een avond flink gedronken in de kantine en daarna ging hij met me mee naar huis. Dat was het begin, ik was onzeker en twijfelde aan alles."

Lees meer Opgebiecht: ‘Ik ben verliefd op mijn dochters meester’

Praatjes

"Toch was ik al snel heel erg verliefd. Als ik ’m zie, word ik blij. Als ik ’m hoor, als ik in zijn armen lig... Álles voelt goed bij hem. Hij is heel lief en zorgzaam. Natuurlijk heb ik even gedacht: wil jij geen jonge vriendin omdat je in een midlifecrisis zit? Inmiddels denk ik: al zou dat zo zijn?! Ik ben nog nooit zo verliefd geweest! We zien elkaar vaak, maar we wonen wel in een dorp: mensen praten hier. Over alles en iedereen. Ook mijn buren zien hem en zien zijn auto voor mijn deur staan. Het is eigenlijk een wonder dat mijn ouders en zus nog van niks weten."

Even slikken

"Heel eerlijk: van het leeftijdsverschil merk ik niks. Hij is spontaan, kan ineens komen voorrijden om me op te pikken voor een weekend Parijs. Dat heeft hij eens gedaan en blijer kun je me niet maken! Hij maakt me supergelukkig. Volgens mij heeft iedereen wel gemerkt dat ik verliefd ben, ik loop al tijden flink te stralen. Er wordt ook wel gepolst, maar ik ga daar nooit op in.

Maurice maakt zich er niet druk om, hij vindt het oké als ik het nog niet vertel. Zijn kinderen weten ook nog van niets. Ik heb geen zin om steeds stiekem te blijven doen, dus we hebben het er wel over. Als de hoogste berg zie ik ertegen op om hem mee naar huis te nemen, ik heb geen idee hoe mijn ouders zullen reageren. Ik hoop dat ze inzien dat ik nog nooit zo gelukkig was. En dat ze ons dit geluk gunnen, al is het misschien even slikken voor ze.”

Dit artikel stond in Flair 33-2020. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair. Wil je een editie (na)bestellen? Dat kan hier.

Tekst: Valerie van der Meer | Beeld: iStock

Flair

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden